Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα του kidsproject.gr

18 Nov, 2020

Καθημερινό πρόγραμμα για το σπίτι

Οι οικογένειες ζουν μία νέα πραγματικότητα από την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων. Οι γονείς για μία ακόμη φορά είναι αγχωμένοι για τις νέες συνθήκες, μιας και αλλάζει ριζικά η καθημερινότητά τους. Πολλές φορές πρέπει να συγχρονίσουν ταυτόχρονα την εργασία τους που γίνεται από το σπίτι, με την τηλεκπαίδευση των παιδιών που έχει ξεκινήσει ακόμα και στα νηπιαγωγεία.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που προβηματίζει τους γονείς είναι πώς θα γεμίσει ο χρόνος των παιδιών δημιουργικά μέσα στο σπίτι. 

  • Σε καμία περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να γίνουν παιδαγωγοί, ανιματέρ, ηθοποιοί κ.ο.κ.
  • Επιπλέον, δε δημιουργείται κανένα ψυχικό τραύμα αν αφήσετε τα παιδιά να παίξουν μόνα τους, αρκεί να έχουν καταλάβει τον λόγο που συμβαίνει αυτό.
  • Η προηγούμενη καραντίνα μας έμαθε ότι το πρόγραμμα και οι καθημερινές ρουτίνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για μικρούς αλλά και μεγάλους.
  • Προσοχή! Η εποχή προστάζει οθόνες. Οθόνες για εκπαίδευση, για ψυχαγωγία, για χαλάρωση. Αποφύγετε να συνοδεύονται τα γεύματα του παιδιού με τάμπλετ ή κινητό και περιορίστε αν μπορείτε την ανοιχτή τηλεόραση στο σαλόνι όσο τα παιδιά παίζουν.
  • Αποφύγετε να μείνετε ενήλικες και παιδιά με τις πιτζάμες στο σπίτι. Ακολουθήστε ρουτίνα ντυσίματος, για να αλλάξει η διάθεσή σας, αλλά και η αισθητική σας.

Γι' αυτό λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας ένα καθημερινό πρόγραμμα με ρουτίνες, το οποίο μπορείτε να το διαμορφώσετε και να κολλήσετε στον τοίχο σαν χειροτεχνία.

Σας έχουμε ένα πρότυπο, το οποίο μπορείτε να παραμετροποιήσετε σύμφωνα με τις δικές σας ρουτίνες!

Για να το κατεβάσετε πατήστε: ΕΔΩ

 

Πηγή: Λόγια Απλά - Κορόγιαννη Δήμητρα

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.