Κλείσιμο
ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ logo

ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ

Λ. Συγγρού 190, Αθήνα
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Το όραμα μας;

“Να αλλάξουμε την εκπαιδευτική πραγματικότητα”! Ουτοπικό; Για μας αποτελεί αναγκαιότητα και επομένως μονόδρομο.

Ένας κηπουρός μπορεί να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά; Για την ανάπτυξη κάθε φυτού χρειάζεται χώμα με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, συγκεκριμένη ποσότητα νερού, ρυθμισμένη ηλιοφάνεια, θερμοκρασία, υγρασία όπως και τα απαιτούμενα στηρίγματα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η μετουσίωση των δυνατοτήτων όλων των παιδιών σε δεξιότητες. Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει στο ακέραιο το δυναμικό του, να απευθυνθεί στις ανησυχίες του και να βρει εσωτερική πληρότητα, ανεξάρτητα από το πόσο αποκλίνει από τον μέσο όρο.

Όλα τα παιδιά, όπως και όλοι οι άνθρωποι, είναι διαφορετικά· επομένως, ο μόνος τρόπος να απευθυνθούμε σε αυτά είναι η προσαρμοσμένη εκπαίδευση. Χτίζοντας πάνω στους πυλώνες της διαθεματικότητας, της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης κριτικής ικανότητας οφείλουμε να επενδύσουμε σε μοντέλα εξατομικευμένης εκπαίδευσης σε πλαίσια ομαδικής διαπαιδαγώγησης. Αν θεωρήσουμε «χαμένο» ένα μυαλό το οποίο δεν αναπτύσσεται ή δεν αξιοποιείται, τότε σίγουρα το κάθε παιδί κινδυνεύει να χαθεί μέσα σε ένα άκαμπτο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και κάθε λουλούδι κινδυνεύει να μην ευδοκιμήσει, εάν δεν του παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες.

Η σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, με τις τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, επιτάσσει την εφαρμογή στρατηγικών προσαρμοσμένης αντιμετώπισης ως αναγκαιότητα. Κάθε παιδί έχει δυνατότητες. Αυτό που απαιτείται είναι να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδιά εξίσου, έτσι ώστε να τις αναγνωρίσουν, να μάθουν να τις διαχειρίζονται και να τις αξιοποιούν. Με αυτό τον τρόπο, πρωτίστως, μπορούν να βρουν προσωπική ολοκλήρωση και, στη συνέχεια, να αποτελέσουν κοινωνικό κεφάλαιο για το μέλλον. Ελάτε να κάνουμε την εκπαίδευση να αποκτήσει νόημα!

Οι δράσεις μας

  • MASTER CLASSES & BOOT CAMP. Τα master classes της Χαρισμάθειας γίνονται για παιδιά δημοτικού (8-12 ετών). Μαθητές δημοτικού με αυξημένες δυνατότητες καλούνται να ανακαλύψουν το εύρος των γνωστικών αντικειμένων και να καλύψουν την επιφάνεια. Υπό αυτό το πρίσμα διδάσκονται απαιτητικά master-classes τα οποία εκτείνονται σε μια πληθώρα μαθημάτων και ξεπερνούν την ύλη που περιγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού. Το boot camp απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου (13-17 ετών). Οι μεγαλύτεροι μαθητές καλούνται, με καθοδήγηση, να εντρυφήσουν στο βάθος και να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία στο γνωστικό αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους. Ο στόχος είναι να καταφέρουν τα παιδιά να αποκτήσουν αυτονομία στη μάθηση και να παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες.
  • ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. “Τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές που έχουμε στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα” Είναι απαραίτητη η προσαρμοσμένη εκπαίδευση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει τρόπος να παρέχουμε εξατομικευμένη ποιότητα εκπαίδευσης μαζί με τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης στα πλαίσια ανομοιογενών τάξεων πολλαπλών ταχυτήτων, σαν αυτές που εκ των πραγμάτων συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους.
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ. Η Χαρισμάθεια παρέχει εξ’ ολοκλήρου την υποστήριξη που χρειάζονται οι γονείς στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης ενός χαρισματικού παιδιού. Οι πιο έμπειροι παιδοψυχολόγοι στην Ελλάδα θα σας συμβουλέψουν σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει πλήρως τις ικανότητες του, να βρει κατεύθυνση και κίνητρο, να διοχετεύσει την ενέργεια του, να συμμετέχει στο κοινωνικό σύνολο και να έχει μια ομαλή και ισορροπημένη κοινωνική, συναισθηματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη.
  • SUMMER SCHOOL. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε Summer School όπου τα παιδιά να περνάνε το χρόνο τους ανακαλύπτοντας στη φύση και μελετώντας διάφορα φαινόμενα και έννοιες! Προσφέρουμε στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία για να συνεργαστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν παίρνοντας μέρος σε ένα θεματικό παιχνίδι!
  • ΕΡΕΥΝΑ TEST IQ. Στάθμιση επιπέδου αντιληπτικής ικανότητας (Test IQ) για παιδιά 6 με 16 ετών. Από τους βασικούς σκοπούς της Χαρισμάθειας είναι η αναγνώριση και επισήμανση των Χαρισματικών παιδιών, με απώτερο στόχο να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες τους. Ένα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι τα υπερυψηλά επίπεδα αντιληπτικής ικανότητας που επιδεικνύουν. Υπό αυτό το πρίσμα, η Χαρισμάθεια παρέχει τα ψυχομετρικά εργαλεία τα οποία μπορούν να σταθμίσουν, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, τα επίπεδα της αντιληπτικής ικανότητας σε μια πληθώρα εκφάνσεων της νοητικής του ικανότητας.

 

Facebook

charismatheia.edu.gr

Λιγότερα