Χαρούμενοι Μουσικοί Ι: μαθήματα μουσικής για παιδιά ηλικίας 12-24 μηνών

Χαρά και Μουσική

Ιστότοπος

Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες με παιδιά από 12 έως 24 μηνών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. Το πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας αποτελείται από δραστηριότητες με τραγούδι και κίνηση, εξερεύνηση και παιχνίδι στα μουσικά όργανα. Κάθε μάθημα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους γονείς τους και χαίρονται μαζί τον κόσμο της μουσικής.

 Κάθε συνάντηση αρχίζει και τελειώνει με το ίδιο τραγούδι καλωσορίσματος  και αποχαιρετισμού, που δίνει τη δυνατότητα  στα παιδιά να αισθανθούν  οικεία  και σίγουρα αλλά και να αρχίσουν σταδιακά να τραγουδούν στον τόνο και να  κρατούν τον παλμό της μουσικής με ηχομιμητικές κινήσεις.

 Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν  τι θα περιμένουν στο μάθημα και έτσι  με την επανάληψη  κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων-κλειδιά προετοιμάζονται για την επόμενη δραστηριότητα.  Μέσα στο πρόγραμμα  βέβαια υπάρχει μια ποικιλία από δράσεις που κρατούν  αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων.

 Ακολουθούν δραστηριότητες με κρουστά  μουσικά όργανα ασφαλή για αυτή την ηλικία των παιδιών και με αυτά θα συνοδέψουν  τα παιδιά και οι γονείς γνωστά παιδικά τραγούδια.

 Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην κίνηση στην ανάπτυξη της αίσθησης του παλμού και με τις κατάλληλες δράσεις  τα παιδιά συνοδεύουν με την κίνηση τραγούδια δράσης και, γιατί όχι, χορεύουν  μαζί με το γονιό, τη μαμά τον μπαμπά ή ακόμη και με τη γιαγιά ή τον παππού.

 Κάθε μάθημα έχει ένα μουσικό στόχο, όπως για παράδειγμα γνωριμία με τη μουσική έννοια της ταχύτητας, της έντασης, του ύψους κ. α.

 Αλλά βέβαια ο κύριος στόχος είναι να ενεργοποιηθούν μουσικά τα παιδιά και έχουν τη δυνατότητα να περάσουν όμορφα και χαρούμενα μέσα σε ένα πρωινό ή απόγευμα.

Το πρόγραμμα Χαρούμενοι Μουσικοί Ι μεταξύ άλλων πετυχαίνει:

  • τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών
  • την ανάπτυξη της ικανότητάς τους να μαθαίνουν
  • τη σύνδεση και αλληλεπίδρασή τους με άλλα παιδιά και ενήλικες
  • την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους

 Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε ασφαλή, καθαρό και καλά αεριζόμενο χώρο. Λειτουργούν απογευματινά τμήματα (και πρωινά αν ζητηθούν) με διάρκεια 45΄.

Τα μαθήματα γίνονται σε θερινούς και χειμερινούς κύκλους.

Εγγραφές στην αρχή κάθε κύκλου μαθημάτων. Για την πλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την πληρωμή της πρώτης δόσης των διδάκτρων.

Thursday 12 May

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.