Κλείσιμο
DOS FOR KIDS logo

DOS FOR KIDS

+30 210 481 3216
+30 694 599 8466
Αγίου Ιωάννη Ρέντη 122
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Τα εργαστήρια του dos προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τί είναι Τέχνη μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μορφές της: τα εικαστικά, το θέατρο, το χορό, τη μουσική, πολλά ακόμα και ……όλα αυτά μαζί!

Τα εργαστήρια στοχεύουν μέσω του πειραματισμού με διαφορετικά εκφραστικά μέσα να ανοίξουν ένα δρόμο στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη γλώσσα και το σώμα τους, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης και την επικοινωνία με τους άλλους, την κριτική σκέψη και την αποδοχή του διαφορετικού, τη φαντασία και την ευρηματικότητα.

Να τους δώσει με απλά λόγια τη δυνατότητα να αντιληφθούν τον κόσμο και να σχετιστούν με αυτόν. Στο dos η εκπαίδευση στην Τέχνη γίνεται με οδηγό το παιχνίδι. Γιατί το παιχνίδι δεν είναι μια συγκεκριμένη δραστηριότητα – είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση: ένας σαγηνευτικός, διασκεδαστικός, αισιόδοξος τρόπος να ανακαλύψεις τον κόσμο.

Εργαστήρια Ζωγραφικής

Σπινθηράκια - Εργαστήρι εικαστικών για νήπια

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

 • ζωγραφική
 • κολάζ
 • πηλός
 • μικτές-τεχνικές
 • trashART
 • landART

Παιδιά 2-4 ετών με γονείς / 60 λεπτά (8 θέσεις)

Σπινθήρες - Εργαστήρι εικαστικών για παιδιά

Εικαστικοί πειραματισμοί μέσα από θεματικές ενότητες διάρκειας 1 μήνα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την νοητική επεξεργασία του εικαστικού κόσμου, καλλιτέχνες, τεχνικές και κάθε είδους πηγές έμπνευσης.

 • ζωγραφική
 • κολάζ
 • papier mache
 • πηλός
 • μικτές-τεχνικές
 • trashART
 • landART
 • φωτογραφία

Παιδιά 4-7 ετών / 90 λεπτά (8 θέσεις)

Εργαστήρια Χορού

Θα σε χορέψω σαν παιδί! - Ένα εργαστήρι κίνησης

Ένα χαρωπό εργαστήριο με βάση τη μουσική και την κίνηση για μικρούς χορευτές παρέα με τους γονείς τους! Χορός, σώμα, δράση, ένταση, ρυθμός, κίνηση, ακινησία, μέσα-έξω, κάτω-πάνω, κοντά-μακριά, ήχος-σιωπή.

Παιδιά 18-36 μηνών με γονείς / 60 λεπτά (8 θέσεις)

Παιχνιδοκαμώματα!

Ένα εργαστήρι κίνησης και θεάτρου για περαιτέρω εξερεύνηση των σωματικών ικανοτήτων με όχημα φυσικά το παιχνίδι!!!

Στόχος είναι η αισθητική απόλαυση, η συνεργασία, η ανακάλυψη της δημιουργίας ατομικά αλλά και ομαδικά!

Συμπληρωματική δράση του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση του αποτυπώματος της κίνησης χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον κόσμο των εικαστικών.

παιδιά 4-7 ετών  / 60 λεπτά (8 θέσεις)

Εργαστήρια Παιχνιδιού

Αισθήσεις

Βρέφη και νήπια παίζουν με διαφορετικά υλικά, υφές, μυρωδιές, ήχους, χρώματα και σχήματα. Παρατηρούν, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να μιλούν. Δένονται με τους γονείς και την ομάδα, εξοικειώνονται με τα παιχνίδια ρόλων και φυσικά διασκεδάζουν! Παιχνίδι, αγωγή, δραστηριότητα, αισθήσεις, γεύση, όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, ισορροπία

Παιδιά 12-24 μηνών με γονείς / 45 λεπτά (8 θέσεις) Παιδιά 23-36 μηνών με γονείς / 60 λεπτά (8 θέσεις)

Παίζουμε Μαζί

Το Παίζουμε Μαζί είναι μια μικρογραφία της ομάδας που θα ενταχθεί το παιδί όταν πάει στο σχολείο. Έτσι εξοικειώνεται σταδιακά με βασικές διαδικασίες και λειτουργίες στις οποίες θα επεκτείνει την εμπειρία του αργότερα: το παραμύθι, το κουκλοθέατρο, τις χειροτεχνίες, τη μουσικοκινητική αγωγή. Παιχνίδι, αγωγή, δραστηριότητα, αισθήσεις, γεύση, όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, ισορροπία.

Παιδιά 2.5-3.5 ετών με γονείς / 120 λεπτά (8 θέσεις)

Παιχνίδια στο πάτωμα

Ένα χαλαρωτικό εργαστήριο για μαμάδες μαζί με τα μωρά τους με πολλά παιχνίδια και στόχο να αναπτύξουν τα μωρά τις και γνωστικές, σωματικές, κινητικές, γλωσσικές, κοινωνικο-συναισθηματικές τους δεξιότητες.

Ο μόνος τρόπος που έχουν τα μωρά για να μαθαίνουν, για να επικοινωνούν, για να ανακαλύπτουν τον χώρο που τα περιβάλλει, για να συνάψουν σχέσεις είναι το παιχνίδι!

Βρέφη 9 – 18 μηνών με τις μαμάδες τους / 60 λεπτά (8 θέσεις)

Partytime

Το dos έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το χώρο του σε πρωτότυπα, δημιουργικά πάρτι!

Η ομάδα του dos σε συνεργασία με την ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ σχεδιάζει για τους μικρούς του φίλους που γιορτάζουν πάγκο κατασκευής, μουσικο-κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια εμπνευσμένα από το κόσμο του τσίρκου, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και μια μικρή παράσταση για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

“Όταν ο Picasso πήγε σε ένα τσίρκο..” Κορίνες, μπάλες, στεφάνια είναι στα χέρια των μικρών ζογκλέρ αντικείμενα προς εξερεύνηση και στη συνέχεια γίνονται ιδιαίτερα “πινέλα” για να συνθέσουν οι μικροί ζωγράφοι έναν πρωτότυπο “καμβά” σύγχρονης τέχνης.

“Η Ορχήστρα και το Τσίρκο μπήκαν στο Χορό!” Με βάση τον ρυθμό και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια δεξιότητας (juggling) και της διασκέδασης μέσω των βασικών κινητικών μοτίβων του σύγχρονου χορού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον φανταστικό κόσμο του τσίρκου.

Στο [email protected] πείτε μας τι ονειρεύεται το παιδί σας και εσείς (θέμα, αριθμός παιδιών, ηλικίες) και θα σας βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσετε! Let’s party

Λιγότερα