Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

6 Jan, 2021

"Κουλουμάδες για τα Καρκαντζέλια" - Παραμύθι! (Ηχητικό)

Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες των Χριστουγέννων και μέχρι τις 6 του Γενάρη τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια.

Σήμερα λοιπών την ημέρα γιορτής των Θεοφανείων που τα νερά αγιάζονται οι Καλλικάντζαροι φεύγουν και επιστρέφουν στα έγκατα της γης!

Με αφορμή την αποχώρηση των Καλλικάντζαρων σας παρουσιάζουμε μια υπέροχη αφήγηση παραμυθιού από την αγαπημένη ομάδα μικρών και μεγάλων Παραμυθοκαμώματα!

Λίγα λόγια για την πλοκή

Οι καλικάντζαροι αγαπάνε πολύ τους λουκουμάδες. Και ακόμη περισσότερο τη φοβερή ζαχαροπλάστισσα του χωριού που έχει πάντα ένα πιάτο για αυτούς.

Φέτος όμως τελείωσαν... Και τότε αποφασίζουν να την κλέψουν για να τους φτιάχνει κάθε μέρα την αγαπημένη τους λιχουδιά. Η ζαχαροπλάστισσα όμως δεν έχει σκοπό να μείνει μαζί τους...

Ακούστε ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τις ελληνικές δοξασίες για τους καλικάντζαρους και το σκωτσέζικο παραμύθι "Η ζαχαροπλάστισσα που γλίτωσε από τις νεράιδες" από το βιβλίο της Μαρίας Βλαχάκη "Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές"

Αφήγηση- τραγούδι Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική - στίχοι - τραγούδι Γιάννης Ψαριώτης

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παραμυθοκαμώματα θα βρείτε εδώ!

 
 
Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.