Έλα να παίξουμε

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Ιστότοπος

Εργαστήρι ενίσχυσης κοινωνικών δεξιοτήτων και ανάπτυξης σχέσεων με συνομηλίκους για παιδιά ηλικίας 4,5 - 11 ετών

Το παιχνίδι είναι για το παιδί η κυριότερη μορφή αβίαστης και φυσικής διαδικασίας μάθησης, αλλά και ο πιο άμεσος τρόπος επεξεργασίας των συναισθημάτων του. Το εργαστήρι «Έλα να παιξουμε!» αποτελεί ένα ομαδικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Είναι εστιασμένο στην ενίσχυση όλου του φάσματος των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της συναισθηματικής έκφρασης και επίλυσης κοινωνικών καταστάσεων στις σχέσεις των παιδιών με τους συνομηλίκους τους.

🎯 Στόχος είναι η ανάπτυξη ενδιαφέροντος για τον άλλο, ο αμοιβαίος σεβασμός, η δημιουργία ισότιμων σχέσεων, η αυθόρμητη αλληλεπίδραση και η ένταξη όλων των μελών σε ένα περιβάλλον αποδοχής και κατανόησης. Μέλημά μας είναι κάθε παιδί να νιώθει ότι ανήκει στην ομάδα και να απολαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων με τη συντροφιά των υπόλοιπων παιδιών. Όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται μέσω του παιχνιδιού (ρόλων, θεατρικό, συμβολικό, κινητικό κ.λπ.). Οι δραστηριότητες είναι δομημένες και σταδιακά καθοδηγούμενες από συντονιστές ώστε να δοθούν τα εφόδια και μετέπειτα οι ευκαιρίες για αυθόρμητη αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών. Γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, συναισθηματικές δυσκολίες και γλωσσικές διαταραχές, χωρίς ωστόσο να αποτελεί θεραπευτική παρέμβαση.

Η σύσταση των ομάδων γίνεται με γνώμονα το όφελος του κάθε μέλους ξεχωριστά γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

⏳ Διάρκεια: 1 ώρα

🔹 Υπεύθυνη Τμήματoς: Κωνσταντίνα Κάρκα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Κρατήσεις Θέσεων & Πληροφορίες: 📞 213 0454929


Μάθετε περισσότερα για το Καλειδοσκόπιο και τα εργαστήριά του με ένα κλικ στην εικόνα

Monday 04 October - Saturday 18 June

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.