PLAY LIBRARY - ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 693 712 5530
Αγίου Δημητρίου 151, Άγιος Δημήτριος

Κουπόνια

1. Ενοικίαση παιχνιδιών 2. Υπηρεσία ατομικής συνεδρίας παιχνιδιού Κάθε κουπόνι ισχύει είτε για την ενοικίαση, είτε για την υπηρεσία. 1. 20% έκπτωση στην μηνιαία συνδρομή για ενοικίαση παιχνιδιών με παραλαβή από το κατάστημα. Αρχική τιμή 20 ευρώ, τελική 16 ευρώ, για δύο παιχνίδια τον μήνα. 2. Με κάθε αγορά ενός μήνα ατομικών συνεδριών (4 συναντήσεις/40 ευρώ ο μήνας), κερδίζετε 1 συνεδρία επιπλέον δωρεάν!
Διαθέσιμα κουπόνια x10

PLAY LIBRARY - ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ

Το Play Library είναι το παιχνίδι σε όλες του τις μορφές! Είναι μια δανειστική παιγνιοθήκη όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποιοτικά παιχνίδια για παιδιά ή να αγοράσετε αυτά που σας αρέσουν πολύ! Είναι επίσης ένας χώρος, όπου τα παιδιά και οι οικογένειές τους ενώνονται μέσα απ’το παιχνίδι! Τα παιχνίδια είναι επιλεγμένα προσεκτικά από Παιδοψυχολόγο, με στόχο τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε παιδιού ανάλογα με το αναπτυξιακό τους στάδιο και τον χαρακτήρα τους.

Υπηρεσίες

Ατομική συνεδρία παιχνιδιού

Μαζί με την παιδοψυχολόγο μας, το παιδί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες και να εκφραστεί συναισθηματικά παίζοντας με τα παιχνίδια της παιγνιοθήκης. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα είδη παιχνιδιού, αισθητηριακό, συμβολικό, παιχνίδι ρόλων, κινητικό, εκπαιδευτικό, με κανόνες, κατασκευαστικό. Το παιδί θα διασκεδάσει, θα εκτονωθεί και θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει και να διαχειριστεί όλα όσα μάζευε μέσα του τους τελευταίους μήνες!

Απλά Παιχνίδι

Παίζουμε με τα παιχνίδια του Play Library, δημιουργούμε φιλίες, αναπτύσσουμε δεξιότητες, διασκεδάζουμε!

Παιγνιοθεραπεία 

Η παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 3-12 ετών, αλλά εφαρμόζεται προσαρμοσμένα και σε εφήβους κι ενήλικες. Είναι μη-κατευθυντική, δηλαδή ο θεραπευτής δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο ενσυναίσθησης και άνευ όρων αποδοχής του θεραπευόμενου κι έτσι το παιδί νιώθει άνετα να εκφράσει αυτά που το δυσκολεύουν, χωρίς τον φόβο της κρίσης. Το παιδί έχει την ελευθερία να επιλέξει τι θέλει να παίξει και να εκφραστεί στον δικό του χρόνο, χωρίς πίεση απο τον θεραπευτή. Έτσι αποκτάει μια εσωτερική ευθύνη και έλεγχο πάνω στις δράσεις του και αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση.

Στόχος της θεραπείας αυτής είναι να βοηθήσει το παιδί να: - αποκτήσει ψυχική ενδυνάμωση

 • να αναγνωρίσει, να εκφράσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του
 • να ανακαλύψει το προσωπικό του δυναμικό
 • να εκφραστεί δημιουργικά
 • να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί τα βιώματά και τις τραυματικές του εμπειρίες.

🔹 Το παιχνίδι λαμβάνει μέρος πάνω σε ένα χαλί και τα είδη παιχνιδιού μπορεί να είναι:

 • παιχνίδια ρόλων
 • κίνηση
 • παραμύθια και δραματοποίηση
 • κουκλοθέατρο
 • παιχνίδι με κούκλες, φιγούρες ζώων κ.α. ζωγραφική, πηλό κ.α.

Οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί είναι: - διάφορες συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς (άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, επιθετικότητα, κοινωνική απομόνωση κ.τ.λ.)

 • πένθος
 • διαζύγιο
 • κάποια δραστική αλλαγή στη ζωή τους (απόκτηση νέου μέλους στην οικογένεια, μετακόμιση, έκθεση σε φυσικές καταστροφές κ.τ.λ.)
 • παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (ΔΕΠΥ, δυσλεξία κ.τ.λ. ή προβλήματα λόγου (τραυλισμός, εκλεκτική αλαλία κ.τ.λ.)
 • παιδιά στο φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών
 • διαταραχές όρεξης
 • παιδιά που έχουν βιώσει προσωπικά ή μέσα στην οικογένεια κάποια αρρώστια ή αναπηρία
 • περιπτώσεις κακοποίησης, παραμέλησης (εφόσον βρεθούν πρώτα σε ασφαλές περιβάλλον) κ.α.

Play2Feel

Παίξε για να αισθανθείς ! Πάντα μέσω του παιχνιδιού αναδύονται ποικίλα συναισθήματα! Σε αυτή την ομάδα σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, που σημαίνει με λίγα λόγια: αναγνώριση συναισθημάτων, ανάπτυξη ενσυναίσθησης, τρόποι διαχείρισης έντονων συναισθημάτων και τρόποι επικοινωνίας του συναισθηματος μας στους άλλους με κοινωνικά αποδεχτούν τρόπους. Οι ομάδες είναι σταθερές για 12 εβδομαδιαίες συνεδρίες.

Εικαστικά Εργαστήρια

Τα λιλιπούτεια πλάσματα μας θα έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά, ανάλογα με την ηλικία τους, μαθαίνοντας παράλληλα. Μέσα από την γνώση των σχημάτων θα σχεδιάσουμε και θα ζωγραφίσουμε γράμματα, αριθμούς, νότες. Θα αναλύσουμε τα χρώματα και θα μάθουμε πως τα δημιουργούμε. Θα έρθουμε σε επαφή με την γλυπτική δημιουργώντας γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά. Θα φτιάξουμε τις δικές μας οικολογικές πλαστελίνες και θα δημιουργήσουμε γλυπτά. Θα χαράξουμε τις δικές μας στάμπες και θα τυπώσουμε πρωτότυπα χαρακτικά!
Μια μαγική χρονιά ανοίγεται μπροστά μας!!!
Ηλικίες: 1-12 ετών (τα τμήματα θα χωριστούν ανά ηλικία).
Θα δημιουργηθούν πρωινά και απογευματινά τμήματα (δυνατότητα για παραπάνω ώρες, εφόσον υπάρχει ζήτηση)
Υπεύθυνη εργαστηρίου η εικαστικός Δήμητρα-Ελένη Γεωργίου.

Μουσικοκινητική αγωγή Orff-Εβδομαδιαία εργαστήρια

Με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια το παιδί εκφράζεται ελεύθερα, αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία του και τον συντονισμό των κινήσεων! Μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά και να καλλιεργεί την φαντασία του! Στα εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τις ιδιότητες της μουσικής παίζοντας, θα οδηγηθούμε σε μονοπάτια έκφρασης και επικοινωνίας, θα συντονιστούμε με τα άλλα μέλη της ομάδας και θα εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα. Θα μάθουμε, θα κατασκευάσουμε και θα παίξουμε με όργανα. Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα αυτοσχεδιάσουμε και θα έρθουμε σε επαφή με όλες τις τέχνες!

