Δωρεάν εγγραφή επιχειρήσεων
logo
ΔΙΕ.ΚΕ.Α - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 505 0165
Περικλέους 104, Πετρούπολη

ΔΙΕ.ΚΕ.Α - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ΔΙΕΚΕΑ - Διεπιστημονικό Κέντρο Αττικής  είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης.

Στελεχώνεται από ειδικούς με άρτια επιστημονική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στο χώρο της Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Σταδιοδρομίας και Συμβουλευτικής, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Το ΔΙΕ.ΚΕ.Α. απευθύνεται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

  • Το τμήμα λογοθεραπείας του κέντρου μας αναλαμβάνει με συνέπεια την αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση διαταραχών λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας.
  • Απευθύνεται σε άτομα που εμφανίζουν δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες λόγου & ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, υπερκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ψυχολογικές και νευρολογικές διαταραχές.
  • Το τμήμα εργοθεραπείας του κέντρου μας παρέχει αξιολόγηση και θεραπεία σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες με ειδικές δυσκολίες, οι οποίες αλλοιώνουν την ικανότητα τους να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους (κίνηση, αισθητηριακή επεξεργασία, μάθηση, αυτοεξυπηρέτηση, αντίληψη, παιχνίδι, και κοινωνικότητα).
  • Τα προγράμματα αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών του ΔΙΕ.ΚΕ.Α. στοχεύουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης που μπορεί να παρουσιάσει ένα παιδί, τα οποία είναι εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Για την αποτελεσματικότερη πορεία και έκβαση του προγράμματος, λειτουργεί σε συνεργασία με άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας, τους γονείς, τον/την εκπαιδευτικό και όποιον εμπλέκεται στη φροντίδα του παιδιού.
  • Η συμβουλευτική σε γονείς και κηδεμόνες εστιάζει σε θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση και το κατάλληλο χειρισμό των παιδιών.
  • Η παρέμβαση εξειδικευμένων ψυχολόγων του ΔΙΕ.ΚΕ.Α. συμβάλει σε μια ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων ή και άλλων ανεξάρτητων δυσκολιών, όπως ειδικότερα προβλήματα συμπεριφοράς (ανησυχία, επιθετικότητα, απόσυρση, αδιαφορία) ή και διαχείρισης συναισθημάτων (άγχος, θυμός, θλίψη). Αυτό επιτυγχάνεται στο πλαίσιο.
  • Η ψυχοθεραπεία αποτελεί μια διαδικασία θεραπείας προβλημάτων, κυρίως συναισθηματικής φύσης, με ψυχολογικά μέσα, κατά την οποία ένα εκπαιδευμένο άτομο (θεραπευτής) συνάπτει σκόπιμα μια σχέση εμπιστοσύνης με ένα άλλο (θεραπευόμενος), με στόχο την αντιμετώπιση υπαρχόντων συμπτωμάτων, τη μεταβολή διαταραγμένων διαδικασιών συμπεριφοράς, καθώς και την προαγωγή της θετικής ανάπτυξης και εξέλιξης της προσωπικότητας.
  • Η ψυχολογική υποστήριξη στην προσχολική και σχολική ηλικία έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του εκάστοτε παιδιού καθώς και την βοήθεια ανάπτυξής της με ομαλό τρόπο. Τα παιδιά, ενδεχομένως, αντιμετωπίζουν θέματα τα οποία αδυνατούν να ελέγξουν ή φυσικά και να αναγνωρίσουν τα ίδια. Σκοπός, λοιπόν, είναι το παιδί να αναγνωρίσει ,να επεξεργαστεί και να αλλάξει την συμπεριφορά του, να μην φοβηθεί ντα συναισθήματά του και αφού τα αποδεχτεί να μπορέσει να τα αξιολογήσει ώστε να προσαρμοστεί ευκολότερα στο κοινωνικό του περιβάλλον και φυσικά στα πλαίσια της οικογένειας.
  • Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΔΙΕ.ΚΕ.Α. αποτελεί μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία η οποία απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, του Γυμνασίου, αλλά και σε ενήλικες.
  • Το ΔΙΕ.ΚΕ.Α επωμίζεται την ευθύνη της καθημερινής σχολικής μελέτης μαθητών Δημοτικού.

Υποβολή Κριτικής