Δωρεάν εγγραφή επιχειρήσεων
logo
ΑΧΤΟΙΔΑ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 995 3825
Πρωτόπαπα 5, Ηλιούπολη

ΑΧΤΟΙΔΑ

Η Αχτοίδα δημιουργήθηκε στην Ηλιούπολη με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Η ποιότητα των υπηρεσιών υπερέχει μέσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Στις υπηρεσίες του κέντρου εντάσσονται επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται με στόχο την ολιστική προσέγγιση και πολύπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού και του ενήλικα.

Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στην επιτυχία.

Η διεπιστημονική μας ομάδα αποτελείται από:
🔹 Λογοθεραπευτή
🔹 Εργοθεραπευτή
🔹 Φυσικοθεραπευτή
🔹 Κλινικό Ψυχολόγο
🔹 Ειδική Παιδαγωγό
🔹 Σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού

Οι δραστηριότητες υποστηρίζονται από ομάδα εξωτερικών συνεργατών όπως παιδίατρο, αναπτυξιολόγο, νευρολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο κ.α.
Στην Αχτοίδα παρέχεται αξιολόγηση και θεραπεία σε άτομα με:
Αναπτυξιακές Διαταραχές, Δυσλειτουργία Αισθητηριακής ολοκλήρωσης, Δυσκολίες σίτισης, Διαταραχές λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας, Βαρηκοΐα- κώφωση, Γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, Υπερκινητικότητα, δυσκολίες συγκέντρωσης και προσοχής, Διαταραχές στην αδρή -λεπτή κινητικότητα, Δυσκολίες στο παιχνίδι και στην αυτό-υπηρέτηση, Ψυχοσυναισθηματικές Διαταραχές

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε:
🔸 Λογοθεραπεία
🔸 Εργοθεραπεία
🔸 Φυσικοθεραπεία
🔸 Ψυχολογική υποστήριξη- παρέμβαση
🔸 Πρώιμη παρέμβαση για διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές
🔸 Έγκαιρη παρέμβαση για βαρηκοΐα- κώφωση
🔸 Κοινωνικοποίηση και Αυτόνομη διαβίωση
🔸 Εξωτερικά προγράμματα συνοδεία
🔸 Θεραπευτικά προγράμματα μέσω Η/Υ και νέων τεχνολογιών
🔸 Συμβουλευτική Γονέων
🔸 Συμβουλευτική εργασίας στο σχολικό περιβάλλον του παιδιού
🔸 Επαγγελματικός προσανατολισμός και σταδιοδρομία

Πρόσθετες θεραπευτικές εφαρμογές - άλλες δραστηριότητες:
🔹 Εφαρμογή εναλλακτικών - επαυξητικών- συμπληρωματικών τρόπων επικοινωνίας (PECS- ΜΑΚΑΤΟΝ- Ελληνική Νοηματική Γλώσσα- Braille)
🔹 Εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών προσέγγισεων των αναπτυξιακών διαταραχών (ΤΕΑCCH, social stories, πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, πρωτόκολλo Willbarger, M.O.R.E και αισθητηριακή δίαιτα)
🔹 Θεραπευτική παρέμβαση στο χώρο του παιδιού όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο
🔹 Ειδικό πρόγραμμα για τις ανάγκες παιδιών και οικογενειών που ζουν εκτός Αθηνών
🔹 Δημιουργική απασχόληση παιδιών

Υποβολή Κριτικής