Η επιλεγμένη θεματολογία της μουσικοκινητικής αγωγής με συγκεκριμένους στόχους, περιεχόμενο και μεθόδους διδασκαλίας συμβάλλει απεριόριστα και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά,να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία ευαισθητοποιώντας τα απέναντι στις τέχνες. Θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα για παιδιά ηλικίας 1-8 χρόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπέυθυνη Εργαστηρίου: Μπότη Αλεξάνδρα Μουσικοπαιδαγωγός/ Δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός παίζοντας γαλλικό κόρνο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. την Φ.Α. (Φιλαρμονική Ορχήστρα Αθηνών) και είναι μόνιμο μέλος της Sinfonietta Hellenica.
Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006 έως και σήμερα.
Γράφει στίχους και μουσική.
Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α , (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής), μέλος της Ε.Ε.ΜΑ.Π.Ε (Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Άγωγης) και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.

Baby time!

Για ηλικίες 0-1,5 χρόνων παρέα με τους κηδεμόνες! Ευκαιρία για τους γονείς να δημιουργήσουν φιλίες με οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής, να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις, να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους ενώ τα μωράκια τους παίζουν και αναπτύσσουν δεξιότητες με τα παιχνίδια του Play Library για βρεφη.

Party time!

Απασχόληση παιδιών σε πάρτι και δεξιώσεις. Επιλέγουμε μαζί με εσάς τα πιο κατάλληλα παιχνίδια από την λίστα του Play Library, με βάση το μέρος και τις προτιμήσεις σας και ερχόμαστε στον χώρο της διοργάνωσης (σπίτι, κήπο, παιδότοπο, ταράτσα κ.α.)

Παιχνίδι στο πάρκο!

Για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν ακόμη σχολείο, μαζευτείτε παρέα μανούλες, γιαγιάδες ή νταντάδες και κλείστε μία ώρα παιχνιδιού! Παίρνουμε το χαλί μας και τα παιχνίδια μας κι ερχόμαστε όπου μας καλέσετε για να απασχολήσουμε τα παιδιά με παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων.

Online αξιολόγηση παιδιού.

Αξιολόγηση παιδιού και πρόταση κατάλληλων παιχνιδιών, ανάλογα με τις αναπτυξιακές ανάγκες και τον χαρακτήρα.

Δανειστική Παιγνιοθήκη

Πώς λειτουργεί;

 1. Επιλέγετε τα παιχνίδια.
 2. Σας τα στέλνουμε σπίτι ή τα παραλαμβάνετε από το κατάστημα.
 3. Τα επιστρέφετε, και
 4. Πάλι από την αρχή!

Τι κερδίζετε;

 1. Συχνή ανανέωση ποιοτικών παιχνιδιών με σαφώς λιγότερα χρήματα.
 2. Παιχνίδια που έχουν επιλεχθεί ειδικά για το παιδί σας.
 3. Καθαρότερα δωμάτια, χωρίς αχρείαστα παιχνίδια.
 4. Διατήρηση του ενδιαφέροντος των παιδιών στον χώρο τους, μακριά από οθόνες.
 5. Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών (ανακύκλωση).

Είστε επαγγελματίας που εργάζεστε με παιδιά;

Εδώ μπορείτε να βρείτε ποικιλία παιχνιδιών είτε για συνεχόμενο δανεισμό ή για να τα δοκιμάσετε πρώτα και μετά να αγοράσετε. Ο χώρος λειτουργεί αρχικά από το φυσικό κατάστημα, για δανεισμό παιχνιδιών και ως μέρος συνάντησης παιδιών και γονέων. Τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν περνώντας ευχάριστα τον χρόνο τους έχοντας πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια της παιγνιοθήκης μας, υπό την καθοδήγηση παιδοψυχολόγου. Ως γονείς μπορείτε να:

 • κοινωνικοποιηθείτε με άλλους γονείς
 • να μοιραστείτε προβληματισμούς και απόψεις σχετικά με την ανατροφή των παιδιών
 • να συζητήσετε με ειδικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά
 • να απολαύσετε τον καφέ σας στην υπέροχη καφετέρια της στοάς μας!

Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία πριν την επίσκεψη στο κατάστημα. Τα παιχνίδια μας απολυμαίνονται με βιολογικά προϊόντα, φιλικά προς το παιδί.

Ωράριο

1. Παραλαβή από το κατάστημα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. 2. Ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας.

Υποβολή Κριτικής

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.