Κλείσιμο
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ logo

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

+30211 710 6340
+30695 182 0100
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια, από τότε που απ’ τη μία η μεγάλη αγάπη που έχω στα παιδιά όλου του κόσμου και απ’ την άλλη η τύχη, με έσπρωξαν ώστε να ασχοληθώ με το ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Πολλοί μου λένε ότι θυσίασα τη δική μου καριέρα με το να ασχολούμαι από το πρωί ως το βράδυ με τα παιδιά. Δεν θεωρώ ότι θυσιάστηκα, αντίθετα κέρδισα τόσα πολλά, έμαθα τόσα πράγματα, ανακάλυψα έναν εαυτό που δεν ήξερα. Ύστερα, παίρνω και δίνω τόση αγάπη με το να είμαι σε όλες τις παραστάσεις μας παρούσα…

Μόνο οι αγκαλιές που παίρνω μου αρκούν. Φεύγω πετώντας σχεδόν μετά από κάθε παράστασή μας.

Πολλές φορές αναρωτιούνται – κυρίως συνάδελφοι – τι κάνω και οι παραστάσεις μας έχουν κόσμο. Η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ νομίζω είναι η λέξη που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε παράσταση που απευθύνεται στα παιδιά. Ύστερα, αυτό που πρέπει να έχει πάντα στο νου του κάποιος που ασχολείται με αυτό το είδος θεάτρου, είναι τα λόγια του μεγάλου ρώσου σκηνοθέτη Κονσταντίν Στανισλάφσκι: «Στο θέατρο για παιδιά οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν όπως και στο θέατρο για μεγάλους. Με μια διαφορά: πρέπει να παίζουν λίγο καλύτερα!!!»

Αν αυτό το μεταφέρεις σε όλους τους τομείς, αν δηλαδή το κείμενο, τα σκηνικά και τα κοστούμια, το φροντιστηριακό υλικό, η μουσική, ο χορός είναι πολύ πιο φροντισμένα από το αν ήταν σε μια παράσταση που απευθύνεται στους μεγάλους, τότε… θα έχεις και επιτυχία. Ύστερα, κάτι άλλο στο οποίο θα πρέπει να δίνει κανείς σημασία είναι να μην υποτιμά τη νοημοσύνη του παιδιού. Όταν ετοιμάζουμε μια παράσταση οι συνεργάτες μου και εγώ, αυτό το κοιτάζουμε πάρα πολύ.

Μεγάλη ευθύνη έχουμε όσοι ασχολούμεθα με το θέατρο για παιδιά. Γιατί εμείς θα διαμορφώσουμε τους αυριανούς θεατές και πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο, γιατί από το θέατρο έχουν να κερδίσουν. Το θέατρο είναι, ή μάλλον πρέπει να είναι: ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ!

Αν λοιπόν το θέατρο γενικά είναι κάτι πολύ σημαντικό για την κουλτούρα ενός ανθρώπου, το θέατρο για τα παιδιά είναι σημαντικότερο, γιατί μπορεί να προσφέρει, μέσα από έναν μαγικό κόσμο, εικόνες! ακούσματα! μηνύματα! νοήματα! που το παιδί θα πάρει μαζί του φεύγοντας και σίγουρα κάτι θα αφήσουν στην ψυχούλα του. Με άλλα λόγια το θέατρο μπορεί να είναι «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ». Ένα σχολείο που μπορεί να διδάξει και να μιλήσει με εύληπτο τρόπο για τις αξίες της ζωής.

Μέσα από την ενασχόλησή μου αυτή, λοιπόν, νιώθω ότι με τις παραστάσεις μας, σαν να ποτίζουμε δενδράκια, που θα θεριέψουν και θα γίνουν μια μέρα περήφανα και στέρεα ριζωμένα δένδρα. Έτσι, μπορούν να γίνουν κατασταλαγμένα άτομα. Άτομα που μέσα από το θέατρο θα μάθουν τι τους επιφυλάσσει η ζωή και πώς να την αντιμετωπίσουν…. Και βέβαια, με ενδιαφέρει πάντα, τα έργα που ανεβάζουμε, να έχουν μέσα τους κρυμμένους θησαυρούς.

Θησαυρούς που θα ανακαλύψουν τα παιδιά ώστε μετά το τέλος της παράστασης να πάρουν μαζί τους.

θεατρικό εργαστήρι- Κάρμεν Ρουγγέρη

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους, μια που υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας. Παρ' όλα αυτά, βλέποντας ότι επιτρέπεται η λειτουργία των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε το θεατρικό μας εργαστήρι από τα μέσα του Νοέμβρη, πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας και με απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των μικρών μας μαθητών και των συνεργατών μας, εφαρμόζοντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Το θεατρικό μας εργαστήρι θα στεγάζεται και φέτος , στο «Θέατρο Κιβωτός», που βρίσκεται στην Πειραιώς 115, Γκάζι και απασχολεί παιδιά από 4,5 έως 14 ετών.

Το θεατρικό μας εργαστήρι περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικήχορότραγούδι, θεατρική διδασκαλία. Όλα αυτά καταλήγουν σε μια μεγάλη παράσταση (στην οποία θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά). Μια παράσταση που θα χαρούν συγγενείς και φίλοι των παιδιών στο τέλος της σχολικής περιόδου.

Γιατί είναι καλό να ενταχθεί ένα παιδί σε ένα θεατρικό εργαστήρι; Για πολλούς λόγους:

 • Για να γνωρίσει τον εαυτό του πρώτα απ’ όλα.
 • Για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.
 • Για να αποκτήσει γνώσεις.
 • Να μάθει να πειθαρχεί.
 • Να μάθει να δουλεύει συλλογικά.
 • Και ακόμα να κοινωνικοποιηθεί.
 • Έχει αποδειχθεί ότι το θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού.
 • Πολλές φορές το παιδί που παίρνει μέρος σε μια θεατρική ομάδα, γίνεται και καλύτερος μαθητής.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να ενταχθεί τα παιδί σας στο θεατρικό μας εργαστήρι μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Ελένη Καρτάση στα τηλέφωνα 2155508270 & 6980600483  ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, αναγράφοντας Επώνυμο, Όνομα, ηλικία και τηλέφωνο. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στις αρχές Νοεμβρίου, ώστε να ορίσουμε την πρώτη συνάντηση και να τα πούμε από κοντά.

Λειτουργούν 3 τμήματα. Οι ώρες των μαθημάτων είναι οι εξής:

 • Παρασκευή: 17:00-19:00 ηλικίες 4,5 με 6.
 • Σάββατο: 11:00-13:00 ηλικίες 6 με 9.
 • Σάββατο: 13:00-15:00 ηλικίες 9 με 14.

Παραστάσεις

Ο Μικρός Πρίγκηπας

Οι Άθλοι του Ηρακλή

Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο

 

Η Τοσοδούλα και οι 4 Εποχές του Βιβάλντι

 

Βιβλία

e-shop

 

Λιγότερα