CATWALK logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 694 770 0375
Κομνηνών 4, Πανόραμα, Θες/νικη

CATWALK

Το Catwalk Project είναι ένα πρωτοποριακό εργαστήριο ενδυματολογίας, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2015 και εξελίχθηκε σε ένα πρότυπο δημιουργικής κυψέλης παιδιών, 4 έως 18 ετών. Αποτελώντας το μοναδικό στην Ελλάδα Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ενδυματολογίας Παιδιών και Εφήβων, το Catwalk Project απευθύνεται, πλέον, και σε ενήλικες που θέλουν να…μαθητεύσουν στο συναρπαστικό κόσμο της μόδας και της ένδυσης!

O κλάδος της ένδυσης περιλαμβάνει μαθήματα ιστορίας τέχνης, ελεύθερο/γραμμικό σχέδιο και σχέδιο μόδας, ανακύκλωση και κυκλική οικονομία, υφασματολογία, ιστορία του κουστουμιού και ενδύματος, αλλά και πρακτικά εργαστήρια κατασκευής (πατρόν, ραπτικής).

Σε κάθε μάθημα του εργαστηρίου μας, στη Θεσσαλονίκη, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα ατελιέ που αναδεικνύει το συναρπαστικό κόσμο της ένδυσης!

Στο Catwalk Project, ανοίγουμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ταξιδεύουμε από την απαρχή της ένδυσης με προορισμό το παρόν, κάνοντας στάση στους πιο σημαντικούς σταθμούς της. Επιχειρούμε να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή της ιστορίας της ένδυσης και έτσι, μέσα από τη διαδικασία αυτή διαμορφώνεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του εργαστηρίου μας. Τα παιδιά και οι ενήλικες αντλούν πληροφορίες, μέσα από τη βιωματική μάθηση, σχετικά με την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού και τα κατά τόπους ήθη και έθιμα, καθώς και για τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα, αποκτώντας σφαιρική εικόνα για το αντικείμενο ενασχόλησής τους, την ενδυματολογία.

Υπηρεσίες που παρέχουμε:

  • Workshops Εκπαιδευτικά εργαστήρια σχεδίου μόδας, πατρόν, κοπτικής ραπτικής & άλλων κατασκευαστικών projects…
  • Τμήμα Παιδικό / Εφηβικό. Τα νέα τμήματα του εργαστηρίου ενδυματολογίας Catwalk Project, στη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται με το κλείσιμο των σχολείων, τον Ιούνιο.
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια σχεδίου μόδας, πατρόν, κοπτικής ραπτικής και κατασκευαστικών projects.
  • Ειδικά προγράμματα, κατά τη διάρκεια του έτους, σε πιο εξειδικευμένα θέματα με μορφή σεμιναρίων.
  • Δύο εκπαιδευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, ένα στο εξωτερικό και ένα στην Αθήνα.
  • Summer camps δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε διάφορες τοποθεσίες (ξενοδοχεία, σχολεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης).

Events

Συμμετέχουμε σε events & φιλανθρωπικές δράσεις, με σταθερό γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο!

Εκδηλώσεις & Πάρτυ

Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων & πάρτι για παιδιά & εφήβους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτή χαράς, ανώτερη των προσδοκιών σας!

Ομάδα

Η εκπαιδευτική ομάδα του Catwalk Project στέκεται δίπλα στους μαθητές, σε κάθε βήμα τους! Είναι μια ομάδα αποτελούμενη από καταρτισμένους επιστήμονες, σκηνογράφους, θεατρολόγους, επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης / της τέχνης / της ένδυσης / του χορού και της άθλησης. Βρίσκεται εκεί πρωτίστως για να εμπνέει, να προνοεί, να αφουγκράζεται τις εκάστοτε ανάγκες και επιθυμίες και, έπειτα, με γνώμονα την αγάπη και τον επαγγελματισμό, να προχωράει στον κατάλληλο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του εργαστηρίου ενδυματολογίας. Στους μαθητές παρέχεται βιβλίο με την αντίστοιχη θεωρία, ανάλογα την ηλικία τους, το οποίο έχει επιμεληθεί η ομάδα εκπαιδευτών του Catwalk Project.

Φιλοσοφία

Στο εργαστήριο ενδυματολογίας Catwalk Project, πιστεύουμε στην εξέλιξη του παιδιού και του ατόμου γενικότερα, μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης. Η φιλοσοφία μας συνοψίζεται στη φράση “εκπαίδευση στην πράξη”. Με έμπνευση από την Ιστορία της Τέχνης, το θέατρο, τους μεγάλους ζωγράφους και τον παγκόσμιο πολιτισμό, θέτουμε τις θεωρητικές βάσεις για την καλλιέργεια της γνώσης και της δημιουργικής φαντασίας. Με την καλλιέργεια των απαραίτητων πρακτικών δεξιοτήτων μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια σχεδίου, πατρόν, ραπτικής, η δημιουργικότητα του ατόμου εκφράζεται πιο ολοκληρωμένα. Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές - παιδιά, έφηβοι, ενήλικες - να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, βασιζόμενοι σε ένα στερεό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2020 - 21

Catwalk - Έναρξη τμημάτων

Εργαστήρι Ενδυματολογίας

ΧΑΝΘ - Θεσσαλονικη        

Σάββατο.  3/10                 

11.00-12.30 (9-12 ετών)                

12:30-2:00 (5-8 ετών)         

11:00-2:00  (έφηβες)            

Art Catwalk Fashion art – Λίνα Δεληολάνη - ώρα 11-12.30 μ.μ.      

ΧΑΝΘ Ασβεστοχώριου

Δευτέρα  5/10 ώρα 5:30-7:00  μ.μ.

Πολιτιστικό κέντρο πανοράματος

Τετάρτη  7/10 

 5:30-7:00 μ.μ. (5-8 ετών)                

 7:00-8:30 μ.μ. (9-12 ετών)          

Art Catwalk Πολιτιστικό κέντρο πανοράματος

Τρίτη 5/10 ώρα 5.30-7.00 μ.μ. 

fashion art  – Λίνα Δεληολάνη       

ΧΑΝΘ  Καλαμαριάς

Πέμπτη 1/10 ώρα 5:30 - 7:00 μ.μ. 

Συκιές «Συναισθηματιζειν"

Παρασκευή 2/10 ώρα 5-6.30μ.μ.

Ευοσμος - Playlab 

Παρασκευή 25/9 ώρα 7:00-8:30 μ.μ.

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.