Δωρεάν εγγραφή επιχειρήσεων
logo
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 213 004 7452
+30 694 403 2168
Λ.Κηφισίας 228 & Δροσίνη 7, Κηφισιά

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

Η Σχολή Μπαλέτου - Χορού ''Δέσποινα Γρηγοριάδου'' , είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και λειτουργεί στο ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Με πληθώρα άξιων και καταξιωμένων δασκάλων, με σεμιναριακούς κύκλους, με γνώση και γνώμονα τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών, μεταδίδουμε την αγάπη μας για το χορό και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τους χορευτές του αύριο, σήμερα! Τα τμήματα της Σχολής είναι παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

Διδασκόμενα Μαθήματα:

 • Κλασικό Μπαλέτο (system VAGANOVA) ,αρχάριο ,μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο
 • Μουσικοκινητικη αγωγή - προπαιδεία Μπαλέτου, για παιδιά απο 3 ετών
 • Σύγχρονος χορός (Release technique, Limon, Cunningham)
 • Hip - Hop, Jazz
 • Break dance
 • Barre a terre (γυμναστική της μπάρας του μπαλέτου στο πάτωμα)-
 • Ρεπερτόριο κλασικού χορού
 • Προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. και για Διεθνείς Διαγωνισμούς
 • Pas de deux
 • Aνάλυση θεωρίας μπαλέτου
 • Αυτοσχεδιασμός

Η Σχολή ''Δέσποινα Γρηγοριάδου'' ,είναι επίσημο μέλος του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδος ( Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), αναγνωρισμένων από το κράτος.

Διευθυντής Σπουδών - Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Βάκκας Σπύρος

Προγράμματα

🔹 Μπαλέτο VAGANOVA SYSTEM

ΒΑΘΜΙΔΕΣ

 • Προπαιδεία Μπαλέτου - Pre Ballet classes (Για παιδιά 3 έως 6 ετών).
 • Φυτώριο Μπαλέτου (Παιδικά - Εφηβικά τμήματα χωρισμένα σε τμήματα ανάλογα την ηλικία και το επίπεδο).
 • Προεπαγγελματικά τμήματα (Προετοιμασία για εισαγωγή σε Ανώτερες Σπουδές Χορού σε Ελλάδα και Εξωτερικό).

1. Μουσικοκινητική - Ρυθμική Αγωγή  
Η αρχική επαφή των παιδιών (από 3- 6 ετών) με το χορό, το ρυθμό και τη μουσική. Τα μαθήματα της μουσικοκινητικής αγωγής στοχεύουν:

-στην ανάπτυξη της αίσθησης του χώρου και του χρόνου
-στη γνώση του σώματος
-στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας
-στην ανάπτυξη της ρυθμικής αντίληψης και της μουσικής μνήμης.

2Μπαλέτο  
Το σύστημα που διδάσκεται στη σχολή μας είναι το σύστημα VAGANOVA (Ρώσικο σύστημα). Αποτελεί την κορωνίδα των συστημάτων διδασκαλίας, εξαιτίας των τεχνικών και χορευτικών απαιτήσεων απο τους χορευτές.

Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά γνώση του συστήματος, οι δάσκαλοι της Σχολής μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριες με στόχο την μέγιστη βελτιστοποίηση της τεχνικής τους και την καθημερινλη εξέλιξη.

3. Προεπαγγελματικά τμήματα

Αφορά μαθητές και μαθήτριες που στόχο έχουν τις Σπουδές στο Χορό. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι τα ίδια στα οποία εξετάζονται στις εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Όλοι οι καθηγητές της Σχολής μας είναι κάτοχοι Διπλώματος του ΥΠ.ΠΟ και απόφοιτοι της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ.

Στη Σχολή λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.

🔹 Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος χορός είναι ένα όνομα που δόθηκε στο σύνολο των διαφόρων χορευτικών φορμών του 20ού αιώνα. 

Αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους τα οποία εξελίχθηκαν από το Μοντέρνο και Μεταμοντέρνο χορό.Για τους χορευτές του σύγχρονου, ο χορός είναι μια εκδήλωση έκφρασης και δεν υπάρχει συναίσθημα που δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από αυτόν.
Ο σύγχρονος χορός επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι' αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.
Τα συστήματα που διδάσκονται στη Σχολή είναι Limon ,Release, Cunningham και λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων.

🔹 Hip-Hop - Jazz - Break Dance

Το Hip-Hop είναι ένας πολύ έντονος χορός που «χτίζει» όχι μόνο την ισορροπία, αλλά και τους μυς του σώματος, χαρίζοντάς μας ένα δυνατό γραμμωμένο σώμα. Κύριο χαρακτηριστικό του χορού αυτού είναι η εκτόνωση μέσω της δυναμικής μουσικής, αλλά και της δημιουργίας εικόνας με χορό, πόζες, φιγούρες, αστεία και στιλ. Αποτελείται από πολλούς συνδυασμούς αρκετά απαιτητικών κινήσεων και κάθε συνδυασμός διαιρείται σε χτύπους, καθένας από τους οποίους αντιστοιχεί σε μία κίνηση.

Το break dance, ή αλλιώς B-boying, είναι είδος δυναμικού και ρυθμικού χορού, και μία από τις βασικές εκφάνσεις του χιπ χοπ κινήματος. Δανείζεται πολλά στοιχεία άλλων ειδών χορών, συμπεριλαμβανομένου του χορού του δρόμου της δεκαετίας του 1930, των βραζιλιάνικων και ασιατικών πολεμικών τεχνών, του ρωσσικού φολκ χορού, αλλά και στοιχεία των χορευτικών κινήσεων των Τζέιμς Μπράουν, Μάικλ Τζάκσον.Ο χορός σχηματίστηκε στο νότιο Μπρονξ κατά τη δεκαετία του 1970, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του κινήματος. Το breakdancing, συνήθως, γίνεται με την ανάλογη μουσική υπόκρουση από boomboxes ή συστήματα PA.  Ειδικά τμήματα για αγόρια.

🔹 Εκγύμναση

BARRE A TERRE

Το Barre-à-Terre είναι βασισμένο στην τεχνική του κλασικού χορού, με χορογραφημένες ασκήσεις που εφαρμόζονται στο έδαφος. Ξεκίνησε από την ανάγκη των χορευτών για την ενισχυμένη εκγύμναση τους, καθώς και για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς και έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό ως μια μέθοδος άσκησης με ποικίλα οφέλη. Οι αρμονικές κινήσεις συνδυάζουν την τεχνική του μπαλέτου με τη δημιουργική έκφραση του σώματος χαρίζοντας ενδυνάμωση των ποδιών και του κορμού, επιμήκυνση των μυών, βελτίωση του συντονισμού και της στάσης του σώματος. Η κινησιολογική συμμετρία των ασκήσεων «ξεκλειδώνει» τις αρθρώσεις και γυμνάζει ολοκληρωτικά το σώμα, δίνοντας ευλυγισία και ευεξία.

🔹 Yoga

Γιόγκα σημαίνει σύνδεση ένωση. Στη γιόγκα και στην παράδοση της βασιζόμαστε όταν λέμε ότι το σώμα με την αναπνοή είναι σε απόλυτη σύνδεση με το νου και την ψυχολογική μας κατάσταση.Με την άσκηση της γιόγκα εναρμονίζουμε την κίνηση με την αναπνοή και αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή του νου. Η συνεργασία αυτή σώματος, αναπνοής και νου βοηθάει στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης τόσο στην άσκηση όσο και στην καθημερινή ζωή, στις δραστηριότητές μας, στην εργασία.

Η Γιόγκα δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από εμπνευσμένους ανθρώπους. Χρειαζόντουσαν αποτελεσματικές ασκήσεις για να διατηρήσουν σωματική και πνευματική υγεία σε μια καθιστική ζωή (παρέμεναν ακίνητοι σε πολύωρους διαλογισμούς). Σήμερα μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την ολοένα αυξανόμενη πίεση και το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Υποβολή Κριτικής