Κλείσιμο
ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ logo

ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

+30 690 901 8193
Αγίου Όρους 70, Μαρούσι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Κέντρο Μελέτης Έξυπνη Ανάπτυξη ειδικεύεται, χρόνια τώρα, , στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στη μελέτη των σχολικών μαθημάτων, στη συμβουλευτική γονέων και στα προγράμματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επιπροσθέτως, εισάγει τα παιδιά ομαλά και μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, σε επιπλέον δεξιότητες που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για την κοινωνικοποίησή τους αλλά και αργότερα για την εύρεση εργασίας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Μελέτης μας δύναται να μετατρέψει το παιχνίδι σε εκπαίδευση, αλλά και το αντίστροφο. Τέλος, τα ειδικά σεμινάρια για τους γονείς (συμβουλευτική γονέων), πρακτική που αναπτύσσεται τώρα στη χώρα μας, έχουν τη δυνατότητα να σφυρηλατήσουν μια ομαλή σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών και σχολείου.

Υπηρεσίες

Προσχολική Ηλικία

Λειτουργεί ολιγομελές τμήμα για παιδιά ηλικίας από 1,5 έτους με δραστηριότητες προσανατολισμένες στην προφορική επικοινωνία (ομιλία και ακρόαση), στον αφηγηματικό λόγο, σε παιχνίδια ρόλων και στο γραπτό λόγο (ανάγνωση και γραφή). Τα παιδιά δέχονται εκπαίδευση προσανατολισμένη στο Μοντεσσοριανό σύστημα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω δραστηριοτήτων επιφέρει τη δόμηση μιας θετικής σχέσης με τον προφορικό λόγο η οποία είναι το κλειδί για κάθε μάθηση και για ανάπτυξη των ικανοτήτων που συνδέονται με αυτή. Η καλή συγκρότηση του προφορικού λόγου ευνοεί την προσωπική ανάπτυξη και τη δόμηση συγκροτημένης κοινωνικής ταυτότητας.

Δημοτικό

Μελέτη Σχολικών Μαθημάτων

H δυσκολία της εκπαίδευσης στο δημοτικό δεν είναι η διδασκαλία αλλά η μελέτη. Εμπιστευτείτε μας το διάβασμα του παιδιού σας. Παρέχουμε ευέλικτο καθημερινό πρόγραμμα διαφοροποιημένης μελέτης (χωρίς περιορισμό στη διάρκεια).

Με τη διαδικασία της διαφοροποιημένης μελέτης το παιδί οδηγείται στο να ανακαλύψει και να οικοδομήσει τη δική του πορεία προς τη μάθηση με αυτονομία. Με ποιο τρόπο γίνεται αυτό: η επιτυχής μάθηση περιλαμβάνει τη χρήση στρατηγικών οργάνωσης, απόκτησης γνώσεων, κριτικής σκέψης και κατάκτησης της γνώσης.

Γυμνάσιο

Μελέτη - Προσανατολισμός

Το Γυμνάσιο θεωρείται η κυριότερη μετάβαση των σχολικών χρόνων. Η απότομη αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα άγχη των μαθητών και κατ’ επέκταση και των γονέων.

Διαθέτουμε τα μέσα και τον τρόπο για να κάνουμε τη μετάβαση αυτή όσο γίνεται πιο ομαλή και ανώδυνη. Όλο και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται το Κέντρο Μελέτης Έξυπνη Ανάπτυξη για τη μελέτη των μαθημάτων του Γυμνασίου, την οποία και εκτελούμε με πρωτοποριακό τρόπο. Εκ παραλλήλου, βοηθάμε τους μαθητές μας να επιλέξουν τον κατάλληλο δρόμο μετά από το Γυμνάσιο.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Ειδική Αγωγή - Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία - Συνεδρίες με ψυχολόγο

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» αποτελεί μια γενική έννοια στην οποία εντάσσονται παιδιά που συναντούν δυσκολίες κυρίως στη σχολική τους επίδοση. Εάν στις δυσκολίες αυτές δεν υπάρξει κατάλληλη και άμεση παρέμβαση, τότε μπορεί να εμφανίσουν σοβαρή επίπτωση στην κοινωνικότητα των παιδιών, στην επαγγελματική τους πορεία και κατ' επέκταση στην ευτυχία τους.

Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και σταθμισμένα τεστ αξιολόγησης εντοπίζουμε με ακρίβεια τη δυσκολία που εμφανίζουν τα παιδιά στη σχολική τους εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, οργανώνουμε ένα εξειδικευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης βασισμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Το πρόγραμμα παρέμβασης οργανώνεται και υλοποιείται στο Κέντρο Μελέτης. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μελέτη των παιδιών στα σχολικά τους μαθήματα αλλά και με την αμφίδρομη επικοινωνία με τους γονείς.

Δημιουργικές Δραστηριότητες

  • Ζωγραφική
  • Χειροτεχνίες
  • Θεατρικό Παιχνίδι & Δραματοποίηση
Λιγότερα