event logo

Planet G(reece): Ήχος & Ντοκιμαντέρ

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Τοποθεσία

Planet G(reece) - Μέρος Β'

Δωρεάν Εργαστήριο #5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατα 5, 12, 19 & 26 Nοεμβρίου 2022, 11:00-15:00

Απευθύνεται σε ηλικίες εφήβων 13 -19 ετών

Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Έχετε δει ποτέ θρίλερ με τον ήχο χαμηλωμένο; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τρομακτικό. Αυτό λέει πολλά: Μήπως τελικά ο ήχος είναι αυτός που προκαλεί τα συναισθήματα και όχι η εικόνα;

Σε αυτό το εργαστήριο, η ηχολήπτρια και σκηνοθέτιδα Χριστίνα Πιτούλη και ο ηχολήπτης Γιάννης Αντύπας θα εξερευνήσουν με τους συμμετέχοντες τον κόσμο του ήχου στον κινηματογράφο. Πώς ο ήχος μπορεί να μας βοηθήσει να πούμε την ιστορία μας; Πώς μπορούμε να της δώσουμε ατμόσφαιρα, ρυθμό, αφήγηση μέσω του ήχου; Μέσα από διάφορες πρακτικές ασκήσεις, θα μάθουμε να ακούμε, να ηχογραφούμε και να παίρνουμε δημιουργικές αποφάσεις για να εκφραστούμε. Θα χωριστούμε σε ομάδες, και η κάθε μία θα αναλάβει να ντύσει με ήχους την ίδια βουβή ιστορία και έτσι να την κάνει διαφορετική: τρομακτική, λυπητερή, αστεία ή ρομαντική. Οι ηχογραφήσεις των παιδιών, καθώς και η εκπαιδευτική διαδικασία, θα μεταμορφωθούν σε μια μικρού μήκους ταινία!

Τέλος, ο μέντορας του εργαστηρίου, ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός, θα μας πάρει μαζί του στο Studio19 και θα μας δείξει τι σημαίνει να γράφεις μουσική για κινηματογράφο. Από πού εμπνέεται; Πρέπει να ξέρει να παίζει πολλά μουσικά όργανα; Έχει τελικά λεφτά o χώρος της μουσικής;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά σας – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα προκύψει θα δημοσιευτεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

📌 Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.

2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.

3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.

4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.

6. Συνιστάται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

🔹Η Χριστίνα Πιτούλη εργάζεται ως σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ, διευθύντρια παραγωγής, μοντέζ και ηχολήπτρια. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της, «Bref» (2013), προβλήθηκε σε περισσότερα από 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι υπεύθυνη παραγωγής των μουσικών εκδηλώσεων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

🔹Ο Γιάννης Αντύπας σπούδασε ηχοληψία και από το 1998 εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, art videos και διαφημιστικά. Είναι συν-ιδρυτής της CINEMATHESIS με σκοπό την ένταξη του κινηματογράφου στον πυρήνα της εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε video art projects σε συνεργασία με φορείς όπως το Μουσείο Μπενάκη, ΕΜΣΤ, Biennale, NEON organisation, Λυρική Σκηνή κ.α., ενώ έχει επίσης ηχογραφήσει και επιμεληθεί audiobooks και ραδιοφωνικά σποτ θεατρικών παραστάσεων.

Πληροφορίες

✉️ e-mail: [email protected] 

📞 τηλέφωνο 210 3223395 (ώρες 12-5μμ).

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr


Δείτε περισσότερα για το project PLANET G(reece) Μέρος Β' στο σχετικό άρθρο του Kidsproject ΕΔΩ


 

Περισσότερα
Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.