Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

8 Mar, 2021

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας - Προτάσεις & Υλικό

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως ορίστηκε το 1977 από τον ΟΗΕ.

Αν και βελτιώθηκε η θέση της γυναίκας στην κοινωνία με τα χρόνια, μέχρι και σήμερα πολλές γυναίκες υφίστανται διακρίσεις, άνιση διαχείριση, κακοποίηση και βία λόγω του φύλου τους. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς πολλές γυναίκες καταγγέλλουν σεξουαλική και λεκτική κακοποίηση σε πολλές πτυχές της κοινωνίας...

Όλα αυτά έχουν ρίζες στην παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση που σπέρνουν τον φόβο και την ανασφάλεια στις ψυχές των παιδιών.Το σύνθημα πλέον είναι «ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΜΙΛΑ» και πρέπει να στηριχθεί η εκπαίδευση των παιδιών ώστε να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους... Όχι μόνο σαν παιδιά, αλλά και ως αυριανοί ενήλικες...

Παρακάτω θα βρείτε και άλλες πληροφορίες, παρουσιάσεις και χρήσιμο υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στο σπίτι από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία, εξ αποστάσεως ή/και δια ζώσης.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και στα διακαιώματά της στο ακόλουθο άρθρο:

Μια εξαιρετική παρουσίαση που μπορείτε να αξιοποιήσετε και για την εξ αποστάσεως ή τη δια ζώσης διαδασκαλία είναι η παρακάτω: 


Παρουσίαση και Δραστηριότητες από την Actionaid

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Actionaid δημιούργησε μία παρουσίαση powerpoint και ένα αρχείο pdf με ιδέες για δραστηριότητες: 

* Στην 1η δραστηριότητα υπάρχει ένας σύνδεσμος για ένα βίντεο με τίτλο "Τρία χρόνια με τα κορίτσια της Arusha" που δυστυχώς δε λειτουργεί. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=n09qmbRiYFw 


Ταινίες – Προτάσεις για την ημέρα της Γυναίκας

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μία λίστα με 12 ταινίες και βίντεο για αξιοποίηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Ακόμα, μπορείτε να δείτε στο Kidsproject τις παρακάτω ταινίες μικρού μήκους που είναι αφιερωμένες στο πρώτο πρόσωπο της ζωής του κάθε ανθρώπου... Για τη Γυναίκα, τη Μητέρα, τη Μαμά...


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !!!

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !!!

 
Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.