Κλείσιμο
ATHICFF - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας logo

ATHICFF - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

+30 210 323 0294
Πλατεία Καρύτση 5 , Αθήνα
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

To Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας ως όχημα το πιο επιδραστικό μέσο αφήγησης: τον κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ δημιουργήθηκε με στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση του παιδικού και  εφηβικού κοινού της Αθήνας και της Περιφέρειας μέσω της ετήσιας διοργάνωσης ενός επιμελημένου προγράμματος νέων κινηματογραφικών ταινιών από όλο τον κόσμο οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά και νέους 0-18 ετών.

To Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας είναι ετήσιο και πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο. Το 'σπίτι' του Φεστιβάλ είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το Φεστιβάλ συνεργάζεται ενεργά με την εκπαιδευτική κοινότητα διοργανώνοντας σχολικές προβολές εντός και εκτός Αττικής. Οι εκπαιδευτικοί, έχοντας ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία επιλέγουν ηλικιακά και θεματικά το περιεχόμενο των ταινιών που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές, ενώ το Φεστιβάλ τους εφοδιάζει με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό (άρθρα, δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα των ταινιών, οπτικοακουστικό υλικό) το οποίο είναι ακόμα ένα εργαλείο για συζήτηση στη σχολική αίθουσα.

Παράλληλα διοργανώνονται δράσεις σε συνεργασία με ιδρύματα και άλλους οργανισμούς, πλαισιώνοντας έναν θεσμό που συνδέει την διεθνή παραγωγή παιδικού περιεχομένου με το ελληνικό κοινό και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να εντρυφήσουν σε θέματα και ιδέες που τους αφορούν, αλλά και μέσω της δεξιότητας του οπτικοακουστικού γραμματισμού, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους ερχόμενοι σε επαφή με κόσμους και ιστορίες που δεν έχουν ξαναδεί και φυσικά να διασκεδάσουν. 

Λιγότερα