Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

10 Dec, 2020

Γράμμα για τον Άγιο Βασίλη (αγόρι ή κορίτσι) & Φάκελος & Απάντηση του Άγιου Βασίλη

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη είναι γνωστή σε όλους μας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.  Είναι αυτός ο γλυκός και καλοσυνάτος παππούλης με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη φορεσιά. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Άγιος Βασίλης ζει στον Βόρειο Πόλο και μαζί με τα ξωτικά του ετοιμάζουν δώρα για όλα τα παιδιά του κόσμου σε ένα εκπληκτικό εργαστήρι παιχνιδιών. Οι ετοιμασίες διαρκούν ένα ολόκληρο χρόνο και τελειώνουν την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου ο Άγιος Βασίλης πάνω στο ιπτάμενο έλκηθρό του που το σέρνουν  τα ατρόμητα ταρανδάκια του μοιράζουν τα δώρα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. 

Η σημερινή μορφή του Άγιου Βασίλη προέρχεται από ένα ποίημα «A Visit from St. Nicholas» (Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο), το οποίο δημοσιεύτηκε το 1823. Στο ποίημα αυτό η εικονογράφηση έγινε από το περιοδικό «Harper’s Weekly» το 1863. Στη διάδοση αυτής της κλασσικής πια εικόνας του Αγίου Βασίλη βοήθησε επίσης το παιδικό βιβλίο «The Life and Adventures of Santa Claus» που εκδόθηκε το 1902. Μια γνωστή εταιρία αναψυκτικών της εποχής η “White Rock Beverages “χρησιμοποίησε αυτήν την εικόνα του Άγιου Βασίλη το 1915 για να πουλήσει μεταλλικό νερό και το 1923 για να πουλήσει τζίντζερ-έιλ.

Το 1931 η γνωστή σε όλους μας αμερικανική εταιρία αναψυκτικών Coca Cola, παρουσίασε τον Άγιο Βασίλη να έχει ως πρωτοχρονιάτικα δώρα τα ίδια τα προϊόντα της εταιρίας. Η παρουσίαση αυτή έγινε φυσικά με τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα κόκκινα χρώματα της εταιρίας. Η διαφήμιση αυτή είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό, που αύξησε κατακόρυφα τη δημοτικότητά της και έγινε το σήμα κατατεθέν της για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η μακροχρόνια χρήση του Άγιου Βασίλη στις διαφημίσεις της Coca Cola παγίωσε την εξωτερική εμφάνισή του και ειδικά τα κόκκινα ρούχα!

Για τους Έλληνες χριστιανούς ορθοδόξους ο Άγιος Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος γεννήθηκε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε όλη την ζωή του στο να βοηθάει τους συνανθρώπους του. Για την παγκόσμια ιστορία είναι επίσης ο εμπνευστής και ο δημιουργός της οργανωμένης φιλανθρωπίας. Ήταν ψηλόλιγνος με μαύρα μαλλιά και γένια. Ο Μέγας Βασίλειος πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου του 378 και ήταν μόλις 49 ετών. Η ημερομηνία της κηδείας του, 1η Ιανουαρίου του 379, συνέπεσε με την αρχή του νέου έτους και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και γιορτής του Αγίου από τους χριστιανιούς. Για αυτόν τον λόγο τα κάλαντα που λέμε εκείνη την ημέρα είναι παινέματα προς τον Άγιο και υπενθύμιση προς τον σπιτονοικοκύρη να μιμηθεί τη γενναιοδωρία του. 

 🎅 Ακόμα να γράψετε λοιπόν γράμμα στον Άγιο Βασίλη;;;

To υλικό περιέχει:

1) Γράμμα προς Άγιο Βσίλη - για κορίτσι

2) Γράμμα προς Άγιο Βασίλη - για αγόρι

3) Φάκελος αποστολής γράμματος

4) Γιορτινά γραμματόσημα

  • Για να κατεβάσετε το υλικό για το γράμμα πατήστε: ΕΔΩ

 

Πηγή: dwroulitateacher.blogspot.com

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.