Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Takis

ΙΔΡΥΜΑ TAKIS - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες

Ιστότοπος

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Takis Foundation

Το Ίδρυμα Takis– Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και προσκαλεί τους επισκέπτες του στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.

Οι επισκέπτες του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις, παιδικά εργαστήρια, videoprojection, ρεσιτάλ πιάνου καθώς και παρατήρηση αστερισμών. Πρόκειται για δράσεις με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το Ίδρυμα θα υποδέχεται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας όλους τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν και να μελετήσουν βαθύτερα το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του διεθνούς γλύπτη Takis, ο οποίος για περισσότερα από εβδομήνταχρόνιαδιηύρυνε τους ορίζοντες της παραδοσιακής γλυπτικής μέσα από την δημιουργία του και ενέταξε τον τομέα των θετικών επιστημών στην γλυπτική του. Από την δεκαετία του 50 και εντεύθεν φιλοτέχνησεκινητικά γλυπτά, μουσικά γλυπτά, πίνακες, πραγματοποίησε performancesκαι σχεδίασε θεατρικά σκηνικά.

Το Ίδρυμα TakisKETE, ως κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού του έργου ήδη από το 1986, προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει τις έννοιες και το έργο του Takisμέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, καθώς και την τοποθέτησή του του σε επίκαιρα ουσιώδη ζητήματα όπως αυτό του πολέμου, της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής. 

Η 18ηΜαΐου ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών.

Είσοδος Ελεύθερη

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοικωνήστε στο τηλ. +302102389019 ή
στο email: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Takis Foundation πατήστε στην εικόνα

Wednesday 18 May

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.