Κλείσιμο
ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ logo

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

+30 210 574 2246
+30 698 444 2892
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 77, Περιστέρι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Kaleidoscopio είναι ένα κέντρο Δημιουργίας, Μάθησης και Καινοτομίας που λειτουργεί ως ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει ως βασικό σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά και ενήλικες.

Η φιλοσοφία ανάπτυξης των δράσεων μας έχει ως κέντρο το Παιδί, ένα παιδί ικανό, αυτόνομο, ικανό, δυναμικό, αισιόδοξο, χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Επιμέρους Στόχοι είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων Ζωής του παιδιού (κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα και συνειδητοποίηση, κλπ.) και η υιοθέτηση Αξιών Ζωής (ειρήνη, αγάπη, σεβασμός, συνεργασία, ελευθερία) μέσα από την εμπλοκή του σε βιωματικές δημιουργικές δραστηριότητες ολιστικού περιεχομένου, με την σύμπραξη όλων των γνωστικών περιοχών και με έμφαση στις Τέχνες.

Επιδίωξη μας ακόμα είναι η ευαισθητοποίηση και μύηση των ενηλίκων στον κόσμο του Παιδιού, η ενημέρωση και επιμόρφωση τους σε θέματα που αφορούν το Παιδί, την ανάπτυξη, τη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση του.

Οι δραστηριότητες μας για παιδιά περιλαμβάνουν Κέντρο Μελέτης για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, Εργαστήρια Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ειδικότερα στο χώρο μας λειτουργούν:

Κέντρο Σχολικής Μελέτης Σκοπός του Εργαστηρίου Μελέτης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων μελέτης μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και καθοδηγούμενης επίβλεψης.

Επιμέρους στόχοι είναι η ανάπτυξη της αυτονομίας των παιδιών και του αυτοελέγχου, η ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, στις δυνατότητες και ικανότητες τους, η ανάπτυξη δεξιοτήτων οργάνωσης και μεθοδικότητας για μια αποτελεσματικότερη προετοιμασία για την επόμενη μέρα στο σχολείο και ταυτόχρονα την εδραίωση της παρεχόμενης γνώσης και μάθησης.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη φιλοσοφία ότι κάθε είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό παιδί, το οποίο έχει τους δικούς τους ατομικούς ρυθμούς, το δικό του μαθησιακό προφίλ και τα δικά του ενδιαφέροντα. Για την επίτευξη των στόχων τα παιδιά εργάζονται σε ολιγομελείς ομάδες και ατομικά, με την επίβλεψη και καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών μας.

Η λειτουργία του είναι δύο ώρες καθημερινά για κάθε παιδί,  σε διαφορετικές χρονικές περιόδους:

1. 14.00  - 16.00

2. 16.00 – 18.00

Εργαστήρια

🔸Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά 4-6 & για παιδιά 6-12

🔸Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

🔸Εργαστήρι «Παίζω, Παίζω και Μαθαίνω»

🔸Εργαστήρι «Παιχνιδομαγειρέματα» – Cook Lab

🔸Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού

🔸Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού

🔸Εργαστήρι «Μικροί Επιστήμονες - Μαγικά Πειράματα»

🔸Εργαστήρι «Life Skills – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά για τη Ζωή»

🔸Παραμυθοπεριπέτειες

H a p p y  S a t u r d a y s

Μια νέα υπηρεσία προστίθεται στις δραστηριότητες μας από 1η Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, από τις 9.00 π.μ έως 15.00μ.μ και απευθύνεται σε παιδιά 4-12 χρονών.

Μήπως είστε γονείς που εργάζονται και το Σάββατο; Μήπως χρειάζεστε να αφήσετε το παιδί σας κάποιες ώρες σε ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον;

Το Kaleidoscopio αναλαμβάνει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας, προσφέροντας δραστηριότητες με ποιοτικό παιδαγωγικό χαρακτήρα!

Η απασχόληση μπορεί να είναι πλήρης σε όλο το ωράριο ή μερική, τις ώρες που εσείς επιθυμείτε!

Εναλλακτικά Θεματικά Party

Μια εναλλακτική πρόταση για να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας, τα Θεματικά Party!

Tα Θεματικά Party περιλαμβάνουν ένα τρίωρο πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά θεματικών. Οι θεματικές εστιάζουν σε ένα θέμα γύρω από το οποίο αναπτύσσονται πολλές και διαφορετικές δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου που προσφέρουν στο παιδί ποικίλες γνωστικές και κοινωνικοσυναισθηματικές εμπειρίες.

Τα προγράμματα δομούνται λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικίας των παιδιών και κατά την ανάπτυξη τους γίνεται χρήση ποικίλων μεθόδων και τεχνικών όπως το Κουκλοθέατρο, Θεατρικό Παιχνίδι, Εμψύχωση κούκλας, Παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού, Αφηγήσεις παραμυθιών, messy play, sensory box, μουσικοκινητικά δρώμενα.

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 2-6 ετών τα πάρτι υλοποιούνται με τη συμμετοχή και των γονέων. Στο 3ωρο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: 2 ώρες ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα από έμπειρους παιδαγωγούς, ηθοποιούς-εμψυχωτές. 1 ώρα διαδικασία γενεθλίων: τούρτα, κεράσματα, χορός. Καφές και τσάι για τους γονείς.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Τα θέματα των προγραμμάτων αντλούνται από τα ενδιαφέροντα των παιδιών και συνδέονται με την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση τους σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που αφορούν Αξίες Ζωής, καλλιεργούν δεξιότητες Ζωής και προάγουν τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Η προσέγγιση τους έχει ως κύριο άξονα τη Βιωματική-Ανακαλυπτική Μάθηση και γίνεται με ποικιλία μεθοδολογικών εργαλείων όπως το Θέατρο, το Θεατρικό Παιχνίδι, το Εκπαιδευτικό Δράμα, την Υπόδυση Ρόλων, το Κουκλοθέατρο, την Εμψύχωση Κούκλας καθώς και τη Μουσικοκινητική έκφραση.

Τα προγράµµατα µας έχουν σχεδιαστεί από παιδαγωγούς µε εξειδικευµένες γνώσεις για το παιδί της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και εµψυχώνονται από έµπειρους θεατρολόγους-ηθοποιούς και παιδαγωγούς. Τα προγράμματα υλοποιούνται σε σχολεία αλλά και στο χώρο του Kaleidoscopio.

Οι δράσεις με τους ενήλικες περιλαμβάνουν:

🔸Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς

🔸Σχολή Γονέων

🔸Δημιουργικά εργαστήρια

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

6.00 - 7.00: Θεατρικό Παιχνίδι - Κινητική Έκφραση (4-9χρ.)

7.00 - 8.00: Θέατρο - Θεατρική Ομάδα για Παιδιά Δημοτικού (6-12χρ.)

ΤΡΙΤΗ

6.00 - 7.00 Life Skills - Προσωπική και Κοινωνική Ενδυνάμωση (4-7χρ.)

6.30 - 7.30 Ρομποτική 

ΤΕΤΑΡΤΗ

6.00 - 7.00 Παίζω, Παίζω και Μαθαίνω (4-7χρ.)

6.30 - 7.30 Ρομποτική

ΠΕΜΠΤΗ

6.30 - 7.30 Καλλιτεχνικό Εργαστήρι-Art and Fantasy (4-12χρ.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

6.30 - 7.30 Παιχνιδομαγειρέματα (4-12χρ.)

ΣΑΒΒΑΤΟ

11.00 - 12.00 Παραμυθοπεριπέτειες (3-6χρ.)

Λιγότερα