Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

29 Nov, 2020

I AM DYSLEXIC (Ταινία μικρού μήκους)

Το ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ είναι φοιτητική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους  παραγωγής, σκηνοθεσίας και σεναρίου των Mads Johan Øgaard και Katie Wyman.

Ένα μικρό παιδί με δυσλεξία χάνεται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία. Μόνο του στον κόσμο αυτό, αναγκάζεται να σκαρφαλώσει ένα βουνό που αντιπροσωπεύει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η εκπληκτική ταινία μικρού μήκους μας κάνει να μπούμε στη θέση των παιδιών με δυσκολίες στη μάθηση και να αναρωτηθούμε αν έχουν πάρει τη στήριξη που θα έπρεπε από την κοινωνία, την οικογένεια, τους φίλους, τους εκπαιδευτικούς. 

Οι σκηνοθέτες της ταινίας μας δίνουν το δικό τους μήνυμα: "Είμαστε και οι δύο Δυσλεκτικοί και έχουμε περάσει με διαφορετική προσέγγιση τους τρόπους που το σχολικό σύστημα προσπαθεί να διαχειριστεί τους δυσλεκτικούς μαθητές. Δημιουργήσαμε αυτήν την ταινία με την ελπίδα να δώσουμε στα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες κάτι με το οποίο να ταυτίζονται. Κάτι που να λέει: Ναι, είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος σου και μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Είναι ένα μήνυμα που πολλοί από εμάς δεν είχαμε όσο μεγαλώναμε. Γι' αυτό και θέλουμε να δούνε αυτή την ταινία όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, ελπίζοντας ότι θα δώσει σε κάποιον το κουράγιο να συνεχίσει".

Ας στηρίξουμε με όλη την ψυχή μας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ας γίνουμε στήριγμα στο τόσο δύσκολο έργο τους, ώστε να μην τα παρατήσουν!

Απολαύστε το:

 

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.