Κλείσιμο

Dr. Ξιφαρά Σταυρούλα

30 Nov, 2020

Η Ομοιοπαθητική, σύμμαχος στην άμυνα των παιδιών!

Η Ομοιοπαθητική θεμελιώθηκε από τον διάσημο γιατρό Samuel Hahnemann στη Γερμανία (1755-1843). Βασίζεται πάνω στην αρχή ότι το «όμοιο θεραπεύει το όμοιο». Η Ομοιοπαθητική ανήκει στις ολιστικές μεθόδους γιατί αντιμετωπίζει το σύνολο του οργανισμού και όχι μόνο ένα μέρος ή πάθηση. Η Ομοιοπαθητική δε θεραπεύει ασθένειες, θεραπεύει ασθενείς.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, λόγω του τρόπου παρασκευής τους είναι εντελώς ατοξικά για τον οργανισμό. Είναι ουσίες που προέρχονται από τη φύση και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι εξατομικευμένο και ονομάζεται ιδιοσυγκρασιακό. Για αυτό το λόγο δεν γίνεται ονομασία των φαρμάκων καθώς ο καθένας μας είναι μοναδικός.

Η ολιστική αντιμετώπιση κάθε ασθενή επιτρέπει τη θεραπεία νόσων για τις οποίες μέχρι στιγμής η κλασσική ιατρική δε διαθέτει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλώς και στις πλέον ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (βρέφη, υπερήλικες και εγκύους) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, δεν εμφανίζουν παρενέργειες και είναι εντελώς αβλαβή για τον οργανισμό. Η Νόσος δεν είναι μια πάθηση των οργάνων, αλλά μια διαταραχή στη ζωτική δύναμη.Το πόσο εύκολα αρρωσταίνει κάποιος εξαρτάται κυρίως από το πόσο γερός είναι ο οργανισμός του, πόσο γερή ισχυρή άμυνα έχει. Οι ευάλωτοι οργανισμοί συνήθως προσβάλλονται πιο εύκολα.

Τα μικρόβια που υπάρχουν μέσα στον οργανισμό του παιδιού δεν μπορούμε να τα εξολοθρέυσουμε ως "δια μαγείας" και  να τον απαλλάξουμε από το πρόβλημα χωρίς επιπτώσεις. Μπορεί πράγματι να σκοτώνονται τα μικρόβια, αλλά ταυτόχρονα ζορίζεται ο οργανισμός του παιδιού.

Αναρίθμητα περιστατικά από απλές ωτίτιδες που δεν ξαναπήραν αντιβιοτικά μέχρι και αποφυγή χειρουργείου, έχουν βοηθηθεί από την ομοιοπαθητική θεραπεία. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω μερικές περιπτώσεις ¨μικρών ασθενών¨ μου.

  • Αγόρι 6 μηνών που είχε χειρουργηθεί ήδη 3 φορές για τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού λόγω επαναλαμβανόμενων φλεγμονών στο αυτί, θα έμπαινε και για 4η φορά, λόγω πυώδους εκκριτικής ωτίτιδας, δοκίμασε ομοιοπαθητικά και ακόμα και τώρα δεν έχει ξαναπαρουσιάσει προβλήματα στα αυτιά του.
  • Πολλά παιδιά με επαναλαμβανόμενες λαρυγγίτιδες δε χρειάζεται πλέον να πάρουν κορτιζόνη και έχουν ξεχάσει και τι σημαίνει ¨βήχας¨.
  • Κορίτσι 14 ετών με καθημερινές νυχτερινές ενουρήσεις, πλέον δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
  • Έφηβη 18 ετών με πολλαπλές αμυγδαλίτιδες στην οποία χορηγούνταν πολλά αντιβιοτικά σκευάσματα, με τα ομοιοπαθητικά δε χρειάστηκε ξανά αντιβίωση αλλά ούτε και αφαίρεση των αμυγδαλών.
  • Πολλά παιδιά με ατοπικές δερματίτιδες και ακμή, ακολουθούν ομοιοπαθητική και έχουν εξαλείψει οποιαδήποτε ενόχληση είτε κνησμού, είτε πρόβλημα αισθητικής.

Για  πολλά παιδάκια που πρωτοξεκινούν το σχολείο και τους παιδικούς σταθμούς, ο βήχας, η καταρροή, τα αντιβιοτικά και τα εισπνεόμενα έχουν γίνει μόνιμοι επισκέπτες. Η ομοιοπαθητική ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τα προστατεύει!

Ουσιαστικά, η ομοιοπαθητική παρεμβαίνει θεραπευτικά στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους και μέχρι να ενηλικιωθούν και τα βοηθάει σε κάθε διαταραχή της υγείας τους, είτε σωματική είτε ψυχική.

Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας τη διαταραγμένη του υγεία. Επίσης, είναι απο τις πιο ασφαλείς μεθόδους καταπολέμησης ασθενειών, τοσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.

Η Ομοιοπαθητική συνεπώς μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή και φυσική λύση για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Dr. Ξιφαρά Σταυρούλα πατήστε: ΕΔΩ