Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

14 Dec, 2020

Εκτυπώσιμο Χριστουγεννιάτικο Υλικό (μέρος β')

Το δεύτερο μέρος με εκτυπώσιμο χριστουγεννιάτικο υλικό είναι έτοιμο!

Περιέχει εκατοντάδες σελίδες με διάφορες δραστηριότητες για παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση στο σπίτι!

Θα βρείτε χριστουγεννιάτικα παζλ, ακολουθία αριθμών με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο, χριστουγεννιάτικες σκιές, σειροθέτηση χριστουγεννιάτικων ιστοριών, ασκήσεις λεπτής κινητικότητας, ταύτιση αριθμητικών συμβόλων με την αντίστοιχη ποσότητα, λαβύρινθους, καταμέτρηση αντικειμένων & χριστουγεννιάτικα μοτίβα.

1) Χριστουγεννιάτικα Παζλ!
Τα παζλ είναι ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα  εξασκεί πολλές δεξιότητες και νοητικές λειτουργίες όπως αφαιρετική και συνθετική σκέψη.

Πηγή: Βιβλιοπωλείο Μύθος

2) Χριστουγεννιάτικες σκιές!
Τα παιδιά στη δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να ταυτίσουν τις σκιές με τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες!

Πηγή: Χαμόγελο Εξέλιξης Στεφάνου Ηρώ

3) Ακολουθία αριθμών!

Το υλικό αυτό περιέχει φυλλάδια εργασίας με χριστουγεννιάτικες μισοτελειωμένες ζωγραφιές τις οποίες τα παιδιά καλούνται να ολοκληρώσουν ακολουθώντας τη σειρά των αριθμών.

Πηγή: Βιβλιοπωλείο Μύθος

4) Σειροθέτηση εικόνων
Το υλικό περιέχει όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες, οι οποίες έχοουν μπερδεμένη χρονική σειρά. Τα παιδιά καλούνται να βάλουν τις εικόνες σε χρονική σειρά και στη συνέχεια να περιγράψουν την ιστορία!

5) Εξάσκηση λεπτής κινητικότητας!
Το υλικό περιέχει χριστουγεννιάτικες ασκήσεις εξάσκησης λεπτής κινητικότητας. Το παιδί καλείται να ζωγραφίσει με το μαρκαδόρο ή με το μολύβι του διάφορα σχέδια με διακεκομμένες γραμμές για να φτάσει στο στόχο του!

6) Αντιστοίχιση ποσότητας με αριθμητικά σύμβολα!
Το υλικό περιέχει διάφορες ασκήσεις για επανάληψη των αριθμητικών συμβόλων. Τα παιδιά καλούνται να αντιστοιχίσουν, κυκλώσουν ή κολλήσουν τις ποσότητες χριστουγεννιάτικων φιγούρων με το αντίτοιχο αριθμητικό σύμβολο!

Πηγή:Πες το Μαζί μου

7) Ακολουθία αριθμών με μεγάλους αριθμούς!
Το υλικό περιέχει χριστουγεννιάτικες μισοτελειωμένες χριστουγεννιάτικες εικόνες. Το παιδί καλείται να ενώσει τους αριθμούς με τη σειρά για να ολοκληρώσει την εικόνα.

8) Χριστουγεννιάτικοι Λαβύρινθοι

Το υλικό περιέχει 11 φύλλα με χριστουγεννιάτικους λαβύρινθους από τους οποίους πρέπει να βρουν τα παιδιά το σωστό δρόμο για να φτάσει η κάθε φιγούρα στον προορισμό της!

9) Xριστουγεννιάτικα Μοτίβα!

Το υλικό περιέχει χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, στα οποία τα παιδιά καλούνται να συνεχίσουν το μοτίβο που υπάρχει για να τα στολίσουν.

10) Ανακαλύπτω πόσα είναι!

Το υλικό περιέχει δραστηριότητες για να εξασκήσουν τα παιδιά μαθηματικές έννοιες όπως καταμέτρηση. Τα παιδιά πιο συγκεκριμένα καλούνται να μετρήσουν την κάθε χριστουγεννιάτικη φιγούρα και να γράψουν το αντίστοιχο αριθμητικό σύμβολο. 

Πηγή: Χαμόγελο Εξέλιξης Στεφάνου Ηρώ

Eλπίζουμε το υλικό να σας φανεί χρήσιμο και να περάσετε όμορφες & δημιουργικές μέρες Χριστουγέννων!

 

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.