ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 685 9383
Σπάρτης 22, Χαλάνδρι

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Τo "Πολύτεχνο" είναι Χώρος Παιδικής Καλλιτεχνικής Αγωγής.

Ένας ζεστός και όμορφος χώρος όπου με την βοήθεια και καθοδήγηση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών αναπτύσσονται τα ταλέντα των παιδιών, καλλιεργώντας την αισθητική τους ούτως ώστε να δημιουργηθούν ώριμοι άνθρωποι με αξίες και αυτοπεποίθηση.

Ένας χώρος παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής όπου το παιδί έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί δημιουργικά με πολλές δημιουργικές δραστηριότητες.

Θεατρικό Παιχνίδι - Από 3 ετών έως 5 ετών

Έναρξη: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 06.30 –  07.30 το απόγευμα

Το θεατρικό παιχνίδι είναι η αγωγή τους σώματος και του μυαλού.
Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια, την κίνηση, την παντομίμα, την δραματοποίηση των παραμυθιών και την ομαδική θεατρική συγγραφή και άλλα πολλά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά, να σέβονται την άποψη του άλλου, να βάζουν κανόνες παίζοντας, Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνουν τους ορίζοντες τους, παίζοντας ρόλους καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο των μεγάλων.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.


Μαθαίνουμε Γαλλικά Παίζοντας - Από 3 ετών έως 10 ετών

Εδώ τίποτα δεν θυμίζει μάθημα... Όλα συμβαίνουν χαμογελαστά! Μέσα από το παιχνίδι, εύκολα και διασκεδαστικά οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν γαλλικά από έμπειρες Γαλλίδες παιδαγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Έναρξη: Τρίτη  28 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα

Οι μικροί μας φίλοι εξοικειώνονται με την γαλλική γλώσσα και ξεκινούν την εκμάθησή της μέσα από την εναλλαγή δημιουργικών και επικοινωνιακών δραστηριοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια, παραμύθια, μουσικοκινητική αγωγή, κουκλοθέατρο, γλωσσολογικά παιχνίδια κ.ά.
Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους,  παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο  η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.

Οι καθηγητές μας, πέραν των εξαιρετικών παιδαγωγικών τους δεξιοτήτων, είναι όλοι γαλλόφωνοι, έχοντας ως μητρική, τη γλώσσα διδασκαλίας. Με τον τρόπο  αυτό εγγυόμαστε την ορθή εκμάθηση της ξένης γλώσσας  από τα πρώτα της στάδια.
Στα μαθήματα ακολουθούνται ειδικές παιδαγωγικές μέθοδοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, στις ανάγκες της  κάθε ηλικίας και στα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού.

Τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν από νωρίς τη μαγεία των γαλλικών και να μάθουν σε βάθος τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας,  με, πρωτότυπους και ευχάριστους τρόπους
Μέσα σε ένα μικρό χωριό που δεν του λείπει τίποτα, το φαρμακείο, το κομμωτήριο, ο φούρνος, το μπακάλικο, το νοσοκομείο κ.ά. γίνονται το φόντο για να μάθουν τα μικρά παιδιά γαλλικά παίζοντας.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Μουσικοκινητική Αγωγή C. ORFF - Μωράκι...από 1,5 έτους έως 2,5 ετών

Έναρξη: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 5.30 με 6.30 το απόγευμα

Όλοι ξέρουμε ότι σου αρέσει να είσαι με τη μαμά και τον μπαμπά όσο πιο πολύ γίνεται! Σου αρέσει να μιλάς μαζί τους, να τραγουδάς, να χορεύεις, να τους γελάς και να σου γελούν. Να παίζεις μαζί τους, να χαίρεσαι και να μοιράζεσαι κάθε τι καινούργιο γύρω σου.

Και εσείς γονείς ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο πρώτος χρόνος, αλλά και ο επόμενος, για το μωρό σας. Σας προσκαλούμε λοιπόν να ανακαλύψετε μαζί με το μωρό σας τον « Κόσμο της Μουσικής». Να χαρείτε μαζί, να ζήσετε δημιουργικές στιγμές με όλη την ομάδα (γονείς και μωρά).

Αυτή η επικοινωνία δυναμώνει τις σχέσεις γονέα και παιδιού. Η μουσική και η κίνηση είναι μέσα που προωθούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Βελτιώνουν την νοητική και ψυχοκινητική ανάπτυξη, βοηθούν στη γλωσσική ανάπτυξη. Ενισχύουν την κοινωνικοσυναισθηματική ισορροπία.

