ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 697 482 9873
Δημοφώντος 134-136, Άνω Πετράλωνα

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Η Συμμορία του Ήλιου ιδρύθηκε από τη Μελίνα Σκούφου και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012, στην όμορφη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων. Στόχος μας η έρευνα και η δημιουργία καλλιτεχνικών δράσεων και εκδηλώσεων, η εκπαίδευση μέσω εργαστηρίων και σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες.

Από το 2012 ως σήμερα, έχουμε αποκτήσει πολυετή εμπειρία στην επιμόρφωση και εκπαίδευση, έχοντας διεξάγει πολλά σεμινάρια και εργαστήρια για παιδιά, ενήλικες και επαγγελματίες.

Εργαστήρια για παιδιά

👶 Βρεφικό Αισθητηριακό εργαστήριο για μωρά 6-18 μηνών

Οι πρώτες επαφές των μικρών μας φίλων... η πρώτη «ομάδα», τα πρώτα παιχνίδια εξερεύνησης του «κόσμου» στον οποίο ήρθαμε!!!! Σ’ αυτό το εργαστήριο, οι πολύ μικροί μας φίλοι, συναντιούνται για να ανακαλύψουν, να συνδεθούν, να πειραματιστούν παίζοντας με τον γονιό/φροντιστή καθώς και με τα άλλα μέλη της παρέας, με σκοπό να γίνουν και οι πρώτες απόπειρες επικοινωνίας με νέα πρόσωπα.

🎼 Παιχνίδι με τη Μουσική | εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής

Μουσικοκινητική για μωρά από 16 μηνών έως 2.5 ετών μαζί με τους γονείς , μια υπέροχη ώρα μαζί μια φορά την εβδομάδα. Μια θαυμάσια ευκαιρία να έρθετε κοντά στο μωρό σας με τη βοήθεια της μουσικής, της κίνησης και του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με εύκολα κρουστά οργανάκια, ρυθμικό παίξιμο με συνοδεία τραγουδιών, μουσική ακρόαση, εύκολες χορευτικές κινήσεις, κατασκευές, ζωγραφική, παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά μικρής ηλικίας.

🎼 Εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff για παιδιά 3 έως 5 ετών

Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. Επιπλέον μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία ευαισθητοποιώντας τα απέναντι στη μουσική και στις τέχνες γενικότερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με εύκολα κρουστά όργανα, ρυθμικό παίξιμο με συνοδεία τραγουδιών, μουσική ακρόαση, μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό, στοιχεία εκφραστικής κίνησης, κατασκευές αυτοσχέδιων οργάνων, παιχνίδια και δραστηριότητες.

🎨 Παιχνίδι με τις τέχνες για παιδιά 4-9 ετών

Η Συμμορία του Ήλιου διοργανώνει εβδομαδιαία ολιγομελή τμήματα για παιδιά 4-9 ετών, όπου συνδυάζουμε το παιχνίδι και την έκφραση με θεματικές από όλες τις τέχνες. Η ομάδα δίνει στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και να αγαπήσουν τις τέχνες συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια. Μέσα από την πολυετή μας εμπειρία βοηθάμε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και καλλιεργούμε την αυτοπεποίθησή τους με τη θετική μας προσέγγιση. Τα παιδιά σε κάθε μας συνάντηση γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να πώς να συνυπάρχουν σε μία ομάδα θέτοντας υγιή όρια και μαθαίνοντας τους κανόνες της ομάδας και των παιχνιδιών.

  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Εκφραστική κίνηση
  • Αυτοσχεδιασμό
  • Ζωγραφική
  • Παραμύθια
  • Κατασκευές με διαφορετικά υλικά

🧪 Δημιουργικό παιχνίδι με τις επιστήμες για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Το παιχνίδι αυτό σε καλεί να πειραματιστείς, να δημιουργήσεις και να ανακαλύψεις τον κόσμο των φυσικών επιστημών βιωματικά! Μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, πειράματα, μίξεις υλικών, δοκιμές, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση, την πράξη και το παιχνίδι. Εξερευνούν πως θα μπορούσαν οι καινούριες πληροφορίες που προκύπτουν από το παιχνίδι να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός «έργου τέχνης», μίας κατασκευής ή ενός «νέου» υλικού. 

Στόχος του παιχνιδιού αυτού είναι η απελευθέρωση και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και της κριτικής τους σκέψης μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Μια επαφή με απόλυτα βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο με τον κόσμο των φυσικών επιστημών που τα περιβάλλει και όχι μόνο!

🎭 Εργαστήρι δημιουργικού θεάτρου για παιδιά 8-12 ετών «Φτερωτά και άπτερα πουλιά»

Εδώ και διακόσια περίπου εκατομμύρια χρόνια τα πουλιά χαράζουν τις δικές τους εναέριες ή επίγειες διαδρομές. Μεταναστεύουν, φωλιάζουν, ζευγαρώνουν. Είναι δεινοί κολυμβητές, πιλότοι, τραγουδιστές, χορευτές, ακροβάτες, χτίστες. Όλα τους είναι πουλιά αλλά δεν πετάνε όλα. Σίγουρα όμως έχουν μία ιστορία να μας πουν.

Το εργαστήρι δημιουργικού θεάτρου συνδυάζει:

★ Παραμύθια, μύθους, ιστορίες
★ Θεατρικό Παιχνίδι
★ Δραματοποίηση παραμυθιών-ιστοριών
★ Πρώτη επαφή με στοιχεία και μεθόδους από το Θέατρο της Επινόησης (Devised)
★ Στοιχεία ζωγραφικής-κατασκευής Μάσκας

📅 Κάθε Σάββατο 9.30 – 11.00 π.μ. 

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.