Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

21 Feb, 2021

Απρόσμενοι Φίλοι του Βασίλη Παπαθεοδώρου - Εκπαιδευτικά Φυλλάδια & Επιτραπέζια (Α' μέρος)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας εφηβικών, νεανικών και παιδικών βιβλίων. Από το 1996 μέχρι σήμερα συγγράφει παιδικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία μάλιστα (Το μήνυμα, Οι Εννέα Καίσαρες, Χνότα στο τζάμι, Στη διαπασών, Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας) διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

Η σειρά παιδικών βιβλίων «Απρόσμενοι Φίλοι» είναι από τις αγαπημένες των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά ηρωισμού, πίστης και αφοσίωσης ζώων, ενώ κάθε βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με τα πραγματικά γεγονότα, καθώς και βασικές γνώσεις σχετικές με την κάθε ιστορία. 

Η ομάδα του Kidsproject σας παρουσιάζει εκπαιδευτικό υλικό και επιτραπέζια παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του συγγραφέα (https://vassilispapatheodorou.com). Παρακάτω θα βρείτε υλικό για τα τέσσερα από τα οκτώ βιβλία της σειράς.. 


Α' ΜΕΡΟΣ


Οδηγίες για τα Επιτραπέζια των Απρόσμενων Φίλων!

Κατεβάστε και τυπώστε είτε σε χαρτί Α3 είτε σε δύο χαρτιά Α4 (τα οποία στη συνέχεια θα κολλήσετε το ένα δίπλα στο άλλο) την καρτέλα του παιχνιδιού. Μπορείτε να την κολλήσετε σε χαρτόνι ή να την πλαστικοποιήσετε, ώστε να αντέξει περισσότερο. Θα χρειαστούν ακόμα ένα ζάρι και κάποια πούλια, όσα και οι παίχτες.


TOΓΚΟ, ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ

Εκπαιδευτικό Φυλλάδιο

Επιτραπέζιο


ΑΥΡΑ, ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδευτικό Φυλλάδιο

Επιτραπέζιο


ΣΕΡ ΑΜΙ, ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εκπαιδευτικό Φυλλάδιο

Επιτραπέζιο


YBONNH, Η ΑΤΙΘΑΣΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ

Εκπαιδευτικό Φυλλάδιο


Επιτραπέζιο

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε το εκπαιδευτικό υλικό και τα επιτραπέζια, που είναι σε μορφή pdf, ώστε να τα αξιοποιήσετε στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε προγράμματα φιλαναγνωσίας ή στο σπίτι για να αποκτήσουν νέο νόημα τα παιδικά βιβλία!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.