PLΑΥLΑΒ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 697 846 9898
25ης Μαρτίου 70, Εύοσμος

PLΑΥLΑΒ

Το PlayLab προσφέρει ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά από 10 μηνών έως 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού προσφέρει μια πολύπλευρη και ολιστική ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Με την δημιουργική απασχόληση βοηθούμε το παιδί να εντοπίσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά και να ενισχύσει τις αδυναμίες του.

Η ενασχόληση του παιδιού με τέτοιου είδους δραστηριότητες, του προσφέρει τη δυνατότητα να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες, να αναπτύξει τη φαντασία του και να δημιουργήσει. Η δημιουργία με τη σειρά της είναι μια διαδικασία που εφοπλίζει το παιδί με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εφόδια πολύ σημαντικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του. Η αλληλεπίδραση των παιδιών μέσα στις ομάδες δημιουργίας τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται αίσθημα συνεργασίας, αποδοχής και κοινωνικής ευθύνης. Αυτό βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργούν εύρυθμα μέσα σε αυτό.

Σε ένα ασφαλές και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά του PlayLab:

 • παίζουν ελεύθερα
 • γεύονται τη χαρά της δημιουργίας
 • γνωρίζουν το αίσθημα της ικανοποίησης
 • μαθαίνουν και αποδέχονται τον εαυτό τους
 • πιστεύουν στις δυνάμεις τους
 • αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και μαθαίνουν πώς να τις ξεπερνούν
 • εκπαιδεύονται στην ικανότητα συγκέντρωσης και πειθαρχίας για την επίτευξη στόχων
 • μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας και τα οφέλη της
 • διευρύνουν τους ορίζοντες τους αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες
 • μαθαίνουν να «επικοινωνούν» στον κόσμο αυτά που σκέφτονται και αισθάνονται
 • έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν, να αλληλεπιδράσουν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους

Στον χώρο μας λαμβάνουν δράση:

 • Δημιουργικές δραστηριότητες παιδιών (10 μηνών έως 12 ετών)*
 • Τμήμα preschool
 • Βιωματικά group γονέων
 • Ψυχοθεραπεία/ Παιγνιοθεραπεία παιδιών & εφήβων
 • Συμβουλευτική γονέων
 • Σεμινάρια
 • Εκδηλώσεις/ Παιδικά party

Δημιουργικές δραστηριότητες

Baby messy lab (10- 18 μηνών):

Το messy play είναι η πιο πρωτότυπη, διασκεδαστική και όχι μόνο… βρεφική εμπειρία! Σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι εξερεύνησης, πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και ελεύθερης έκφρασης μέσα από την γνωριμία με μια ποικιλία από ξεχωριστά και κυρίως ασφαλή υλικά. Η ανάπτυξη, η αισθητηριακή διέγερση των βρεφών, η ενίσχυση των δεσμών με τους γονείς, η δυνατότητα μιας πρώτης κοινωνικοποίησης, η έκφραση και εκτόνωση είναι μερικά από τα πολλά οφέλη!

Messy lab (2+ ετών):

Είναι η δραστηριότητα, όπου τα παιδιά εξερευνούν το περιβάλλον και δέχονται σωματικά ερεθίσματα. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν μια αίσθηση του σώματος τους που είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη τους ολιστικά.  Το messy play έχει να κάνει με το σώμα και όλες του τις λειτουργίες όπως:  αφή, γεύση, όσφρηση, αγκαλιά, δημιουργία ήχων και όχι μόνο…

 • βοηθά στην σωματική ανάπτυξη
 • βελτιώνει σωματικό έλεγχο
 • προάγει την φαντασία
 • ξυπνά την περιέργεια και τον πειραματισμό

Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με ιδιαίτερα και κυρίως ασφαλή υλικά τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, τολμούν, ανακαλύπτουν και αλληλεπιδρούν.

Baby music lab (12- 16 μηνών):

Η μουσικοκινητική αγωγή βοηθάει τα βρέφη στην ανάπτυξη της αισθητηριακής, συναισθηματικής, κοινωνικής και ψυχοκινητικής τους δεξιότητας. Η ανάπτυξη και ακουστική διέγερση των βρεφών, η ενίσχυση των δεσμών με τους γονείς, η δυνατότητα μιας πρώτης κοινωνικοποίησης, η έκφραση και εκτόνωση μέσα από το παίξιμο εύκολων μουσικών οργάνων, η κατανόηση των πρώτων βασικών εννοιών και ο συντονισμός κινήσεων είναι μερικά από τα πολλά οφέλη. Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε μια μουσική παρέα, να περάσουμε εμείς και τα παιδιά μας υπέροχα. Να ταξιδέψουμε με τις νότες και να ζήσουμε ένα μουσικό παιχνίδι!

