Φίλοι Μουσικόφιλοι Ι (4-6)

Χαρά και Μουσική

Ιστότοπος

Το μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα  Φίλοι μουσικόφιλοι για παιδιά προσχολικής 4-6 χρονών ή/και πρωτοσχολικής ηλικίας  6-8 χρονών αποτελεί μια ανανεωμένη καταγραφή από τον εξαιρετικό φίλο και συνάδελφο Νίκο Θεοδωρίδη της πολύχρονης πορείας ενός διετούς δημιουργικού εργαστηρίου μουσικής αγωγής και εκπαίδευσης για παιδιά, είτε προσχολικής ηλικίας είτε των πρώτων τάξεων του δημοτικού. 

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από τα  Μουσικά Τετράδια του παιδιού  που περιλαμβάνουν τις μουσικές σελίδες εργασίας για κάθε ένα από τα 32+μαθήματα  του προγράμματος Φίλοι Μουσικόφιλοι του πρώτου ή δεύτερου επιπέδου ή έτους.

Κάθε μουσική σελίδα αντικατοπτρίζει έναν βασικό στόχο ή μία δραστηριότητα του αντίστοιχου μαθήματος, παρέχοντας ευκαιρίες στα παιδιά για ευχάριστη μουσική ενασχόληση, απομνημόνευση, μάθηση και δημιουργία.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια για την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων μουσικής «προπαιδείας» σε χώρους, σχολείων, ωδείων και αλλού, τα οποία βασίζονται σε αξιόλογες μελέτες μεγάλων σύγχρονων μουσικοπαιδαγωγών, όπως οι: C. Orff, Z. Kodály , B. Bartok, E.J. Dalcroze, Sh. Suzuki, E. Gordon, M. Csíkszentmihályi, Π. Καραδήμου-Λιάτσου κ.ά., αλλά και στον πλούτο της μουσικής παράδοσης της χώρας όπου εφαρμόζονται.

              Έτσι η αξία και προσφορά του παρόντος προγράμματος καταδεικνύεται από τους εναρμονισμένους με τις σύγχρονες τάσεις ευρείς στόχους του, καθώς και τους ειδικούς στόχους που θέτει, όπως:

- να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής, της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της έκφρασης των μουσικόφιλων, μέσω του μουσικού παιχνιδιού!

- να εξοικειώσει τα παιδιά με τον κώδικα, τα σύμβολα και τους κανόνες της μουσικής γλώσσας, ώστε να μπορούν να την κατανοούν, να την χρησιμοποιούν και να εκφράζονται μέσω αυτής και των βασικών εμπειριών, γνώσεων και  δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν, ως μικροί ακροατές, εκτελεστές και δημιουργοί,

- να αναπτύξει την ικανότητα για εκτίμηση και απόλαυση μουσικών έργων, με τα οποία θα έρθουν σε επαφή, δημιουργώντας ενεργητικούς ακροατές μουσικής, μέσω της χαράς, της αντίληψης, της κατανόησης και της απόκτησης βασικών  γνώσεων και δεξιοτήτων,

- να ενεργοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις και τις κλίσεις των παιδιών, ανοίγοντας δρόμους είτε για μουσικές σπουδές σε αρκετά παιδιά, είτε - το σπουδαιότερο- για συμμετοχή όλων σε μουσικές και σε ευρύτερες πολιτισμικές,  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Έναρξη μαθημάτων από 6 Σεπτεμβρίου. Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και μπορεί να γίνει δια ζώσης ή/και διαδικτυακά.

Για την πλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Η εγγραφή είναι έγκυρη με την πληρωμή της πρώτης δόσης των διδάκτρων.

Πληροφορίες: 2392 400752, 6973599041 και 6937216816.

Μουσικοπαιδαγωγοί του προγράμματος Κατερίνα Κουθούρη και Μαρία Κουρκουρίκα

Δημιουργός του προγράμματος Νίκος Θεοδωρίδης

Tuesday 07 June

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.