ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 380 3197
+30 698 5970 385
Γατοπούλου 6, Φιλοθέη, Αττική

ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

Η θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ… …είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 από την Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιό, ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση και δημιουργεί δράσεις πολιτισμού, έχοντας πλέον οικοδομήσει στέρεες βάσεις εμπιστοσύνης με γονείς και εκπαιδευτικούς

🎯 Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρουμε μία εκπαιδευτική παράσταση, όπου το παιδί είναι το κέντρο της. Τα θέματα των παραστάσεών μας αντλούνται από την ελληνική λαϊκή παράδοση (ελληνικά λαϊκά παραμύθια, μύθοι του Αισώπου) και διανθίζονται με ζωντανή μουσική από γνωστά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα.

Οι παραστάσεις μας είναι επί της ουσίας διαδραστικές. Σταματάμε τη δράση, για να ακούσουμε τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών, να προβληματιστούμε μαζί τους και να συζητήσουμε… Με βαθιά γνώση του αντικειμένου, δημιουργούμε παραστάσεις, που μπορούν να μεταφερθούν και να παιχτούν οπουδήποτε, προκειμένου να κάνουμε το θέατρο προσιτό σε όλα τα παιδιά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στηρίζει το έργο του εκπαιδευτικού προσφέροντας έμπνευση και εργαλεία για μία ολοκληρωμένη εμπειρία βιωματικής μάθησης, όπου τα παιδιά δεν είναι παθητικοί δέκτες αλλά μέρος της δράσης.

Συνεργάζεται με ειδικευμένους παιδαγωγούς, οι οποίοι σχεδιάζουν και επιμελούνται τα διαδραστικά μέρη των παραστάσεων ενώ εκπαιδεύει έμπειρους και ταλαντούχους ηθοποιούς στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Theatre in Education), με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Τη σεζόν 2019-2020, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανανεώνει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η νέα διαδραστική παράσταση Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ έρχεται στην Αίθουσα Προβολών του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Τις καθημερινές υποδέχεται σχολεία, αλλά πάει και στο σχολείο με 5 παραστάσεις. Το θέατρο πάει σχολείο, λέει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος! Πάει σχολείο για να ενισχύσει τη δουλειά των εκπαιδευτικών και να χαρίσει μία ώρα μαγείας στην αίθουσα διδασκαλίας. Η τάξη μετατρέπεται σε χώρο ψυχαγωγίας, όπου τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα να παίξουν, να χορέψουν, να συζητήσουν, να μοιραστούν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα. ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ !

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τη νεά μας διαδραστική παράσταση.

🔸 Ο ΡΑΦΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: Ζωντανεύοντας το γνωστό παραμύθι του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, μιλάμε για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Με αγνά υλικά -ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, χιούμορ, παντομίμα- δημιουργούμε μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

🔸 ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΗΝΕΣ: Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παίζουμε με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», γνωρίζουμε έθιμα, παιχνίδια, μουσικές και παραδόσεις, σε μία παράσταση που αλλάζει, καθώς αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές στη φύση… Τρία ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια !

🔸 Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ: (Ο Κουκουμπλής, Το πιο γλυκό ψωμί και Η βασιλοπούλα και το άλας). Σε μια παράσταση για τον κύκλο του ψωμιού, τον κύκλο της ζωής και τις αξίες που ζεσταίνουν το δρόμο μας. Με ζωντανή μουσική (λαούτο, ούτι, φλογέρα και νταούλι) και παραδοσιακά τραγούδια.

🔸 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ: Μία εκπαιδευτική δράση για τον κύκλο του ψωμιού ! Αναζητώντας τη γλύκα στα παραμύθια, τα παιδιά ξεκινούν ζυμώνοντας το δικό τους ψωμάκι. Ακολουθούν τη δράση του παραμυθιού, με ζωντανή μουσική (λαούτο, νταούλι, φλογέρα) και παραδοσιακά τραγούδια, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένα στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος, ενώ στο τέλος γεύονται αχνιστό το ψωμί που ζύμωσαν.

🔸 ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ: Μύθοι του Αισώπου, που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από … κόμιξ! Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και ο Κόρακας, Ο Ποντικός της εξοχής και η Ποντικίνα της πόλης, ο Βοριάς και ο Ήλιος. Μια διαδραστική παράσταση, που αναβιώνει αγαπημένους μύθους του Αισώπου, που μιλούν για τη γενναιότητα, τη βία, τον θυμό και την αγάπη.

🔸 ΤΟ ΤΕΡΑΣ: Συνεχίζουμε την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους”το Τέρας“, όπου βασισμένο στη νουβέλα της Mary Shelley Φρανκενστάιν, επιχειρεί να διερευνήσει με βιωματικό τρόπο την έννοια της διαφορετικότητας.

ℹ️ Όλες οι θεατρικές μας παραστάσεις είναι προτεινόμενες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας. Eμφανίζονται στη σελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία / προσκλήσεις για εκπαιδευτικούς: 210 380 3197 και 698 5970 385

Οργάνωση εκδηλώσεων: 697 3453 881

Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα email: [email protected]

Kαλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρύσα Διαμαντοπούλου Τ. 694 7421 432 email: [email protected]

Ωράριο

Επικοινωνία Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-16:00

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.