ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ART HOUSE logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 2107227677
+30 6907801862
Τομπάζη 7, Πεύκη

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ART HOUSE

Η Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου “Καλειδοσκόπιο” δημιούργησε το νέο της καλλιτεχνικό σπίτι σε μια όμορφη μονοκατοικία στην Πεύκη.

Μέσα από την πολυετή μας πορεία, το ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ART HOUSE αποτελεί έναν νέο τόπο συνάντησης των πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων μας. Ένας χώρος για παιδιά, όπου ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, ψυχολόγοι δημιουργούν διαρκώς ειδικά σχεδιασμένα και καινοτόμα προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικίας.

Στόχος μας είναι η με κάθε τρόπο υποβοήθηση της συναισθηματικής και ενσυναισθητικής ανάπτυξής των παιδιών, μέσα από επιλεγμένα ερεθίσματα ως οδηγούς σκέψης, έκφρασης και συμμετοχής.

Παιδικές και βρεφικές θεατρικές παραστάσεις, θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα μουσικοκινητικής και δημιουργικής κίνησης, εκπαιδευτικά προγράμματα παίρνουν ζωή στον χώρο μας και δημιουργούν κάθε φορά καινούργιους ζωντανούς κόσμους.

Στο κέντρο μας, παράλληλα με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε ενήλικες μέσω ατομικών συνεδριών, θεραπείας ζεύγους και ομάδων γονέων.

Έλα να γνωριστούμε, να παίξουμε και να φτιάξουμε τον δικό μας ξεχωριστό κόσμο.

Εργαστήρια για Παιδιά

Μουσικοκινητική Αγωγή

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο, που συνδυάζει αρχές της μουσικοκινητικής αγωγής με στοιχεία και από άλλες τέχνες, παρέχοντας έτσι στα παιδιά την δημιουργία ταυτόχρονης αντίληψης και σύνθετης εκφραστικής δυνατότητας.

Θεατρικό Παιχνίδι

Ένα καινοτόμο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού, που φέρνει τα παιδιά κοντά σε όλα τα στοιχεία του μαγικού κόσμου του θεάτρου: υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, κινησιολογία, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση κειμένου, κατασκευή μάσκας και σκηνικών κ.α.. Με την επιμέλεια της Αιμιλίας Σιαφαρίκα (ηθοποιός και μεταφράστρια θεατρικών έργων) και της Καλλιόπης Κουτροπούλου (ηθοποιός - θεατροπαιδαγωγός)

Ζωγραφική & Εικαστικά (4-7 ετών)

Το Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με την εικαστικό Κατερίνα Μπαξεβάνη, απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο εργαστήριο ζωγραφικής και εικαστικών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορες εικαστικές τεχνικές, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, οι κατασκευές και το κολλάζ, και έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη χρήση διαφόρων υλικών.

Ειδικά εικαστικά εργαστήρια


Εργαστήρια για Γονείς & Παιδιά

Παίζουμε...Μαζί!

Ένα βιωματικό και δημιουργικό εργαστήριο για μικρά παιδιά 1-2,5 ετών, που παίζουν μαζί με τους γονείς τους, συνδυάζοντας ρυθμούς, ήχους, αισθητηριακά υλικά και κίνηση. Αγγίζουμε, πλάθουμε, ζωγραφίζουμε και εξερευνούμε μέσα απο ένα παιχνίδι, γεμάτο πειραματισμούς και φαντασία, που ενεργοποιεί όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

Μουσικοκινητική για Γονείς & Παιδιά 1,5-3 ετών

Παιδιά και γονείς μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες στα μουσικοκινητικά προγράμματα στο Καλειδοσκόπιο Art House! Παίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε και κινούμαστε μάσα από μουσικές και χορευτικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρυθμού, αφηγήσεις ιστοριών παραμυθιών και επαφή με μουσικά όργανα.


Ομάδα Γονέων

Μέσα απο την βιωματική μας ομάδα, παρέχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στήριξης των γονέων. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά με τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών καθώς και για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη τους. Θα μπορέσουν να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους ως γονείς αλλά και προσωπικά.

Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας 

Ατομικές συνεδρίες χαμηλού κόστους για ενήλικες

Στον χώρο του Καλειδοσκόπιο Art House παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής ψυχικής υγείας (counselling), σε ατομικές συνεδρίες χαμηλού κόστους, από ειδικευόμενους στην Συνθετική Συμβουλευτική. Οι ειδικευόμενοι βρίσκονται υπό την εποπτεία πολύπειρου Επόπτη – Θεραπευτή.

Βασική φιλοσοφία και στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός τόπου επικοινωνίας, προσιτού και ικανού να αφουγκραστεί τις διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμάς.

Οι συνεδρίες απευθύνονται σε ενήλικες, έχουν διάρκεια 50 λεπτά και κόστος 20 ευρώ ανά συνεδρία.

Υπάρχει η δυνατότητα συνεδριών εξ αποστάσεως.

Λίγα λόγια για την ομάδα μας

Η Ομάδα Ερευνητικού Θεάτρου «Καλειδοσκόπιο» γεννήθηκε το 2012. Το ονομά του προέκυψε απο το άκουσμα των στίχων ενός τραγουδιού της Λένας Πλάτωνος, που ηχεί ακόμα στα αυτιά μας, μαζί με την ανάγκη να επικοινωνήσει η σκέψη μας με τους ορίζοντες της κάθε δημιουργίας μας.

Μέσα από την μακροχρόνια πορεία του, το Καλειδοσκόπιο, αποτελεί σήμερα από μόνο του ένα μεγάλο ταξίδι με πολλούς και διάφορους ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς (μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εκπαιδευτικούς, εικαστικούς, ψυχολόγους κ.α.) να το συντροφεύουν, φτιάχνοντας κάθε φορά νέους ζωντανούς κόσμους.

Σε κάθε δουλειά μας, στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός τόπου, ο οποίος θα προσαρμόζεται και θα λειτουργεί με άξονα τις εκάστοτε ανάγκες της κάθε κοινωνικής ομάδας που αναφερόμαστε. Μελετάμε τις κινήσεις και την μουσικότητα του φυσικού κόσμου και της ζωής, μέσα από πίνακες, από τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και την ποίηση. Συνδυάζουμε διάφορες σωματικές τεχνικές, το λόγο, αντικείμενα, με σκοπό τα έργα μας, που συχνά μπορεί να παραπέμπουν σε φανταστικές καταστάσεις, να γίνονται ωστόσο γέφυρα με την πραγματικότητα.

Εκδηλώσεις

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.