Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

24 Jan, 2021

Μαθαίνω την ανακύκλωση - Δωρεάν εκτυπώσιμο παιχνίδι + Βίντεο

Είναι γνωστό ότι το περιβάλλον υποφέρει από τους ανθρώπους! Μία από τις σημαντικότερες ενέργειες που έχουν γίνει προς όφελος του περιβάλλοντος είναι η ανακύκλωση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί από νωρίς οικολογική συνείδηση στα παιδιά.

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία εκπαιδευτική πρόταση με  εκπαιδευτικά βίντεο και εκτυπώσιμο παιχνίδι για τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

1) Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), εντείνοντας την προσπάθεια ενημέρωσης της νέας γενιάς, ανέπτυξε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Ανακύκλωση Συσκευασιών. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό βίντεο προτείνεται για μία πρώτη εισαγωγή στο θέμα:

2) Για τις μεγαλύτερες του δημοτικού μπορείτε να δείξετε το βίντεο "Το Περιβάλλον κι εγώ" από το Ίδρυμα Ευγενίδου. Η παράσταση προσεγγίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και επίκαιρα θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλωσης.

Η σημασία και η αναγκαιότητα της παρουσίασης αυτής είναι ευνόητη για την επιβίωση του ανθρώπου, και των άλλων ειδών ζωής, στον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, η βλαπτική μας δράση συμβάλλει, μεταξύ των άλλων, και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματολογική αλλαγή με τυφώνες, καταιγίδες, ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές που συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές στο κλίμα της Γης.

3) Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα εκτυπώσιμο παιχνίδι, το οποίο περιέχει εκτυπώσιμες καρτέλες με τους διάφορους κάδους και μεμονωμένα αντικείμενα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να τοποθετηθούν τα αντικείμενα  στον σωστό κάδο ανάλογα το υλικό. Το παιχνίδι μπορεί να πλαστικοποιηθεί για περισσότερες από μία χρήσεις.

  • Για να εκτυπώσετε το παιχνίδι πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

https://aws.kidsproject.gr/api/s3/uploads/images/image_generics/elena/artha/ανακυκλωση/2.jpg

https://aws.kidsproject.gr/api/s3/uploads/images/image_generics/elena/artha/ανακυκλωση/2.jpg

https://aws.kidsproject.gr/api/s3/uploads/images/image_generics/elena/artha/ανακυκλωση/2.jpg

Πηγή:Ειδική Μουσικοπαιδαγωγός

 

 

 
Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.