Δωρεάν εγγραφή επιχειρήσεων
logo
ΕΡΓΟ ΑΓΑΠΗΣ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 246 0232
Δεκελείας & Ξενοφώντος 19

ΕΡΓΟ ΑΓΑΠΗΣ

Το Έργο αγάπης είναι ένας χώρος εμπνευσμένος από την αγάπη και την μέριμνα για το παιδί και την οικογένεια. Αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, με καταρτισμένο προσωπικό και κατάλληλα επιλεγμένο ψυχοπαιδαγωγικό υλικό. Μέσα από τις σύγχρονες & βιωματικές μεθόδους θεραπείας και έχοντας ως προϋπόθεση τις ιδιαιτερότητες και την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού προσφέρουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης. Οι θεραπευτές του κέντρου μας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, εξειδίκευση και συνεχή ενημέρωση - εκπαίδευση στο αντικείμενο της ειδικής αγωγής.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να επιτύχουν την μέγιστη αυτονομία στους τομείς λειτουργικής ενασχόλησης (δραστηριότητες καθημερινής ζωής, σχολείο, παιχνίδι) μέσα από τις πλέον σύγχρονες και πολυαισθητηριακές μεθόδους παρέμβασης που εφαρμόζονται στο κέντρο μας. Παράλληλα συμβάλλουμε στην στήριξη της οικογένειας, παρέχοντας συμβουλευτική γονέων και workshops.

Αναλαμβάνουμε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, καθυστέρηση λόγου & ομιλίας, δυσλεξίααυτισμό, νοητική υστέρηση, αναπτυξιακές διαταραχέςσύνδρομα, Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής - Υπερκινητικότητα ΔΕΠ-Υ, παιδιά & εφήβους με διαταραχές άγχους, προβλήματα συμπεριφοράς.

Είμαστε εξειδικευμένο κέντρο Εργοθεραπείας | Λογοθεραπείας | Πρώιμης παρέμβασης.

Το κέντρο μας παρέχει Συμβουλευτική γονέων & Ψυχολογική υποστήριξη εφήβων και ενηλίκων είτε δια ζώσης, είτε μέσω SKYPE.

Υπηρεσίες

🔺 Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία ως επιστήμη υγείας ασχολείται με το επίπεδο λειτουργικότητας και αυτονομίας του παιδιού, στους βασικούς άξονες της ζωής του (αυτοεξυπηρέτηση, σχολείο, παιχνίδι, κοινωνική αλληλεπίδραση). Η Εργοθεραπεία χρησιμοποιώντας σκόπιμες δραστηριότητες εξειδικευμένο υλικό & παιχνίδια, σε κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, αφυπνίζει το ενδιαφέρον για τη πρόθυμη συμμετοχή του παιδιού στη θεραπευτική διαδικασία. 

Πότε κρίνεται αναγκαίο να απευθυνθώ σε έναν Εργοθεραπευτή;

Αν παρατηρήσετε στο παιδί, τρείς ή περισσότερες από τις παρακάτω ενδείξεις, τότε θα ήταν οφέλιμο να συμβουλευτείτε έναν Εργοθεραπευτή

🔺 Λογοθεραπεία

Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας και μάσησης - κατάποσης σε παιδιά & ενήλικες, όποια και αν είναι η αιτία των διαταραχών αυτών (νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική). 

Πότε μπορεί ένα παιδί να ξεκινήσει Λογοθεραπεία;

Ένα παιδί μπορεί να μπεί σε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για την ανάπτυξη του λόγου, από την ηλικία των 2,5 ετών, αν το λεξιλόγιό του είναι πολύ περιορισμένο (πέντε - έξι λέξεις) ή δεν έχει αναπτύξει καθόλου λόγο. Επιπρόσθετα εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σταματάει να μιλά ή αν η ομιλία του παραμένει στάσιμη ή παρουσιάζει ενδείξεις ότι χειροτερεύει απευθυνθείτε άμεσα σε Λογοθεραπευτή.

