Κλείσιμο

Συντακτική ομάδα kidsproject.gr

30 Jan, 2021

Ανακαλύψτε το Messy Play Box από το Κδαπ Μικρά Ταξίδια!

Τι είναι το Messy ή Sensory Play?


Είναι ένα αισθητηριακό παιχνίδι, δηλαδή αυτό που εγείρει όλες τις αισθήσεις! Η μόνη διαφορά είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται λερώνουν και είναι απολύτως μη τοξικά.

https://aws.kidsproject.gr/api/s3/uploads/images/image_generics/elena/artha/messyplaybox/9.jpg

Γιατί είναι σημαντικό το Messy Play?


  • Μέσω του συγκεκριμένου τύπου παιχνιδιού το παιδί ακούει, αισθάνεται, αγγίζει και μυρίζει. Έρχεται σε επαφή με χρώματα, υφές, σχήματα και μορφές σε δύο και τρεις διαστάσεις.
  • Έρχεται επίσης σε επαφή με έννοιες, όπως αυτές του σχήματος και του μεγέθους, καθώς μαθαίνει να υπολογίζει, να ομαδοποιεί, να ταξινομεί να δημιουργεί μοτίβα κ.λπ.
  • Το Messy Play ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών και ασκεί τη λεπτή τους κινητικότητα, φέρνοντάς τα σε επαφή με νέα υλικά και τρόπους διαχείρισής τους.
  • Μέσω αυτού τα παιδιά χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
  • Ταυτόχρονα, πειραματιζόμενα με νέα υλικά, καλλιεργούν την επίλυση προβλημάτων, καθώς προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης για τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και σκέψεις των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

https://aws.kidsproject.gr/api/s3/uploads/images/image_generics/elena/artha/messyplaybox/9.jpg

Τι περιλαμβάνει το Messy Play Box?


Είναι ένα κουτί με πλαστελίνες, μη τοξικά χρώματα, χειροποίητη άμμο, εργαλεία για κατασκευές και πεταλούδα για ζωγραφική. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα, όπως ακριβώς αρμόζει στο Messy Play!

Περισσότερες πληροφορίες για το "Κ.δ.α.π Μικρά Ταξίδια Φιλώτα", θα βρείτε στη σελίδα τους στο Kidsproject.gr, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: