Κλείσιμο
Play Therapy-Παιγνιοθεραπεύτρια Κατερίνα Ανδρικοπούλου logo

Play Therapy-Παιγνιοθεραπεύτρια Κατερίνα Ανδρικοπούλου

+30 697 080 7869
Αφροδίτης 116, Π. Φάληρο
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

To Play Therapy (Παιγνιοθεραπεία) είναι μία κυρίως μη κατευθυντική θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ως μέσo το παιχνίδι και τις δημιουργικές τέχνες.

Για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας είναι μέσω παιχνιδιού καθώς το παιχνίδι είναι για τα παιδιά ένα φυσικό μέσo έκφρασης.

Στο Play therapy το παιδί με την παρουσία ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ενήλικα παίρνει βοήθεια και ανακουφίζεται από συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.

Είναι μια μέθοδος που βοηθά το παιδί με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς να βοηθήσει τον εαυτό του.

Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν τα συναισθήματα τους και τα προβλήματά τους μέσα σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο, με θεραπευτικό στόχο χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως φυσικό τρόπο έκφρασης.

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια . Κατέχει  μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (M.Ed. Psychology). Είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια από το Διεθνή Οργανισμό Παιγνιοθεραπείας (Play Therapy International). Eίναι μέλος της Play Therapy Greece και μέλος της ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος). 

Σπούδασε νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της στο University of Glasgow. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκπαιδεύσεις στο Λονδίνο όπου έζησε και εργάστηκε ως Παιγνιοθεραπεύτρια σε δημόσια σχολεία, δημόσιους φορείς και οργανισμούς. Εδώ και μια 10ετία εργάζεται στην Αθήνα με αντικείμενο τη θεραπεία παιδιών και εφήβων και  τη συμβουλευτική γονέων.

Έχει υπάρξει συνεργάτης της εκπαιδευτικής ομάδας  «Έλνιπλεξ».  Ανα διαστήματα ασχολείται με την αρθρογραφία στο portal για γονείς και παιδιά infokids.

Έχει εργαστεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Καραμανδάνιο Πατρών και σε πολλά ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα.  

Λιγότερα