Κλείσιμο
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΝΟΤΕΣ logo

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΝΟΤΕΣ

+30 697 210 9245
Αγάπης 3, πάροδος Σκρα, Κέντρο
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Η μουσική προπαιδεία είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα διδασκαλίας που δίνει έμφαση στη βιωματική μάθηση, και στην ανάπτυξη της αντίληψης, μέσα από το ερέθισμα των αισθήσεων. Μέσα από τα μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τις δημιουργικές μουσικές ακροάσεις, τον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, το τραγούδι, και με εργαλεία τα όργανα της ορχήστρας ORFF (μαράκες, κλάβες, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα κ.α.), τα παιδιά αναπτύσουν ενεργητική ακοή και αποκτούν μουσική αντίληψη με αυθόρμητο τρόπο.

Παράλληλα εξοικειώνονται με τον ήχο διαφόρων μουσικών οργάνων, εκφράζονται ελεύθερα, εκτονώνονται, χαλαρώνουν. Μαθαίνουν να συνεργάζονται με άλλα παιδιά και να αναπτύσουν αυτοπειθαρχία μέσω της καλλιέργειας του ελέγχου και του συντονισμού των κινήσεων. Τέλος, το παιδί μαθαίνει να αγαπάει και να κατανοεί δημιουργικά τη γλώσσα της μουσικής.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε για τους μικρούς μας φίλους είναι:

🎼 Τραγούδι ( καλλιέργεια ρυθμού – εξερεύνηση φωνής )
🎼 Εξερεύνηση ήχων – παίξιμο σε κρουστά όργανα
🎼 Κίνηση
🎼 Παιχνίδι

Τα τμήματα για τους μικρούς μας φίλους είναι:

🔷 «Παρέα με τον Μπαλλού»

Για παιδιά : 1 - 3 χρονών.
Τα παιδιά μιμούνται, παρατηρούν, εξερευνούν και χαίρονται με τις μουσικές εμπειρίες. Καλλιεργείται ο ρυθμός και ενισχύεται η σχέση γονέα παιδιού. Οι δραστηριότητες επαναλαμβάνονται στο σπίτι! Η συμμετοχή του γονέα είναι πολύ σημαντική, γιατί λειτουργεί σαν πρότυπο για το παιδί.

🔷 «Μουσικοπαρέα»

Για παιδιά: 3 – 4 μαζί με τους γονείς.
Αυτοσχεδιασμός και καλλιέργεια της φαντασίας. Με ποιον ήχο μοιάζει ο αέρας; Πως μπορεί μια ζωγραφιά να γίνει μουσική; Αφήγηση παραμυθιών και ηχοϊστορίες. Δουλεύονται μουσικές έννοιες όπως ο ρυθμός και το τονικό ύψος.
Παρουσιάζονται διαφορετικά μουσικά όργανα και μέσα από χορούς και αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά αναπτύσσουν πιο εξελιγμένη κίνηση σε σχέση με τη μουσική.

🔷 «Εργαστήρι τέχνη και δημιουργίας με μουσική, ζωγραφική, θέατρο και χορό»

🔷 «Ορχήστα Orff»

📅 Σας περιμένουμε κάθε Σάββατο από τις 10:00 το πρωι!

ℹ️ Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρο 150τμ, αεριζομενο, τηρώντας όλους τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για την προφυλαξη από τον κορονοιο.
Λιγότερα