Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

8 Feb, 2021

Μικρές Χαρές (Small Pleasures) - Βραβευμένη Ταινία Μικρού Μήκους

Η εκπληκτική ταινία μικρού μήκους «Μικρές Χαρές / Small Pleasures (2008)», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Υγείας που διεξήχθει στην Κω.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ευτύχης που ένα γεγονός του αποκάλυψε το αληθινό νόημα της ζωής... Κατάφερε να δει τη ζωή με άλλα μάτια... Ανακάλυψε πως η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές μικρές, ασήμαντες και αδιόρατες....

 

Παρακάτω θα βρείτε ένα φύλλο δημιουργικής γραφής για την ταινία, καθώς και τα λόγια του πρωταγωνιστή σε κείμενο.

Απολαύστε την ταινία (Διάρκεια: 5' 17'')

ΠΗΓΗ


Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε δραστηριότητες δημιουργικής γραφής σχετικές με την ταινία από την ομάδα "Γραφίλμ":

Φύλλο Δημιουργικής Γραφής για την ταινία "Μικρές Χαρές"


Τα λόγια του πρωταγωνιστή

«Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, ζούσε ένα αγόρι. Διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τον έλεγαν Ευτύχη. Ολα κυλούσαν ήρεμα στη ζωή του ώσπου κάποτε, πριν πολλά πολλά χρόνια, ένα γεγονός έγινε η αιτία για να δει τη ζωή με άλλα μάτια.

Τότε, του αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μυστικό. Η λύση σε ένα γρίφο που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να λύσουν εδώ και χιλιετίες. Του αποκαλύφθηκε  τ ο  ν ό η μ α  τ η ς  ζ ω ή ς. Ο Ευτύχης τώρα ξέρει πως η ευτυχία δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές μικρές, ασήμαντες, αδιόρατες στιγμές.

Οπως το να σε σκεπάζει κάποιος μέσα στη νύχτα. Να ονειρεύεσαι. Να ξυπνάς από το τραγούδι ενός σπουργιτιού, πάνω σε φρεσκοπλυμμένα μυρωδάτα σεντόνια. Δίπλα σε κάποιον που αγαπάς, να τον αγγίζεις, να τον μυρίζεις.

Να αισθάνεσαι το ζεστό νερό να πέφτει με δύναμη στο πρόσωπό σου. Το σπίτι να γεμίζει μυρωδιά από φρεσκοψημένο κέικ. Να κρατάς μια ζεστή κούπα όταν έξω κάνει κρύο. Να κόβεις ένα λεμόνι κατευθείαν από το δέντρο. Να νιώθεις τον δροσερό φθινοπωρινό άνεμο να σου χτυπάει το πρόσωπο. Να αισθάνεσαι ελαφρύς και άδειος από σκέψεις, μέσα στην απόλυτη ηρεμία. Κάτω από το νερό.

Να συνεχίζεις να κάνεις πράγματα που έκανες μικρός. Οταν όλοι τρέχουν κάτω από τις ομπρέλες, εσύ να στέκεσαι κάτω από τη βροχή. Να περπατάς ξυπόλητος άνω στο φρεσκοβρεγμένο, δροσερό γρασίδι. Να βγάζεις βόλτα ένα μπαλόνι. Να πιστεύεις σε πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν, πως μια πασχαλίτσα είναι ένας καλός οιωνός. Να μη φοβάσαι. Να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ηλικία σου.

Να ακούς τα κύματα να σκάνε στην ακτή. Να νιώθεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Να μη σκέφτεσαι τίποτα. Να σου ψιθυρίζει κάποιος ένα μυστικό. Να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα, ακόμα κι αν οι άλλοι ξέρουν πως... δεν μπορείς να το δεις».  (πηγή)


Δείτε ακόμα στο Kidsproject.gr:

 

Περισσότερα παραμύθια και ταινίες μικρού μήκους, θα βρείτε στην ενότητα "Αρθρογραφία" στο Kidsproject.gr!

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.