Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

25 Jan, 2021

Τα οφέλη της Μουσικής για τα ΑμεΑ από την Music & Art 4all (βίντεο)

Η κοινωνιολόγος Στεφανία Βενιέρη συζήτησε με την αρχιμουσικό και πρόεδρο της Music & Art 4all, Εύα Κωστίκα, για τα οφέλη της μουσικής για τα ΑμεΑ και τα θετικά της μουσικής εκπαίδευσης, για την παροχή δωρεάν μαθημάτων για ΑΜΕΑ και γονείς και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα.
Παρακολουθήστε τη συζήτηση στα παρακάτω βίντεο, χωρισμένα σε δύο μέρη.

ΑμεΑ και Μουσική Εκπαίδευση (α΄μέρος)
Μία συζήτηση με την αρχιμουσικό Εύα Κωστίκα για τα ΑΜΕΑ και τα οφέλη της ενασχόλησης τους με τη μουσική . Οι ελλείψεις μεθόδων μουσικής εκπαίδευσης για άτομα με νοητική υστέρηση και η εύρεση τρόπων μέσω της εμπειρίας και της γνώσης . Η εκμάθηση Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής . Τα ιδιαίτερα ταλέντα που εκφράζουν τα παιδιά μέσα από τη μουσική.


ΠΗΓΗ

Τα οφέλη της Μουσικής και η παροχή δωρεάν μαθημάτων για ΑΜΕΑ και γονείς από την Music & Art 4all (β΄μέρος)

Μία συζήτηση με την αρχιμουσικό κυρία Κωστίκα για τα θετικά της μουσικής εκπαίδευσης και τον στόχο της να φτιάξει μία ορχήστρα με ΑμεΑ . Η σχέση της με τους γονείς των μαθητών και οι λόγοι που την οδήγησαν να ξεκινήσει εξειδικευμένα μαθήματα σε μαθητές με νοητική υστέρηση . Η προσφορά δωρεάν μαθημάτων για μουσική εκπαίδευση των παιδιών και ψυχική αποφόρτιση των γονέων.

ΠΗΓΗ


Music & Art 4all

Eπειδή ΌΛΟΙ έχουν δικαίωμα στην τέχνη, ΌΛΟΙ έχουν δικαίωμα στη Μουσική!

  • Εκμάθηση μουσικών οργάνων ΑμεΑ
  • Δωρεάν ομαδικά μαθήματα ΑμεΑ (δηλώστε θέση συμμετοχής)
  • Σεμινάρια : Πώς μαθαίνω μουσική σε ΑμεΑ (και μέσω e-learning)
  • ΔΕΝ απαιτούνται γνώσεις μουσικής
  • Ζητούνται συνεργάτες Πανελλαδικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τα εξειδικευμένα προγράμματα μουσικής για ΑμεΑ της Music & Art 4all θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο στο Kidsproject.gr:

https://www.kidsproject.gr/a/774/music-&-art-4-all