Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

8 Mar, 2021

Μαθαίνω να γράφω με τη βοήθεια οπτικών εργαλείων!

Είναι γνωστό ότι αρκετά παιδιά δυσκολεύονται να αποδώσουν στο γραπτό τις ιδέες τους οργανωμένα. Τα οπτικά εργαλεία αποτελούν ένα εξαιρετικό βοήθημα, ιδιαίτερα σε μαθητές που ξεκινούν την εκμάθησή τους σε ένα συγκεκριμένο είδος γραπτού λόγου ή σε αυτούς που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τα εκτυπώσουν και να τα χρησιμοποοιήσουν στην τάξη για τον καθένα ξεχωριστά. Τα οπτικά εργαλεία απευθύνονται σε μαθητές από τις πρώτες τάξεις δημοτικού μέχρι και το τέλος του.

1. Μαθαίνω να γράφω κείμενα με την τεχνική του σεναρίου!

Κατεβάστε, τυπώστε, πλαστικοποιήστε και χρησιμοποιήστε ελεύθερα στην τάξη σας. Ιδανικό για μαθητές Β'-Στ' Δημοτικού!

2. Εργαλείο παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου.

Μπορεί να τυπωθεί, να πλαστικοποιηθεί και να διατηρείται στο προσωπικό κουτάκι του κάθε μαθητή ως βοήθημα προφορικής και γραπτής έκφρασης.

3. Το χεράκι της αφήγησης!

Διδακτικό εργαλείο για αναδιήγηση ιστορίας για μικρές τάξεις! Μπορείτε να το πλαστικοποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε για όλη την τάξη.

4. Το Ρόλερ Κόστερ της αφήγησης!

Ένας ευχάριστος τρόπος για τα παιδιά να αποδώσουν σχηματικά ένα αφηγηματικό κείμενο και να αναπτύξουν την πλοκή μίας λογοτεχνικής αφήγησης! Ένα εξαιρετικό διδακτικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι και την έκτη δημοτικού!

Πηγή: Δασκάλα, δασκάλα, είσαι εδώ;

 

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.