Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

20 Jan, 2021

Εκπαιδευτικό Υλικό για το Ηλιακό μας Σύστημα, τους Πλανήτες και τον Χρόνο στη Ζωή μας

Το Διάστημα, το Ηλιακό Σύστημα, οι Πλανήτες, η θέση και η κίνηση της Γης εξιτάρουν τη φαντασία των παιδιών και αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σχέδια εργασίας.

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από φύλλα εργασίας, σχετικά βίντεο, παιχνίδια, παζλ, κατασκευές και δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο νηπιαγωγείο αλλά και στο δημοτικό σχολείο.

1) Ο χρόνος στη ζωή μας

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασίας και μια διαθεματική προσέγγιση για την έννοια του χρόνου και πως αυτός συνδέεται με τη θέση της Γης στο Ηλιακό μας σύστημα.

 

Στο αρχείο θα βρείτε εξαιρετικές δραστηριότητες, κατασκευές, εικόνες, ενώ στο τέλος, υπάρχουν σύνδεσμοι για διαδικτυακά παιχνίδια, σχετικά βίντεο και παραμύθια. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε τι ώρα είναι σε διάφορα μέρη της Γης και να ακούσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο!  

Πηγή: Προσχολικές Διαδρομές - Preschool Paths


2) ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Η δεύτερη πρόταση από την εκπαιδευτική ομάδα του Kidsproject.gr περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες και φύλλα εργασία με ασκήσεις προγραφής, μαθηματικών, λαβύρινθους, τελίτσες, διαφορές και πολλά ακόμη.

 

Είναι μια ολοκληρωμένη διδακτική πρόταση καθώς περιλαμβάνει βίντεο, παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια, παζλ, κατασκευή διαστημοπλοίου και χρήσιμο εκτυπώσιμο υλικό σχετικά με το διάστημα, το ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες του.

Πηγή: ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


3) ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εργασίας - project από το 2o Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου, με χρήσιμες ιδέες, προτάσεις και συνδέσμους που μπορούν να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη.

Πηγή: 2o Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου


Δείτε ακόμα στο Kidsproject.gr:

Για περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευές, παραμύθια, παιδικά τραγούδια και πολλά επιστημονικά άρθρα από τους συνεργάτες μας θα βρείτε στην ενότητα "Αρθρογραφία" στο Kidsproject:

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram για να βλέπετε όλο το υλικό που ανεβάζει η εκπαιδευτική μας ομάδα!

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.