Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα του kidsproject.gr

26 Sep, 2020

Captain Covid-19: Σειρά Animation Video από το Πανεπιστήμιο Κρήτης !

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καινοτομεί και μας παρουσιάζει μία σειρά από Animation Video, αφιερωμένα στην ενημέρωση παιδιών δημοτικού, αλλά και γυμνασίου για τον γνωστό σε όλους κορωνοϊό !

H σειρά κινουμένων σχεδίων έχει ως στόχο να ενημερώσει, μέσα από τα οικεία στα παιδιά animation, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωσή του.

Το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α, www.edivea.org] του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε), συνεργάστηκαν συνδυάζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τους, καθώς και την υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα, με σκοπό την παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και μας παρουσιάζουν το 1ο επεισόδιο του «Captain Covid-19».

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού και του γονιού στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Τα πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο:

Στο πρώτο επεισόδιο, πρωταγωνιστές είναι δύο παιδιά, τα οποία κατασκοπεύουν τον εχθρό: Captain Covid - 19 και τα σχέδια που καταστρώνει μαζί με τον συνεργάτη του για να ξεγελάσει τους μικρούς μας φίλους. Στο τέλος, τα δύο παιδιά ζητούν τη βοήθειά μας, ώστε να αναζητήσουμε λύσεις σχετικά με τη σωστή αντιμετώπιση και μείωση της εξάπλωσής του.

 

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.