Κλείσιμο
KINDERDOCS logo

KINDERDOCS

+30 210 7219 909
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Events

Κριτικές

Επικοινωνία

Το KinderDocs διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία και κάθε ηλικία.

Aπό το 2016 φέρνει το ντοκιμαντέρ σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη, σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA στο Άμστερνταμ (το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο) και doxs! στο Ντούισμπουργκ (το παλαιότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους της Γερμανίας).

Από το 2018, το KinderDocs εμπλουτίζει το νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli (το παλαιότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ιταλίας). Το KinderDοcs γίνεται και online στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με προγράμματα και επιμόρφωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή βραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από 5 ηπείρους.

Το KinderDocs είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας (27-07-2020 Α.Π. 99877/Δ7).

Το KinderDocs απευθύνεται σε:

  • παιδιά και νέους (Δ΄ Δημοτικού - Γ΄ Λυκείου)
  • εκπαιδευτικούς
  • επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές)
  • κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρωπολόγους)
  • δημοσιογράφους-επικοινωνιολόγους
  • φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων
  • γονείς, καθώς και όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη του δημιουργικού ντοκιμαντέρ

Το KinderDocs στο σχολείο εμπλουτίζει το αναλυτικό πρόγραμμα της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καινοτόμα προγράμματα (π.χ. ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, οικολογική συνείδηση, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αγωγή υγείας, πολιτισμός, αγωγή πολίτη), θεματικά αφιερώματα, την ενασχόληση με ξένες γλώσσες, την εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών και τον εγγραμματισμό στα Μέσα.

Ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς και τις δωρεάν προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο newsletter του KinderDocs.

Το KinderDocs ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, σε κάθε σχολείο, βιβλιοθήκη, σύλλογο, φορέα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να διοργανώσουμε το δικό σας KinderDocs.

Τα ντοκιμαντέρ του KinderDocs αποτελούν εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά νέες ιδέες για το μάθημά του, με βραβευμένες ταινίες δημιουργικού ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, με ηλικιακή σήμανση. Καλλιεργεί την κινηματογραφική παιδεία στο ντοκιμαντέρ καθώς και τον εγγραμματισμό στα μέσα, και με αφορμή τις ταινίες αναπτύσσει θέματα που αφορούν παιδιά και νέους, εκπαιδευτικούς και γονείς. 

Λιγότερα