Κλείσιμο
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ  - Michael Cacoyannis Foundation logo

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - Michael Cacoyannis Foundation

+30 210 341 8550
Πειραιώς 206, Ταύρος
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Στην καρδιά του νέου πολιτιστικού και πνευματικού άξονα της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς 206, βρίσκεται το Πολιτιστικό του Κέντρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης»

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στεγάζεται σε νέο κτίριο, σύγχρονων ευρωπαϊκών υποδομών και συνολικού εμβαδού 6.810 τ.μ., διαθέτει αμφιθέατρο 330 θέσεων, αίθουσα κινηματογράφου 120 θέσεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 68 θέσεων, όπως και εκθεσιακό χώρο. Στο κέντρο λειτουργούν επίσης δύο café – bar, bar – εστιατόριο (κλειστό και υπαίθριο) και το πωλητήριο του Ιδρύματος.

Το Πολιτιστικό Κέντρο προσφέρεται και για την φιλοξενία ποικίλων – εταιρικών και άλλων – εκδηλώσεων όπως συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ.α., ενώ η διαμόρφωση των χώρων του, το καθιστούν ιδανικό για εκδηλώσεις παράλληλων δράσεων.

Το πολιτιστικό κέντρο του «Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης» λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009, ενώ τα εγκαίνια του με εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη, έγιναν τον Μάρτιο του 2010.

Θέατρο

Η ιδιαιτερότητα της θεατρικής αίθουσας του Πολιτιστικού κέντρου έγκειται στην αμφιθεατρική της διάταξη που σε συνδυασμό με την μη υπερυψωμένη σκηνή και την έντονη κλίση μεταξύ των σειρών επιτυγχάνει την αμεσότητα θεατών και ηθοποιών. Η όλη μορφολογία της σκηνής και των κερκίδων παραπέμπει σε κλασικά αρχαία ελληνικά θέατρα με τη διαφορά ότι η σύγχρονη και τεχνικά εξοπλισμένη οροφή επέχει θέση ουρανού. Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα συμμετοχής στα δρώμενα του “από μηχανής Θεού”, σε σύγχρονη μορφή, μέσω καταπακτής στο δάπεδο της σκηνής αλλά και “αιωρούμενος” από την οροφή.

Ο συνολικός αριθμός καθήμενων είναι 328, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για τις θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων. Η αίθουσα έχει μελετηθεί για κύρια χρήση το θέατρο, αλλά έχει και τη δυνατότητα να φιλοξενίας μουσικών εκδηλώσεων, συνεδρίων κ.α..

Για τη συνεδριακή χρήση της αίθουσας, πέρα από τον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο μεταφραστών (με δυνατότητα 3 γλωσσών + γλώσσα ομιλητή) έχει εγκατασταθεί ανασυρόμενη οθόνη καθώς και ανασυρόμενο φόντο το οποίο περιορίζει το βάθος της σκηνής.

Κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος έχει χωρητικότητα 121 ατόμων σε 10 σειρές επί κεκλιμένου δαπέδου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων.

Διαθέτει αναλογική κινηματογραφική μηχανή, αλλά υπάρχει και δυνατότητα ψηφιακής προβολής. Η ηχητική εγκατάσταση υποστηρίζει ήχο Dolby Surround.

Η αίθουσα αυτή έχει μελετηθεί για πολλαπλές χρήσεις. Συνέδρια, ομιλίες και θεατρικές δοκιμές μπορούν να στεγαστούν στον χώρο αυτό.

Εκθεσιακός Χώρος

Ο εκθεσιακός χώρος είναι εξοπλισμένος με περιστρεφόμενο projector και με ειδικούς προβολείς για εκθέσεις, αναρτημένους σε ράγες οροφής.

Υπάρχουν εκθεσιακά πανό τα οποία τοποθετούνται σε διάφορες διατάξεις μέσω ενός ειδικού συστήματος ανάρτησης.

Εκτός από τις εκθέσεις, ο χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και άλλες δράσεις, ενώ στον αντικρινό τοίχο του αίθριου μπορούν να γίνουν εντυπωσιακές προβολές.

Πωλητήριο MCF

Το ανακαινισμένο Πωλητήριο του MCF, στο ισόγειο, ξεκινά τη λειτουργία του για να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να αποκτήσει αντικείμενα τέχνης, βιβλία και κοσμήματα, που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Το Πωλητήριο, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κυρίας εισόδου του MCF και διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από μεταξοτυπίες και αναπαραγωγές έργων Ελλήνων καλλιτεχνών σε διάφορες εφαρμογές οι οποίοι έχουν εκθέσει στο παρελθόν στο MCF, αλλά και πολλών ακόμη, καθώς και βιβλία που αφορούν στο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη και στις τέχνες γενικότερα.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να βρει κανείς μικρά γλυπτά, χρηστικά αντικείμενα τέχνης, πορσελάνινες κούπες και πιατέλες, χειροποίητα κοσμήματα, ρολόγια, είδη ένδυσης και πολλές ακόμα προτάσεις, ιδανικές για ξεχωριστά δώρα, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές για όλους, με προσφορές και ευκαιρίες.

Τα εκθέματα του πωλητηρίου ανανεώνονται συνεχώς για να προσφέρουν όλο και περισσότερες δυνατότητες επιλογής σε όσους αγαπούν την τέχνη και τις ιδιαίτερες δημιουργίες καλλιτεχνών και τεχνιτών με την φροντίδα της Εύης Χατzημιχαήλ και της GruppoGemello.

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά Δευ- Σαβ 10:30 – 13:00 & 18:30 – 23:30
Τις Κυριακές 10:30 – 23:30

Black Box

Η αίθουσα έχει την αισθητική του «μαύρου κουτιού» το οποίο διασπάται από έντονες, κόκκινες γραμμές, είναι επίπεδη και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 70 άτομα σε διάφορες διατάξεις.

Η κύρια χρήση του είναι η προβολή ταινιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, δοκιμές θεάτρου και χορού, σεμινάρια, διδασκαλίες κα.

Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ψηφιακή μηχανή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβολών, και ανασυρόμενη οθόνη προβολής. Η ηχητική εγκατάσταση υποστηρίζει ήχο Dolby Surround και οι μπάρες οροφής απ’ όπου αναρτώνται προβολείς υποβοηθούν ποικιλοτρόπως τα εκάστοτε δρώμενα.

Λιγότερα