Σας περιμένουμε στην πρώτη συνάντηση! Θα παίξουμε μαράκες, θα χορέψουμε με κορδέλες, θα τραγουδήσουμε και θα γνωριστούμε τόσο οι μεγάλοι όσο και τα μωράκια μας.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Μουσικοκινητική Αγωγή C. ORFF - Από 3 ετών έως 5 ετών

Έναρξη: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου  2021

Ώρα: 6.30 με 7.30 το απόγευμα

Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και γίνεται ομαδικά. Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις.

Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και τον λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Εργαστήριο Κατασκευών - Ζωγραφικής - Από 3 ετών έως 5 ετών

Έναρξη: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα

Οι κατασκευές και η ζωγραφική είναι μια πολύ σημαντική έκφραση της εικαστικής γλώσσας Όταν τα παιδιά φτιάχ­νουν κατασκευές και ζωγραφίζουν μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, καλλιεργούν δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, αποκτούν αίσθηση του εικαστικού αλλά και του ευρύτερου χώρου, εξοικειώνονται με την διαδικασία της σύνθεσης.

Περπατώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην οργάνωση της μορφής ξεπερνούν εμπόδια, κατακτούν  μικρές και μεγάλες νίκες, νοιώθουν την χαρά της δημιουργίας, αποκτούν αυτονομία. Όταν οι κατασκευές γίνονται στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας καλλιεργείται η κοινωνικό­τητα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τόσο την συνύπαρξη όσο και την συνεργασία.

Το Πολύτεχνο ευνοεί την δημιουργικότητα και μέσα από την τρυ­φερή καθοδήγηση του παιδαγωγού τα παιδιά θα βαδίσουν βήμα - βήμα στο θαυμαστό μονοπάτι που οδηγεί στην γένεση της μορφής, στην αυτονομία και την κοινωνικότητα.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των γονιών.

Θεατρικό Παιχνίδι & Αγγλικά - Από 2 ετών έως 6 ετών

Έναρξη: Παρασκευή  24 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα: 06.30 – 07.30 το απόγευμα

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι αγωγή τους σώματος και του μυαλού, είναι ένας τρόπος να οξύνουμε την φαντασία των παιδιών και την επικοινωνία.
Με εργαλείο μας το Θεατρικό παιχνίδι μυούμε τα παιδιά στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας, ενώ παίζουν, ακούν και μαθαίνουν αγγλικά με σωστή προφορά απο έμπειρους παιδαγωγούς - ηθοποιούς 

Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν τη γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από πραγματικούς καθημερινούς διαλόγους, παιχνίδια ρόλων και καταστάσεων. Στη συνέχεια, αποκτούν άνεση και ευχέρεια λόγου ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνομιλίες της καθημερινότητας, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το λεξιλόγιο και τις εκφράσεις τους. Η εμπειρία μας έχει δείξει, πως με αυτόν τον τρόπο η ξένη γλώσσα γίνεται βίωμα και η εκμάθησή της ευκολότερη.

Εργαλεία μας τα θεατρικά παιχνίδια, η αφήγηση των παραμυθιών, οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες, το τραγούδι, η δραματοποίηση, η κίνηση, η παντομίμα και ο αυτοσχεδιασμός, μέθοδοι που βοηθούν τα παιδιά να δρουν συλλογικά βελτιώνοντας την ικανότητα επικοινωνίας και συγκέντρωσης - εφόδια απαραίτητα στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Μουσικοθεραπεία

Η μουσική αποτελεί έναν από τους πιο άμεσους, κατανοητούς και δημιουργικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Σκοπός της μουσικοθεραπείας είναι, μέσω οποιασδήποτε μουσικής δραστηριότητας, να υπάρξουν ένα ή περισσότερα επιθυμητά αποτελέσματα πάνω στην έκφραση και την επικοινωνία.

Μπορεί η συνοδεία με όργανα, η δημιουργία στίχων πάνω σε ένα ήδη υπάρχον μουσικό θέμα, ο αυτοσχεδιασμός με μικρά κρουστά, η ακρόαση μουσικής σε συνδυασμό με την κίνηση, η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε συγκεκριμένους στίχους, η εκμάθηση ενός οργάνου, κ.ο.κ. Mπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους ενήλικες σε οποιαδήποτε ψυχοσωματική κατάσταση και φάση. Aπευθύνεται σε άτομα με ιδιαίτερες ψυχοσωματικές ανάγκες και αναπηρίες.

