ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 685 9383
Σπάρτης 22, Χαλάνδρι

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Τo "Πολύτεχνο" είναι Χώρος Παιδικής Καλλιτεχνικής Αγωγής.

Ένας ζεστός και όμορφος χώρος όπου με την βοήθεια και καθοδήγηση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών αναπτύσσονται τα ταλέντα των παιδιών, καλλιεργώντας την αισθητική τους ούτως ώστε να δημιουργηθούν ώριμοι άνθρωποι με αξίες και αυτοπεποίθηση.

Ένας χώρος παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής όπου το παιδί έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί δημιουργικά με πολλές δημιουργικές δραστηριότητες.

Θεατρικό Παιχνίδι - Από 3 ετών έως 5 ετών

Το θεατρικό παιχνίδι είναι η αγωγή τους σώματος και του μυαλού.
Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια, την κίνηση, την παντομίμα, την δραματοποίηση των παραμυθιών και την ομαδική θεατρική συγγραφή και άλλα πολλά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά, να σέβονται την άποψη του άλλου, να βάζουν κανόνες παίζοντας, Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν τους ορίζοντες τους, παίζοντας ρόλους καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο των μεγάλων.

👨‍👩‍👧Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.


Μαθαίνουμε Γαλλικά Παίζωντας - Από 3 ετών έως 9 ετών

Εδώ τίποτα δεν θυμίζει μάθημα... Όλα συμβαίνουν χαμογελαστά! Μέσα από το παιχνίδι, εύκολα και διασκεδαστικά οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν γαλλικά από έμπειρες Γαλλίδες παιδαγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι μικροί μας φίλοι εξοικειώνονται με την γαλλική γλώσσα και ξεκινούν την εκμάθησή της μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια, μουσικοκινητική αγωγή, κουκλοθέατρο, γλωσσολογικά παιχνίδια κ.ά.
Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους,  παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο  η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.

Οι καθηγητές μας, πέραν των εξαιρετικών παιδαγωγικών τους δεξιοτήτων, είναι όλοι γαλλόφωνοι, έχοντας ως μητρική, τη γλώσσα διδασκαλίας. Με τον τρόπο  αυτό εγγυόμαστε την ορθή εκμάθηση της ξένης γλώσσας  από τα πρώτα της στάδια.
Στα μαθήματα ακολουθούνται ειδικές παιδαγωγικές μέθοδοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, στις ανάγκες της  κάθε ηλικίας και στα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού.

Τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν από νωρίς τη μαγεία των γαλλικών και να μάθουν σε βάθος τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας,  με, πρωτότυπους και ευχάριστους τρόπους
Μέσα σε ένα μικρό χωριό που δεν του λείπει τίποτα, το φαρμακείο, το κομμωτήριο, ο φούρνος, το μπακάλικο, το νοσοκομείο κ.ά. γίνονται το φόντο για να μάθουν τα μικρά παιδιά γαλλικά παίζοντας.

👨‍👩‍👧Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff - Μωράκι...από 1 έτους έως 2,5 ετών

Όλοι ξέρουμε ότι σου αρέσει να είσαι με τη μαμά και τον μπαμπά όσο πιο πολύ γίνεται! Σου αρέσει να μιλάς μαζί τους, να τραγουδάς, να χορεύεις, να τους γελάς και να σου γελούν. Να παίζεις μαζί τους, να χαίρεσαι και να μοιράζεσαι κάθε τι καινούργιο γύρω σου.

Και εσείς γονείς ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος χρόνος, αλλά και ο επόμενος, για το μωρό σας. Σας προσκαλούμε λοιπόν να ανακαλύψετε μαζί με το μωρό σας τον « Κόσμο της Μουσικής». Να χαρείτε μαζί, να ζήσετε δημιουργικές στιγμές με όλη την ομάδα (γονείς και μωρά).

Αυτή η επικοινωνία δυναμώνει τις σχέσεις γονέα και παιδιού. Η μουσική και η κίνηση είναι μέσα που προωθούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Βελτιώνουν την νοητική και ψυχοκινητική ανάπτυξη, βοηθούν στη γλωσσική ανάπτυξη. Ενισχύουν την κοινωνικοσυναισθηματική ισορροπία.

Σας περιμένουμε στην πρώτη συνάντηση! Θα παίξουμε μαράκες, θα χορέψουμε με κορδέλες, θα τραγουδήσουμε και θα γνωριστούμε τόσο οι μεγάλοι όσο και τα μωράκια μας.