🔺 Πρώιμη Παρέμβαση

Με τον όρο πρώιμη παρέμβαση εννοείται η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά με αναπτυξιακές, νευρολογικές, κινητικές διαταραχές ή με υψηλό κίνδυνο εμφάνισής τους. Το θεραπευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται, αποτελεί συχνά μέρος πρόληψης της περαιτέρω επέκτασης σημαντικών για τη λειτουργικότητα του παιδιού δυσκολιών. Αφορά παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας.

🔺 Ειδική Αγωγή

Η ειδική διαπαιδαγώγηση είναι μία εξειδικευμένη παιδαγωγική παρέμβαση που στοχεύει στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών του παιδιού.

Αφορά παιδιά με:

1. γενικές μαθησιακές δυσκολίες που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες ή αισθητηριακές δυσλειτουργίες και

2. ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως:

  • δυσλεξία
  • δυσαριθμησία
  • δυσορθογραφία
  • δυσαναγνωσία
  • ειδικές μαθησιακές δυσκολίες γραπτού λόγου
  • παιδιά με μειωμένη σχολική επίδοση.

Η ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση χρησιμοποιεί τις αρχές της μάθησης σε συνδυασμό με τις αρχές ψυχολογικής στήριξης.

🔺 Ψυχοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα

Μέσα από το ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Έργο αγάπης, το παιδί ή ο έφηβος βελτιώνουν τις γνωστικές τους δεξιότητες ενώ παράλληλα εξελίσσουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ικανότητες. Επιπλέον εκπαιδεύονται σε τεχνικές επίλυσης προβλήματος.

🔺 Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Στο Κέντρο μας πραγματοποιούμε ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και για παιδιά των πρώτων τάξεων Δημοτικού.

Απώτερος σκοπός μας είναι το παιδί ως ενεργό μέλος της ομάδας να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ομάδας όπως το σχολείο.

🔺 Συμβουλευτική Γονέων

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους καλούνται να αναλάβουν έναν καινούριο ρόλο για τον οποίο είτε δεν είναι προετοιμασμένοι, είτε γνωρίζουν ελάχιστα. Ο γονεϊκός ρόλος είναι μία έννοια σύνθετη για την οποία δεν υπάρχει εκπαίδευση. Γονιός γίνεσαι μέσα από την εμπειρία του νέου μέλους. Ο ρόλος αυτός εμπεριέχει το στοιχείο της αγάπης, της ευθύνης αλλά και της μονιμότητας του ρόλου. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των γονέων που θα νιώσουν αβοήθητοι, ανήμποροι ή ακόμα και απελπισμένοι τη στιγμή που θα κληθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πολλές φορές η διαχείρηση αυτής της νέας πραγματικότητας φαντάζει ή και μπορεί να είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο η συμβουλευτική γονέων μπορεί να αποτελέσει μια πολλή βοηθητική και διευκολυντική διαδικασία

🔺 Ομάδα Σχολικής Ετοιμότητας

Στο Κέντρο μας λειτουργεί ομάδα σχολικής ετοιμότητας, η οποία αφορά παιδιά Νηπιαγωγείου.

Σκοπός της ομάδας είναι η κατάλληλη εκπαίδευση & προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού. Τα παιδάκια μέσα από στοχευμένες και κλιμακούμενης δυσκολίας ασκήσεις - δραστηριότητες αλλά και με τη βοήθεια οπτικοποιημένου υλικού θα λάβουν τα απαραίτητα εφόδια για την φοίτησή τους στο Δημοτικό σχολείο!

🔺 Ψυχολογική Στήριξη Ενηλίκων

Η ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προσωπικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και που αδυνατούν να τις διαχειριστούν μόνοι τους.

🔺 Online Ψυχολογική Υποστήριξη

Έχοντας επίγνωση ότι ο χρόνος, η απόσταση & το κόστος είναι ανασταλτικοί παράγοντες για το ξεκίνημα μίας θεραπευτικής διαδικασίας, σας παρέχουμε τη δυνατότητα θεραπευτικών συνεδριών μέσω Skype. Οι έμπειροι & καταρτισμένοι Ψυχολόγοι μας, είναι διαθέσιμοι να σας ακούσουν & να σας παρέχουν την ανάλογη υποστήριξη, σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, σε προσιτές τιμές.

Υποβολή Κριτικής