Xοροθεραπεία

Η θεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού συμβάλει στη δημιουργική συμμετοχή του ατόμου, προάγοντας τη συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική ολοκλήρωσή του. Ο χοροθεραπευτής εστιάζει στην κινητική συμπεριφορά του ατόμου όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα στη θεραπευτική σχέση. Η κίνηση του σώματος χρησιμοποιείται από τον χοροθεραπευτή σαν μέσο εκτίμησης – αξιολόγησης και σαν τρόπος θεραπευτικής παρέμβασης. H χοροθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά ή ενήλικες με συναισθηματικές διαταραχές και νοητικές ή σωματικές αναπηρίες.

Εικαστική θεραπεία

Η Εικαστική Θεραπεία ή Θεραπεία μέσω Τέχνης είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας που βασίζεται στη χρήση υλικών και χρωμάτων και την θεραπευτική σχέση (σχέση θεραπευτή και θεραπευόμενου), μέσω των οποίων ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η συναισθηματική έκφραση του ατόμου και επιδιώκεται η επιθυμητή θεραπευτική αλλάγή.

Η Εικαστική Θεραπεία είναι χρήσιμη σε άτομα που δυσκολεύονται να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσουν αυτό που νιώθουν ή σκέφτονται. Ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι να ενθαρρύνει το άτομο να εξωτερικεύσει και να επεξεργαστεί τα διάφορα θέματα που το απασχολούν μέσω της συμβολικής έκφρασης και να τους δώσει νόημα.

Η φύση των δραστηριοτήτων (ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευές,) και η χρήση υλικών όπως χρώματα, πηλός, κούκλες φαίνεται να καθιστούν την εικαστική θεραπεία περισσότερο προσφιλή στα παιδιά. Το παιδί, μπροστά στη θέα γνώριμων υλικών αρχίζει να αλληλεπιδρά μαζί τους και να εξερευνά νέες δυνατότητες, κάνοντας έτσι την παρουσία του θεραπευτή λιγότερη απειλητική. Με την πρόοδο της θεραπείας, το παιδί καταφέρνει να εκφράσει τους φόβους, τις επιθυμίες και τα όνειρά του χωρίς λογοκρισία, ενώ χαίρεται με τις δημιουργίες του και νιώθει ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν την αυτοοργάνωσή τους, να επιτύχουν την τάξη μέσα τους και να οργανώσουν το δύσκολο και πολυσύνθετο περιβάλλον τους. Mε τους συμβολισμούς της οδηγεί στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την έκφραση πτυχών που περιέχουν δημιουργική δύναμη. Στην έκφραση αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η φαντασία, το ανθρώπινο αυτό δημιουργικό στοιχείο που οφείλει κανείς να το αναπτύσσει με κατάλληλη εκπαίδευση από την παιδική ηλικία.

H δραματοθεραπεία προάγει τη συνεργασία, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, αναπτύσσει την επικοινωνία. Kατέχοντας σημαντική θέση μεταξύ των λεγόμενων δημιουργικών θεραπειών έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει την προσωπικότητα του ατόμου στο σύνολό της και να το βοηθήσει ουσιαστικά.


Εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα τμήματα  θα  συνεχίσουν να λειτουργούν & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση  χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός του χαρακτήρας!


"Το Πολύτεχνο" οργανώνει Πρωτότυπα παιδικά party στον δικό μας ή στο δικό σας χώρο, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σας και με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών μας.
Οι συνεργάτες μας είναι πάντα διαθέσιμοι, με ευφάνταστες ιδέες, να υλοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, μοναδικές εκδηλώσεις ψυχαγωγώντας μικρούς και μεγάλους.

Το προσωπικό μας, είναι εξειδικευμένοι στο είδος τους, επαγγελματίες με μακρόχρονη εμπειρία (Εμψυχωτές κατασκευών, Ξυλοπόδαροι, Ζογκλέρ, Ακροβάτες, Χορευτές, Ηθοποιοί, Μίμοι, Κουκλοπαίχτες, Κλόουν, κ.ά.


⇒ Για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα & τις Παραστάσεις που φιλοξενούνται στο Πολύτεχνο, πατήστε ΕΔΩ

⇒ Για τα Σεμινάρια και τις Ημερίδες που διοργανώνει το Πολύτεχνο, πατήστε ΕΔΩ


 

Κριτικές

5.0 (1)
Ελένη

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.Υπέροχος χώρος, υπέροχοι εισηγητές, υπέροχα σεμινάρια.Ειχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω με μεγάλη χαρά κ ανυπομονώ για τα επόμενα!!

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.