👨‍👩‍👧Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff - Από 3 ετών έως 9 ετών

Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και γίνεται ομαδικά. Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις.

Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και τον λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

👨‍👩‍👧Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Εργαστήριο Κατασκευών - Ζωγραφικής - Από 2,5 ετών έως 5 ετών

Οι κατασκευές και η ζωγραφική είναι μια πολύ σημαντική έκφραση της εικαστικής γλώσσας Όταν τα παιδιά φτιάχ­νουν κατασκευές και ζωγραφίζουν μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, καλλιεργούν δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, αποκτούν αίσθηση του εικαστικού αλλά και του ευρύτερου χώρου, εξοικειώνονται με την διαδικασία της σύνθεσης.

Περπατώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην οργάνωση της μορφής ξεπερνούν εμπόδια, κατακτούν  μικρές και μεγάλες νίκες, νοιώθουν την χαρά της δημιουργίας, αποκτούν αυτονομία. Όταν οι κατασκευές γίνονται στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας καλλιεργείται η κοινωνικό­τητα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τόσο την συνύπαρξη όσο και την συνεργασία.

Το Πολύτεχνο ευνοεί την δημιουργικότητα και μέσα από την τρυ­φερή καθοδήγηση του παιδαγωγού τα παιδιά θα βαδίσουν βήμα - βήμα στο θαυμαστό μονοπάτι που οδηγεί στην γένεση της μορφής, στην αυτονομία και την κοινωνικότητα.

👨‍👩‍👧Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Θεατρικό Παιχνίδι & Αγγλικά - Από 2 ετών έως 5 ετών

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι αγωγή τους σώματος και του μυαλού, είναι ένας τρόπος να οξύνουμε την φαντασία των παιδιών και την επικοινωνία.
Με εργαλείο μας το Θεατρικό παιχνίδι μυούμε τα παιδιά στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας, ενώ παίζουν, ακούν και μαθαίνουν αγγλικά με σωστή προφορά απο έμπειρους παιδαγωγούς - ηθοποιούς 

Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους, παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Στη συνέχεια, αποκτούν άνεση και ευχέρεια λόγου ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνομιλίες της καθημερινότητας, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το λεξιλόγιο και τις εκφράσεις τους. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.

Εργαλεία μας τα θεατρικά παιχνίδια, η αφήγηση των παραμυθιών, οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες, το τραγούδι, η δραματοποίηση, η κίνηση, η παντομίμα και ο αυτοσχεδιασμός, μέθοδοι που βοηθούν τα παιδιά να δρουν συλλογικά βελτιώνοντας την ικανότητα επικοινωνίας και συγκέντρωσης - εφόδια απαραίτητα στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

🌐Εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα τμήματα  θα  συνεχίσουν να λειτουργούν & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση  χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός του χαρακτήρας!

🎉 "Το Πολύτεχνο" οργανώνει Πρωτότυπα παιδικά party στον δικό μας ή στο δικό σας χώρο, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σας και με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών μας.
Οι συνεργάτες μας είναι πάντα διαθέσιμοι, με ευφάνταστες ιδέες, να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, μοναδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγώντας μικρούς και μεγάλους.

Το προσωπικό μας, είναι εξειδικευμένοι στο είδος τους, επαγγελματίες με μακρόχρονη εμπειρία (Εμψυχωτές κατασκευών, Ξυλοπόδαροι, Ζογκλέρ, Ακροβάτες, Χορευτές, Ηθοποιοί, Μίμοι, Κουκλοπαίχτες, Κλόουν, κ.ά)

 

Για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα & τις Παραστάσεις που φιλοξενούνται στο Πολύτεχνο, πατήστε ΕΔΩ

Εκδηλώσεις

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Sunday 04 - Sunday 30 May

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Sunday 16 May

ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΠ/Υ-ΙV

Sunday 16 May

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ (ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Sunday 30 May

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ “ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ": ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Sunday 30 May

ΗΜΕΡΙΔΑ: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ | ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Saturday 05 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ: Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

Sunday 06 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Sunday 06 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Saturday 12 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ & ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Sunday 13 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Saturday 19 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ & Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

Sunday 20 Jun

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΙΝΗΣΗ – ΛΟΓΟΣ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF

Saturday 26 Jun

Κριτικές

5.0 (1)
Ελένη

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.Υπέροχος χώρος, υπέροχοι εισηγητές, υπέροχα σεμινάρια.Ειχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω με μεγάλη χαρά κ ανυπομονώ για τα επόμενα!!

Υποβολή Κριτικής

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.