Κλείσιμο
ΦΡΟΣΩ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ logo

ΦΡΟΣΩ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

+30 697 777 7105
Βασιλίσσης Όλγας 10, Θεσσαλονίκη
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Η Φρόσω Σημαδοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την πρακτική της στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  “Θεαγένειο”. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στις Ψυχαναλυτικές Σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο τμήμα Ψυχοκοινωνικών και Ψυχαναλυτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Essex, στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τα ιδιαίτερά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη διαχείριση του πένθους, τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και την εφαρμογή κλασσικών ψυχαναλυτικών θεωριών στην ανάλυση κοινωνικοπολιτικών φαινομένων. Τέλος, η κατάρτισή της στο αντικείμενο της ψυχοθεραπείας, βασίζεται στην μετέπειτα μετεκπαίδευσή της στη Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία (IEDTA - International Experiential Developmental Therapy Association). Εκτός των βασικών σπουδών της, η θεωρητική της κατάρτιση στο αντικείμενο της ψυχολογίας αλλά και της ψυχοθεραπείας, εμπλουτίζεται διαρκώς μέσω της συμμετοχής σε συνέδρια και σεμινάρια. 

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει συντονισμό ομάδων ψυχοεκπαίδευσης, ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική για προβλήματα που αφορούν μεγάλο εύρος του φάσματος της ψυχοπαθολογίας σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων με κινητικές και νοητικές αναπηρίες, κακοποιημένων γυναικών και κοινωνικά αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων σε εθελοντικό επίπεδο. 

Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, όπου οι αρμοδιότητές της, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη ευπαθών ομάδων, παρεμβάσεις στο πεδίο και δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων. Παράλληλα, ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας. 

Υπηρέσιες

Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία  (Intensive Short Dynamic Psychotherapy - ISDTP ‌Treatment)

Η ψυχοθεραπεία αφορά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σχέσεις τους με τους γύρω τους, στον τρόπο που βιώνουν την πραγματικότητά τους ή που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους.  Κατά την ψυχοθεραπευτική πράξη, οδηγούμαστε στις διεξόδους που αναζητάμε μέσα από μια δυναμική διαδικασία διερεύνησης του εαυτού μας και της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Η Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία δεν περιορίζεται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά εστιάζει σε μια διαδικασία βαθύτερης διερεύνησης του ψυχικού κόσμου του ατόμου. Πρόκειται για μια ψυχοδυναμική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία στηρίζεται σε βασικές ψυχαναλυτικές θεωρίες, αλλά είναι σημαντικά μικρότερης διάρκειας από την κλασική ψυχανάλυση, και μπορεί να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών (πάνω από το 92% των παραπομπών σε ένα ιατρείο) μέσω της πρόσβασης του ατόμου σε ασυνείδητα συναισθήματα και της επαναβίωσης αυτών. 

​Το συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας συνιστά μια έντονη και απαιτητική ψυχική διεργασία, κατά την οποία δίνεται χώρος στα συναισθήματα να βιωθούν και να εκφραστούν. Στόχος είναι ο ψυχικός πόνος να γίνει το κίνητρο και το εφαλτήριο για τη δημιουργία ριζικών αλλαγών, μέσα από μια δυναμική θεραπευτική σχέση. Η συγκεκριμένη θεραπεία ενδείκνυται για:​

 • Άγχος
 • Κατάθλιψη
 • Διαπροσωπικές σχέσεις  
 • Φοβίες
 • Ψυχοσωματικά Συμπτώματα 
 • Κρίσεις Πανικού
 • Διαχείριση θυμού
 • Απώλεια
 • Σεξουαλικά προβλήματα

Ομάδες Ενδυνάμωσης

Τρέχουσες Ομάδες

Πολλαπλοί Ρόλοι και Αναζήτηση Ταυτότητας : Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικούς ρόλους- εργαζόμενος/η, σύντροφος, παιδί, γονιός, φίλος/η - αναζητώντας παράλληλα την ισορροπία και την προσωπική τους ταυτότητα. Πρόκειται για μια ομάδα ολιγομελή και κλειστού τύπου, δηλαδή με σταθερά μέλη, που θα συναντιέται και θα δουλεύει διαδικτυακά (Online) σε εβδομαδιαία βάση, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο 8 συνεδριών. Για την συμμετοχή στην ομάδα, προηγείται μια αναγνωριστική ατομική συνεδρία με μια από τις δυο συντονίστριες της ομάδας.

Τι προσφέρει η ομάδα:

 • αναγνώριση, κατανόηση και απενοχοποίηση των συναισθημάτων μας
 • ανταλλαγή καλών πρακτικών διαχείρισης του άγχους και των συναισθημάτων
 • επαφή με διαφορετικές αφηγηματικές και πτυχές της ζωής, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας
 • αναγνώριση των στερεοτύπων και των μη ρεαλιστικών απαιτήσεων που οδηγούν στην ενοχή και το άγχος
 • ένα πλαίσιο στήριξης και ανθρώπινης επαφής όπου δίνεται χώρος για έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων

Συντονίστριες ομάδας:

Ειρήνη Καρανικόλα, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία,

Φρόσω Σημαδοπούλου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία

Διάρκεια: 8 δίωρες εβδομαδιαίες συνεδρίες (16 ώρες)
Έναρξη: Δεκέμβριος 2020
Κόστος: 120 ευρώ, (100 ευρώ σε περίπτωση προεξόφλησης)

Λιγότερα