Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

17 Dec, 2020

Ο Μάγος των Χριστουγέννων με την Πολύχρωμη Βαλίτσα

Ο "Ο Μάγος των Χριστουγέννων με την Πολύχρωμη Βαλίτσα" ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2020. Αποτελεί ένα δημιουργικό Project που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια και τον συντονισμό από την εκπαιδευτικό Τσασιώτη Γεωργία, με τη συμβολή των μαθητών της.

Αποτελεί μια όμορφη πρόταση για το πως εκπαιδευτικός και μαθητές μπορούν να συμπράξουν, ώστε να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση των παιδιών και να καλλιεργηθεί η ομαδικότητα, η συνεργασία και η αυτοπεποίθησή τους.

Το Project αποτελείται από τρείς φάσεις.

Πρώτη φάση είναι η συγγραφή του παραμυθιού. Τα παιδιά τον Οκτώβριο του 2016 κλήθηκαν να γράψουν μια φανταστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Από όλες τις ιστορίες συλλέχθηκαν κάποια στοιχεία, τα οποία συνδυάστηκαν όλα μαζί σε μία και με οργανάκια βάλαμε τις μουσικές μας πινελιές. Έπειτα μοιράσαμε ρόλους και το παρουσιάσαμε.

Δεύτερη φάση αποτελεί η εικονογράφηση του παραμυθιού.Πραγματοποιήθηκε την περίοδο Φεβρουάριο-Ιούλιο 2020 από μαθητές, οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμύθι. Τους ζητήθηκε να αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα και τις εικόνες που τους άφησε το παραμύθι, σε συνδυασμό με την μουσική.

Η τρίτη φάση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους. Αφορούσε ενήλικες και παιδιά. Τους ζητήθηκε να ταυτιστούν με έναν ρόλο να συνεργαστούν και να αποτυπώσουν εικόνες και συναισθήματα με την φωνή τους.

Τέλος, το project ολοκληρώθηκε με την ηχογράφησή του στο studio του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ PROJECT – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ PROJECT ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΟΤΗΤΑ!!!

Πηγή: https://youtu.be/gcB9tGnpgJ4 

 

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.