Συντακτική ομάδα του kidsproject.gr

20 Aug, 2020

Γλωσσική Δραστηριότητα για κάθε μέρα

Είναι γεγονός ότι με το πέρασμα των ετών έχει αποδυναμωθεί η ευφράδεια λόγου των παιδιών.

Αυτό σχετίζεται με πολλούς εξωτερικούς παράγοντες με τους οποίους δε θα ασχοληθούμε εδώ. Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία να ασχοληθούμε είναι με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον προφορικό λόγο των παιδιών.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει μία σειρά από εντολές, τις οποίες τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν προφορικά ή γραπτά αναλόγως το τι θέλουμε να ενισχύσουμε. Στην αρχή, τα παιδιά ενδέχεται να δυσκολευτούν και οι απαντήσεις τους να μην είναι περιεκτικές. Δεν πρέπει να τα απογοητεύουμε, αλλά ούτε και να απογοητευτούμε εμείς οι ίδιοι. Χρειάζεται χρόνος για να βελτιωθεί ο λόγος των παιδιών και φυσικά η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ενδεικτική. Η έμφαση σε γλωσσικές δραστηριότητες θα πρέπει να γίνει κανόνας και ρουτίνα για όλη την οικογένεια.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε ως γονείς είναι να δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας (π.χ να διαβάζουμε βιβλία), να μιλάμε μαζί τους και ο έστω περιορισμένος χρόνος που περνάμε μαζί να είναι ποιοτικός.

Ο ποιοτικός χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά μας είναι το άλφα και το ωμέγα για να αναπτύξουν όχι μόνο τον λόγο τους, αλλά και έναν υγιή ψυχισμό, γι' αυτό και δεν πρέπει να τον παραμελούμε!

Πηγή εικόνας: ΛοΓοΣ ΚαΙ ΠρΑξΙς


Δείτε ακόμη στο Kidsproject.gr:

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.