ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΜΕΑ | ΚΑΒΑΛΑ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 2310 552 522
+30 25940 31400
98ο χιλ. Θεσσαλονίκης-Καβάλας, 64008 Ορφάνι Καβάλας

ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΜΕΑ | ΚΑΒΑΛΑ

Το 1991, στο Ορφάνι Καβάλας, δημιουργήθηκε η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ μέσα σε μία έκταση 53 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα. Το όνομα της κατασκήνωσης προέκυψε από τους χώρους διαμονής των παιδιών, τα ειδικά διαμορφωμένα βαγονάκια τρένου. Κάτω από την σκιά των δέντρων, στα βαγονάκια της Τσαφ Τσουφ, οι κατασκηνωτές μας βιώνουν την μοναδική εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής.

Κύριο μέλημα και πρωταρχικός στόχος της κατασκήνωσης είναι η ασφάλεια και η φροντίδα των κατασκηνωτών παρέχοντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες και αναβαθμίζοντας διαρκώς τις εγκαταστάσεις και το κατασκηνωτικό της πρόγραμμα.
Μέσα στα 30 χρόνια πορείας της η κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα στελεχών με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία. Η ομάδα στελεχών απαρτίζεται από παιδαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγο, γυμναστές και αθλητές και διαθέτει μια έμπειρη ομάδα εμψυχωτών, μουσικών και εικαστικών. Τα στελέχη της κατασκήνωσης Τσαφ Τσουφ καταρτίζονται ώστε να προσεγγίζουν εξατομικευμένα τους κατασκηνωτές τους, να ενισχύουν τον μεταξύ τους σεβασμό, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα.

Στην Τσαφ Τσουφ η κατασκηνωτική εμπειρία ολοκληρώνεται από το καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Προγράμματα για ΑμεΑ

Πέρα από τα σύνορα

Το πρόγραμμα “Πέρα από τα Σύνορα” διοργανώνεται επιτυχώς από την κατασκήνωση ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ από το 2000, έχοντας καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κατασκηνωτών και γονέων.

Φιλοσοφία

Σεβασμός στην αναπηρία, σεβασμός στον άνθρωπο.

Την βασική αρχή που κάνει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα «Πέρα Από τα Σύνορα» να έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των κατασκηνωτών και των συνεργατών μας  αποτελεί ο σεβασμός στην αναπηρία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτικής πεποίθησης, σωματικής ή πνευματικής αναπηρίας αποτελεί για μας ύψιστη ηθική αξία και ακρογωνιαίο λίθο στη δομή και τη λειτουργία του προγράμματος.

Στόχοι & Σκοποί

Βασικός σκοπός είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων κάθε συμμετέχοντα, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, η αρμονική συμβίωση, η κοινωνικοποίηση, η επαφή και η εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον, η ψυχαγωγία μέσω παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καθώς και η ανάπτυξη της αυτονόμησης και της αυτοεξυπηρέτησης.

Έτσι με το πέρας του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν στις αποσκευές τους όμορφες αναμνήσεις, νέες δεξιότητες και νέους φίλους.

Στελέχη Προγράμματος

Το πρόγραμμα “Πέρα από τα Σύνορα” με περισσότερα από είκοσι χρόνια ύπαρξης στο χώρο της αναπηρίας, διαθέτει μια σταθερή ομάδα συνεργατών  με καταξιωμένους  και έμπειρους επαγγελματίες στη διοργάνωση και τη λειτουργία κατασκηνώσεων για ανθρώπους με αναπηρία.

Η ομάδα που συντονίζει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα,  αποτελείται από ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστές, ψυχαγωγούς και φυσικά ιατρικό προσωπικό. Οι συναντήσεις της παραπάνω ομάδας είναι καθημερινές με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος. Η επικοινωνία και η συνεργασία με τους γονείς και τους φορείς επίσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, καθώς ενισχύει στο μέγιστο την ασφάλεια των κατασκηνωτών. 

Σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του προγράμματος παίζουν οι συνοδοί των κατασκηνωτών/τριών.  Οι συνοδοί είναι κυρίως φοιτητές ή απόφοιτοι σχολών με συνάφεια στην εκπαίδευση και την φροντίδα ανθρώπων με αναπηρία και επιλέγονται από την κατασκήνωση, βάσει των ακαδημαϊκών τους προσόντων, της ικανότητάς τους για 24ωρη παροχή εξατομικευμένης φροντίδας και της προσωπικότητάς τους. Οι συνοδοί συμμετέχουν με τους κατασκηνωτές/τριες  σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος και βρίσκονται μαζί τους καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας για τη μέγιστη ασφάλεια και εξυπηρέτησή τους.

Συμμετέχοντες

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ανεξαρτήτως φύλου άνω των 6 ετών με κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με σύνδρομο Down ή και με πολλαπλές αναπηρίες.

Διαμονή

Η διαμονή των κατασκηνωτών/τριών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα βαγόνια τρένου ώστε να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Η κατασκήνωση βρίσκεται σε μία καταπράσινη έκταση δίπλα στη θάλασσα προσφέροντας φυσική σκίαση όλες τις ώρες της ημέρας και εύκολη πρόσβαση στην παραλία.

Ο καταμερισμός των κατασκηνωτών/τριών γίνεται με βάση την ηλικία, το φύλο και τις εξατομικευμένες τους ανάγκες.

Διατροφή

Η κατασκήνωση παρέχει τέσσερα γεύματα ημερησίως, καλύπτοντας πλήρως τις διατροφικές ανάγκες των κατασκηνωτών/τριών. Για τους κατασκηνωτές/τριες που χρήζουν εξειδικευμένης διατροφής το μενού εξατομικεύεται βάσει των ιατρικών οδηγιών που υποδεικνύονται στην κατασκήνωση.

Ημερομηνίες προγράμματος

Φέτος το πρόγραμμα Πέρα από τα Σύνορα προσφέρει 2 δεκαήμερα φιλοξενίας.

Α : 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου
Β : 4 Σεπτεμβρίου έως 13 Σεπτεμβρίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2310 552522

Μαζί

Το πρόγραμμα  «ΜΑΖΙ» λειτουργεί στην κατασκήνωση Τσαφ Τσουφ από το 2008. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά με αναπηρία ηλικίας 6-16 ετών να ζήσουν την κατασκηνωτική ζωή με συνομηλίκους τους τυπικής ανάπτυξης, χτίζοντας δεσμούς, καταρρίπτοντας στερεότυπα, αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες και ικανότητες.

Το πρόγραμμα ένταξης παιδιών με αναπηρία «Μαζί» υλοποιείται τον Αύγουστο σε δύο ξεχωριστά 10ήμερα.

Τα παιδιά ακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης με σεβασμό στο ρυθμό και στις ανάγκες τους. Όλα τα παιδιά στο πρόγραμμα συνοδεύονται υποχρεωτικά από έμπειρους συνοδούς (ένας/μια κατασκηνωτής/τρια με έναν/μια συνοδό) ενώ παράλληλα το πρόγραμμα εποπτεύεται από έμπειρο διοικητικό στέλεχος. Οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Τσαφ Τσουφ είναι λειτουργικές και προσβάσιμες για παιδιά με αναπηρία,  ενώ υπάρχει 24ωρη παρουσία γιατρού και εξειδικευμένων νοσηλευτών.

Ημερομηνίες φιλοξενίας 2021

Α : 2 Αυγούστου έως 12 Αυγούστου
Β : 13 έως 23 Αυγούστου

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του προγράμματος Χρύσα Μηλώση στο τηλέφωνο 6971698653

Περίοδοι Κατασκήνωσης 2021

* Πατήστε τους ενεργούς συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες για τις κατασκηνώσεις μας σε Καβάλα & Χαλκιδική

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.