Planet G(reece): Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ

EXILE ROOM

Ιστότοπος

Planet G(reece) - Μέρος Β'

Δωρεάν Εργαστήριο #4: Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατα 7, 14, 21 & 28 Μαΐου 2022, 11:00-15:00

Απευθύνεται σε ηλικίες εφήβων 13 -19 ετών

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Μπορεί το ντοκιμαντέρ να μας βοηθήσει να σώσουμε τον πλανήτη; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή μέσα από τις εικόνες; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε τι σημαίνει να είσαι ακτιβιστής και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ντοκιμαντέρ για να υψώσουμε φωνές που υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα ψάξουμε σε κάθε γωνιά της πόλης για επαναστατικές οικολογικές λύσεις και ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εργαστηρίων, θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε την κάμερα, θα δούμε στιγμιότυπα από ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στον ακτιβισμό, θα επισκεφτούμε οικολογικές ομάδες και θα φτιάξουμε ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε ένα βίντεο, αν έχετε πάθος για τον πλανήτη ή για κοινωνικά ζητήματα, ελάτε να μάθουμε μαζί!

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά σας – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυρίσετε θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί σε διάστημα ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

📌 Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, οι ανήλικοι έως 17 ετών είναι απαραίτητο να προσκομίσουν:

– ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid 19, τουλάχιστον 14 μέρες πριν το εργαστήριο

– ή πιστοποιητικό νόσησης

– ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου

Οι συμμετέχοντες από 18 ετών και άνω θα πρέπει να προσκομίσουν:

– ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid 19, τουλάχιστον 14 μέρες πριν το εργαστήριο

– ή πιστοποιητικό νόσησης

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

🔹Ο Στέργιος Ντινόπουλος είναι απόφοιτος οπτικών σπουδών και παραγωγής κινηματογράφου από το Harvard University. Είναι σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Κάνει ταινίες μυθοπλασίας, βίντεο χορού, installation και ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει φωτογραφία και storytelling σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων φωτογραφίας σε έφηβους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ομάδας «The Unmentionables», καθώς και εργαστήρια τέχνης για μικρά παιδιά στο ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Τον ενδιαφέρουν οι συλλογικές πρακτικές, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολιτική των ψηφιακών και φυσικών κοινών χώρων.

🔹Η Ευδοκία Νούλα είναι κοινωνική ανθρωπολόγος (MA, University of Manchester), με υπόβαθρο στις Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Για το έτος 2021-2022 διεξάγει μετα-μεταπτυχιακή έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Collective Practices – Symbiotic Organizations, στο Royal Institute of Art της Στοκχόλμης. Τα πεδία του ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τη ριζοσπαστικότητα στη θάλασσα και τη χρονικότητα. H ερευνητική της πρακτική συνδυάζει κυρίως συγκεντρώσεις, γραφή, φωτογραφία και βίντεο.

Πληροφορίες

✉️ e-mail: [email protected] 

📞 τηλέφωνο 210 3223395 (ώρες 12-5μμ).

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr


Δείτε περισσότερα για το project PLANET G(reece) Μέρος Β' στο σχετικό άρθρο του Kidsproject ΕΔΩ


 

Saturday 14 May

Ημερομηνίες

Sat 28/05
08:00
Planet G(reece): Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.