Music lab (2-4 ετών):

Η μουσικοκινητική δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών μαζί με τους γονείς τους σε ένα φιλικό περιβάλλον, που δρα με σεβασμό και αγάπη απέναντι στις ανάγκες του κάθε παιδιού και αφετηρία του έχει το μουσικό ερέθισμα. Με οδηγούς μας τη φωνή, το ρυθμό και την κίνηση δημιουργούμε συνθήκες παιχνιδιού και εξερεύνησης του εαυτού μας. Ο ρόλος των γονέων στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής είναι ιδιαίτερα σημαντικός και καθοριστικός για τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία, καθώς μέσα από τη δική του συμμετοχή το παιδί μπορεί να νιώσει ασφάλεια, χαρά και ελευθερία για να δράσει. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής προσφέρει:
- κοινωνικοποίηση και ανάπτυξη της συνεργασίας
- καλύτερο έλεγχο του σώματος και της ομιλίας 
- ανάπτυξη δημιουργικότητας 
- ενδυνάμωση σχέσεων με τον γονέα
- ευαισθητοποίηση στις τέχνες &
- ανάπτυξη δεξιοτήτων

Kitchen lab (3+):

Μέσα από τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική δραστηριότητα τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μια χαρούμενη και δημιουργική παρέα που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα. Ενισχύουν τη φαντασία τους συνδυάζοντας υλικά, πλάθοντας, ανακατεύοντας, στολίζοντας. Αποκτούν γευστικά κριτήρια: δοκιμάζουν, δέχονται, απορρίπτουν. Τα παιδιά μαθαίνουν: 
- να επεξεργάζονται σωστά τα υλικά
- να γνωρίσουν την υφή και την προέλευση τους
- να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα τους
- να αναπτύξουν την συνεργασία και την επικοινωνία
- να μαγειρεύουν με τους γονείς τους εύκολες συνταγές

Theatre lab (3,5+ ετών):

Δηλαδή παιχνίδι και θέατρο μαζί!
Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν.
Αυτοσχεδιασμοί, μεταμορφώσεις, ανακαλύψεις, χορός, μουσικές, χρώματα,  αγαπημένες ιστορίες και  παραμύθια αποτελούν βασικό μοχλό για την απόλυτα αυθόρμητη και αβίαστη έκφραση της δημιουργικότητας των παιδιών! 
Μέσα από παιχνίδια που στοχεύουν στην συνεργασία- επικοινωνία,  στην ανάπτυξη  της εμπιστοσύνης, την ομαδικότητα, την παρατηρητικότητα, τη συγκέντρωση, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν, να εκφράσουν συναισθήματα και ιδέες, να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους δημιουργώντας νέους, υπέροχους κόσμους παρέα με τους φίλους τους!  Και όλα αυτά απλά παίζοντας!
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε αυτό το  δημιουργικό ταξίδι, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα και σταθερούς σύμμαχους μας το γέλιο, τον σεβασμό και την αγάπη.

Junior ρομποτική (3,5+ ετών) :

Έχεις φανταστεί ποτέ έναν κόσμο όπου εσύ θα δημιουργείς τα αγαπημένα σου παιχνίδια; Που θα φτιάχνεις μηχανισμούς, θα τους δίνεις ζωή και θα τα κάνεις να λειτουργούν όπως οι αληθινές μηχανές; Στο εργαστήριο Preschool S.T.E.A.M. & Coding μπορείς!
Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιούνται ως βάση τα παιδαγωγικά υλικά της LEGO Education «STEAM Park» και «Coding Express» και τα παιδιά θα είναι σε θέση να εξερευνούν και να δημιουργούν τους δικούς τους κόσμους με θεματικά πάρκα, τρενάκια, αυτόματα παιχνίδια που θα προγραμματίζουν τα ίδια και πολλούς μηχανισμούς που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και διασκεδαστική! Μέσω μιας τέτοιας πρακτικής τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν βιωματικά πώς λειτουργούν μηχανισμοί του πραγματικού κόσμου, να κατανοήσουν έννοιες φυσικής και μαθηματικών, να μάθουν τις βασικές αρχές του κώδικα και του προγραμματισμού και να επιλύουν προβλήματα δουλεύοντας ομαδικά. Σε αυτό το εργαστήριο θέλουμε να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε τη φυσική περιέργεια και την επιθυμία δημιουργίας και εξερεύνησης κάθε παιδιού και με έναν παιγνιώδη τρόπο, να τα καθοδηγήσουμε να μάθουν να εργάζονται και να σκέφτονται όπως οι επιστήμονες, αποκτώντας έτσι τις βάσεις για την ολιστική μάθηση των θετικών επιστημών και των τεχνών που συνοψίζονται στο ακρωνύμιο «S.T.E.A.M.» (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Εργαστήρι ενδυματολογίας- Catwalk (4+ ετών):

Μέσα από τα εργαστήρια τα παιδιά μαθαίνουν σχέδιο, κοπτική ραπτική, ιστορία της τέχνης και ενδυματολογία. Με βασικά υλικά το ύφασμα , το νήμα και τη φαντασία τους, ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από κατασκευές αξεσουάρ και ρούχων. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν με έμπνευση αλλά και να υλοποιούν στην πράξη ρεαλιστικά κατασκευαστικά project ανάλογα το ηλικιακό τους επίπεδο. Οι μικροί δημιουργοί του CatWalk, στο τέλος της χρονιάς, παρουσιάζουν το ρούχο τους σαν επαγγελματίες στην πιο αναμενόμενη και φαντασμαγορική πασαρέλα της πόλης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα! 💙
Λειτουργούν τμήματα:
προσχολικής (4-6)
σχολικής (6-9) καθώς και 
τμήματα 9-12 ετών & 12+ ετών

Εργαστήρι Συναισθημάτων (4+ ετών):

Με αφορμή ένα παραμύθι και μέσα από θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, τα lego- build me emotions και πολλούς άλλους διασκεδαστικούς τρόπους, τα παιδιά:
- γνωρίζουν τα συναισθήματα
- τα αναγνωρίζουν στον εαυτό τους και στους γύρω τους
- μαθαίνουν να τα εκφράζουν αλλά και
- να τα ελέγχουν
Ένα εργαστήρι έκφρασης, φαντασίας & δημιουργίας!

Τμήμα Pre-school:

Τρία πρωινά την εβδομάδα οι μικροί φίλοι του PlayLab γεύονται ένα πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων (μουσικοκινητική, εικαστικά, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού, μαγειρική κ.α.).Τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται σταδιακά από τους γονείς και μαθαίνουν να λειτουργούν μόνα τους σε ομάδα, σαν στο σχολείο. Πολλά παιχνίδια σε συνδυασμό με  πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και γρήγορες εναλλαγές χαρίζουν στα παιδιά ένα δίωρο δημιουργικότητας, διασκέδασης και ανεξαρτησίας μαζί! Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη και σημαντική συνάμα, καθώς με την ενδυνάμωση της μεταξύ τους σχέσης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την δική τους δυναμική και να  προετοιμαστούν για την ομαλή ένταξη τους στον παιδικό σταθμό!

Βιωματικά group γονέων:

Κάθε γονιός είναι μοναδικός, καθώς κουβαλάει μαζί του την δική του μοναδική ιστορία γεμάτη επιθυμίες, ανάγκες, δυνάμεις και αδυναμίες… Οι Βιωματικές Ομάδες Γονέων απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική, σχολική ηλικία και εφηβεία με στόχο την ενδυνάμωση του γονεικού ρόλου, την εμψύχωση και την ενίσχυση τω γονιών στο να αντιμετωπίσουν θέματα που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τα παιδιά. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να πάρουν τις απαντήσεις μέσα από την βιωματική επεξεργασία των θεμάτων.
Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα είναι κλειστή (5-6 ατόμων). Η θεματολογία θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν μέσα από την ομάδα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ανά 15 μέρες και θα έχουν διάρκεια 2 ώρες.
Έλα να δώσεις νόημα στο δικό σου προσωπικό ταξίδι και να αντλήσεις δύναμη μέσα από μια ουσιαστική σχέση με το παιδί σου.

Συμβουλευτική γονέων

Μέσα από ατομικές συναντήσεις δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να ζητήσουν τη συμβουλή ειδικών για θέματα που τους απασχολούν.

Ψυχοθεραπεία- Παιγνιοθεραπεία παιδιών & εφήβων

«Το παιχνίδι είναι το φυσικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τον κόσμο τους»
Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια θεραπευτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι και δίνει έμφαση στην λειτουργία και τον ρόλο που διαδραματίζει το παιχνίδι στην προετοιμασία του παιδιού για την ζωή. Στην Παιγνιοθεραπεία τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι το με βάση τον δικό τους ρυθμό και τις δικές τους ανάγκες για να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους τους. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο παιδί να εκφράσει και να εξερευνήσει τα συναισθήματα του, να κατανοήσει καταστάσεις που βιώνει, να έρθει σε επαφή με ζητήματα περασμένα ή τρέχοντα, συνειδητά ή μη, που επηρεάζουν την ζωή του στο παρόν.
Η Παιγνιοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά (3 έως 11 ετών) & εφήβους που αντιμετωπίζουν: προβλήματα συμπεριφοράς, συναισθηματικές δυσκολίες, μαθησιακές δυσκολίες, κοινωνικές δυσκολίες, τραυματικές εμπειρίες, διαζύγιο, πένθος, ψυχοσωματικά προβλήματα κ.α.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προσωπικά.

Παιδικά Party

Τα Σαββατοκύριακα το PlayLab μετατρέπεται στο ιδανικό μέρος για πρωτότυπα και κυρίως δημιουργικά party γενεθλίων. Το καθένα από αυτά είναι ξεχωριστό, καθώς το παιδί επιλέγει ανάμεσα από πλήθος δραστηριοτήτων (μαγειρική, πηλό, παιχνίδια δράσης, μουσικοκινητική, θεατρικά παιχνίδια κ.α.) αυτές που εκφράζουν  το ίδιο και τους καλεσμένους του και έτσι συνθέτει το party των ονείρων του.

Πρωτότυπα party με δημιουργικά εργαστήρια, πολύ παιχνίδι και διάθεση στα ύψη!!

Ωράριο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00- 12.30 & 17.00- 20.30 Σάββατο & Κυριακή: Party Time

Υποβολή Κριτικής

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.