Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα του kidsproject.gr

19 Nov, 2020

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (Βίντεο)

Φαγητό, ρούχα, ιατρική περίθαλψη, στέγη και προστασία από κάθε είδους κακοποίηση ή κακομεταχείριση: τα δικαιώματα αυτά είναι από τα σημαντικότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ολόκληρη τη «λίστα» με όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για κάθε παιδί...

Ολόκληρος ο κατάλογος με τα δικαιώματα του παιδιού περιλαμβάνεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, που υπογράφτηκε το 1989 από τα κράτη-μέλη του οργανισμού. Με αυτό το κείμενο, ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε και νομοθετήθηκε το 1992 στη χώρα μας (νόμος 2101/92).

Τι καλύτερο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού να δούμε μαζί με τα παιδιά μας ένα όμορφο βίντεο για τα δικαιώματά τους και στη συνέχεια να το εκμεταλλευτούμε για να συζητήσουμε ενισχύωντας την κριτική τους σκέψη.

Σε ένα δεύτερο μέρος συζήτησης μπορούν να βρεθούν λύσεις από τα παιδιά με τη δική μας καθοδήγηση και είναι σίγουρο ότι θα σκεφτούν πολλούς ευφάνταστους και αυθόρμητους τρόπους να βρεθεί λύση σε κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν παγκοσμίως πάνω στα δικαιώματά τους!

Απολαύστε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.