Πετά Πετά η Μέλισσα

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ

Ιστότοπος

Ένα εκπαιδευτικό αφηγηματικό πρόγραμμα για τον κόσμο της μέλισσας

Κυριακή 15 Μαίου 2022 11.30 πμ

Δάσος Συγγρού - Μαρούσι

Το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού σας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί με τα Παραμυθοκαμώματα την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

Η 20η Μαϊου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, ως μια μορφή υπενθύμισης στον άνθρωπο της σημασίας του εντόμου αυτού για την επικονίαση.

Την Κυριακή 15 Μάϊου σας περιμένουμε στον Πύργο Συγγρού να ακούσουμε ένα παραμύθι για τον κόσμο της μέλισσας, να παίξουμε παιχνίδια και να φωτογραφηθούμε φορώντας τη στολή του μελισσοκόμου δίπλα στις κυψέλες.

Ένα παραμύθι ξεδιπλώνει τα μυστικά του εντόμου αυτού μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τα εργαλεία του μελισσοκόμου και το περιβάλλον της μικροσκοπικής μέλισσας.

Η μελισσούλα Λίσι βαρέθηκε να φροντίζει το μελίσσι και θέλει να πετάξει έξω. Όμως  γνωριμία της με τον Φήνα τον κηφήνα θα αλλάξει τη ζωή της. Μαζί θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο τους, το πόσο σοφά είναι καταμερισμένες οι εργασίες μέσα στο μελίσσι, τους κινδύνους που τις περιμένουν, το ρόλο της βασίλισσας.

Ακολουθώντας τη ζωή μιας μικρής μέλισσας μαθαίνουμε με παραμυθιακό τρόπο πως οργανώνεται η ζωή στην κοινωνία των εντόμων αυτών, ενώ παράλληλα βλέπουμε από κοντά μελίσσια, κερήθρες και τον εξοπλισμό ενός μελισσοκόμου. Και βέβαια γινόμαστε μέλισσες και παίζουμε παιχνίδια με τη μουσική, να όπως αυτό: Το χειμώνα οι μέλισσες γίνονται μία μπάλα για να κρατηθούν ζεστές. Είναι η λεγόμενη μελισσόσφαιρα. Αντίθετα, το καλοκαίρι χτυπάνε τα φτεράκια τους δυνατά για να δροσίσουν το μελίσσι. Αυτές τις εναλλαγές στην κίνηση των μελισσών καλούνται να μιμηθούν τα παιδιά, ακολουθώντας τις αλλαγές της μουσικής.

Ηλικίες: 5+

Διάρκεια: 90 λεπτά

Υλοποίηση Προγράμματος: Βιργινία Κοκκίνου - Ειρήνη Νικολακοπούλου

Μουσική: Ειρήνη Νικολακοπούλου

Κείμενο – Στίχοι Τραγουδιών: Βιργινία Κοκκίνου

Διοργάνωση: Σωματείο Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού

Κυριακή 15 Μαϊου 11.30 π.μ.

Πύργος Συγγρού, Δάσος Συγγρού, Μαρούσι

Είσοδος Δωρεάν

Για πληροφορίες: 6977316486

Sunday 15 May

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.