Κλείσιμο

Μάγος Torini

15 Feb, 2021

Ταχυδακτυλουργός: Μικρά Θαύματα από έναν .... Μάγο!

Η λέξη Ταχυδακτυλουργός περιέχει τρία συνθετικά και στην ουσία, όπως ο χειρουργός κάνει τη δουλειά του με τα χέρια του, έτσι και η λέξη "ταχυδακτυλουργός" σημαίνει ότι κάποιος κάνει τη δουλειά του με τα γρήγορα δάκτυλά του! Κι όμως, αυτό απέχει τόσο πολύ από την αλήθεια, δηλαδή από το πώς τελικά ο τυπικός ταχυδακτυλουργός κάνει τα "θαύματά του"...

Σίγουρα, η εξάσκηση στα δάκτυλα, τις παλάμες και τα χέρια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μαγικές επιδείξεις που έχουν να κάνουν με τράπουλα, κέρματα, σχοινιά κλπ αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι τα γρήγορα δάκτυλα αλλά τα επιδέξια χέρια σε συνδυασμό με την στόχευση της προσοχής του θεατή που επιτυγχάνουν το επιθυμητό "θαύμα". Κάποιες φορές, τα δάκτυλα πρέπει να κινούνται αργά! Κάποιες άλλες φορές, τα δάκτυλα δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα!

Γι' αυτό στο παιδικό πάρτι σας, εάν προσλάβετε ταχυδακτυλουργό, τότε καλύτερα να αναμένετε έναν καλλιτέχνη που περισσότερο θα σας μαγεύσει παρά θα κινεί τα δάκτυλά του γρήγορα! Εξ ου και ο όρος "Μάγος" ο οποίος τελικά ταιριάζει περισσότερο με τον ρόλο και τον χαρακτήρα του ταχυδακτυλουργού. Εξάλλου, οι περισσότερες μαγικές επιδείξεις μοιάζουν με μικρά "θαύματα", άρα και η λέξη "μάγος" ταιριάζει περισσότερο στο να χαρακτηρίσει τον γνωστό σε όλους μας "ταχυδακτυλουργό".


Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να γνωρίσετε έναν αληθινό Μάγο, επισκεφτείτε τη σελίδα του Ταχυδακτυλουργού Torini στο Kidsproject.gr